go to top icon
Free shipping on selected products for land Greece.50% discount on shipping for Greek islands.
Μοντέρνες Ιδέες για Σαλόνια με Γωνιακούς Καναπέδες image

Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Μοντέρνες Ιδέες για Σαλόνια με Γωνιακούς Καναπέδες

Style_Vibes: Οδηγός για σαλόνια γωνία

Οι γωνιακοί καναπέδες σε σχήμα L τοποθετούνται άψογα σε μεγάλα και ευάερα σαλόνια αλλά και σε μικρότερους χώρους, παρέχοντας κάθισμα για αρκετούς καλεσμένους με μια πρακτική, καλαίσθητη και καθαρή χωροταξία.

Ιδανικά τόσο για να φιλοξενήσουν γκρουπ ατόμων ώστε να μπορούν να αντικρίζουν ο ένας τον άλλον κατά τη διάρκεια μια συζήτησης αλλά και για ζευγάρια, αφού και οι δυο μπορούν να ξαπλώνουν άνετα απολαμβάνοντας την πλήρη χαλάρωση που προσφέρει το άνετο αγκάλιασμα του καναπέ γωνία.

Τι καναπέ όμως να επιλέξετε σύμφωνα με το ύφος και το μέγεθος του χώρου σας; Για να δούμε κάποιες βοηθητικές συμβουλές.

Compact καναπές

Οι γωνιακοί καναπέδες μπορεί να θεωρούνται ογκώδη έπιπλα αλλά σε ένα μικρό χώρο τις περισσότερες φορές αποτελούν την πιο έξυπνη επιλογή, αφού διαμορφώνουν τη διαρρύθμιση του δωματίου, παρέχοντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα καθίσματα σε ένα μόνο έπιπλο.

Προτιμήστε ένα μικρό και ζεστό γωνιακό σαλόνι που είναι ελαφρώς ανασηκωμένο από το έδαφος. Με αυτό τον τρόπο, το φως που διαχέεται από κάτω θα το κάνει να δείχνει λιγότερο φορτικό.

Καναπές κρεβάτι ή καναπές γωνία L;

Και τα δυο προσφέρουν στιλ με τον δικό τους τρόπο, ωστόσο η επιλογή εξαρτάται καθαρά από το γούστο σας και την χωροταξία του σαλονιού σας.

Ο καναπές γωνία κρεβάτι είναι ιδανικός για εσάς που θέλετε μια προέκταση του κλασικού διθέσιου ώστε να έχετε χώρο για να απλωθείτε απολαμβάνοντας άνεση.

Αυτά τα σχέδια ταιριάζουν τέλεια σε μικρούς χώρους και σε κλασικά σετ σαλονιού.

Από την άλλη, οι μεγάλοι γωνιακοί καναπέδες προσφέρουν μια σύγχρονη όψη σε μεγάλα σαλόνια και τοποθετούνται είτε στην γωνία του σαλονιού, είναι στο κέντρο.

Με αυτόν τον τρόπο χωρίζουν νοητά το σαλόνι σε δυο μέρη, δημιουργώντας κατά μια έννοια ένα δεύτερο δωμάτιο σε έναν open plan χώρο.

Επιλογή χρώματος

Θέλετε το γωνιακό σαλόνι να ξεχωρίζει ή να γίνει ένα με τον χώρο; Ένα μεγάλο γωνιακό σαλόνι αναμφίβολα θα γίνει το επίκεντρο του χώρου γι’ αυτό προτείνουμε να επιλέξετε ουδέτερα και δευτερεύοντα χρώματα. Το χρώμα του υφάσματος του καναπέ παίζει καθοριστικό ρόλο στην αισθητική του χώρου και επιλέγοντας ύφασμα σε ανοιχτόχρωμο ουδέτερο χρώμα μπορείτε να δημιουργήστε εντυπωσιακές αντιθέσεις με λίγη φαντασία.

Το αρνητικό ωστόσο με τα ανοιχτά χρώματα είναι ότι λερώνονται πιο εύκολα, γι’ αυτό προσοχή να επιλέξετε αλέκιαστο ύφασμα. Μια ασφαλής επιλογή βέβαια είναι το γκρι χρώμα, αφού εναρμονίζεται εύκολα με τον χώρο και όλες τις διακοσμητικές σας προθέσεις και παράλληλα είναι αρκετά σκούρο ώστε να κρύβει τυχόν λεκέδες.

Κατά γενικό κανόνα ωστόσο, οι μεγαλύτεροι καναπέδες φαίνονται υπέροχοι σε απλό ύφασμα, ενώ οι μικρότεροι καναπέδες φαίνονται εκπληκτικοί με ένα διακριτικό μοτίβο. Δοκιμάστε το!

Επιλογή υφάσματος

Όσον αφορά το ύφασμα του καναπέ σας, μερικά από τα πιο συνηθισμένα υφάσματα είναι τα παρακάτω. Το σενίλ πρόκειται για ένα μαλακό ύφασμα με βελούδινη αίσθηση, που ωστόσο χρειάζεται ειδική περιποίηση για να μην φθαρεί.

Το βαμβακερό ύφασμα διακρίνεται για την ιδιαίτερη αίσθηση δροσιάς που χαρίζει η υφή του, αλλά και τις υποαλλεργικές ιδιότητες που το καθιστούν φιλικό προς το δέρμα. Ωστόσο τσαλακώνεται πολύ εύκολα.

Για τον λόγο αυτό ο συνδυασμός του με πολυεστέρα το καθιστά εξαιρετικά ανθεκτικό, το βοηθάει να μην τσαλακώνεται, να στεγνώνει εύκολα και να μην μαζεύει στο πλύσιμο.

Τέλος, το τεχνόδερμα προσδίδει μια διακριτική αίσθηση πολυτέλειας και άνεσης. Ευέλικτο στη φροντίδα του, πρόκειται για ένα από τα πιο εύκολα στη συντήρηση υφάσματα.

Εξετάστε προσεκτικά τις ανάγκες σας και την αίσθηση που θέλετε να δώσετε στον χώρο σας. 

Βρείτε το ιδανικό γωνιακό σαλόνι μέσα από την συλλογή μας και επικοινωνήστε μαζί μας για λύσεις προσαρμοσμένες στις λειτουργικές και αισθητικές ανάγκες σας. Δείτε επιπλέον πολυθρόνες για το σαλόνι σας.


Διακόσμηση σπιτιού: Ιδέες και λύσεις.