Έπιπλα Εσωτερικού Χώρου Ef Deco - Καλώς ήρθατε!
Έως 12 άτοκες δόσεις

tips

Συμβουλές - Πληροφορίες για τα έπιπλά σας

Για την καταλληλότερη επιλογή του επίπλου που σας ενδιαφέρει, η efdeco.gr σας παρέχει σημαντικές πληροφορίες των υλικών που χρησιμοποιούνται ευρέως στην βιομηχανία επίπλων.               

                                                                                                 

Υλικά κατασκευής

  • Μασίφ ξύλο δρυός
  • Μασίφ ξύλο καρυδιάς
  • Μασίφ  ξύλο οξιάς
  • MDF - επένδυσης φυσικού καπλαμά
  • Μοριοσανίδα - επένδυσης μελαμίνης
  • Χρωμιομένος μεταλλικός σκελετός
  • Ηλεκτροστατική βαφή
  • Γυαλί ασφαλείας - tempered glass

Μασίφ ξύλο καρυδιάς

Πρόκειται για ένα ξύλο που ξεχωρίζει λόγω του σκούρου καφέ χρώματός του. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή ιδιαίτερων και περίτεχνων επίπλων και αντικειμένων (πχ. καρέκλες, κεφαλάρια, επιφάνειες τραπεζιών). Είναι ανθεκτικό και διαθέτει ένα ιδιαίτερο χρώμα εμφανίζοντας έντονες διχρωμίες. Μπορεί να επεξεργαστεί γιαυτό και είναι ιδανικό για ξυλογλυπτική. Η καρυδιά είναι ο βασιλιάς των μασίφ ξύλων γιαυτό και η τιμή του είναι πιο υψηλή.

Μασίφ ξύλο καρυδιάς

Μασίφ ξύλο δρυός

Πρόκειται για ένα πολύ σκληρό και ανθεκτικό ξύλο που συναντάται στην Β. Ευρώπη Αμερική και Ασία. Είναι ανθεκτικό στους μύκητες και τα έντομα και τραυματίζεται πιο δύσκολα από την οξιά. Χρησιμοποιείται σε όλα τα είδη των επίπλων όπως τραπεζαρίες, μπουφέδες, βιτρίνες και η τιμή του είναι πιο χαμηλή από το μασίφ ξύλο καρυδιάς.

Μασίφ ξύλο δρυς

Μασίφ ξύλο οξιάς

Πρόκειται για ένα ένα σκληρό και ελαστικό ξύλο που προέρχεται από δάση της Ευρώπης και της Αμερικής. Χρησιμοποιείται ευρέως για την κατασκευή επίπλων όπως καρέκλες, πολυθρόνες, κρεβάτια κ.α. Το μυστικό για την αντοχή στο πέρασμα του χρόνου είναι το ξύλο να μην έχει υγρασία και να είναι καλά περασμένο από ειδικά ξηραντήρια - φούρνους. Είναι πιο οικονομικό από την καρυδιά και το δρυ.

Μασίφ ξύλο οξιάς

MDF: Medium - Density fibreboard (MDF)

Πρόκειται για ένα ένα παράγωγο ξύλου κατασκευασμένο από κομμάτια, ίνες και υπολείμματα ξύλου, που συνδυάζονται με κερί και ένα ρητινούχο συνδετικό υλικό, το οποίο με εφαρμογή υψηλής πίεσης και θερμοκρασίας, παίρνει το επιθυμητό σχήμα, συνήθως πάνελ διαφόρων διαστάσεων.

Eίναι πιο πυκνό από την μοριοσανίδα και χρησιμοποιείται ευρέως στην επιπλοποιεία σε μεγάλες επιφάνειες που επενδύονται με καπλαμά ξύλου. Τραπέζια, μπουφέδες, σύνθετα και ντουλάπες κατασκευάζονται από επενδυμένο MDF.

Ξύλινος καπλαμάς

Πρόκειται για μια λεπτή επιφάνεια ξύλου, συνήθως 3mm πάχος, η οποία επικολλείται σε σταθερές επιφάνειες MDF. Με τον τρόπο αυτό κατασκευάζονται μεγάλες ξύλινες επιφάνειες που έχουν την ομορφιά και την αίσθηση του πραγματικού ξύλου.

Όσο καλύτερη είναι η επεξεργασία του καπλαμά, τόσο το έπιπλο δείχνει ότι είναι κατασκευασμένο από «μασίφ» ξύλο, χωρίς να είναι. Συνήθως οι βιομηχανίες επίπλου δεν χρησιμοποιούν μασίφ ξύλο για τα έπιπλά τους.

Mdf

Μοριοσανίδα (ή νοβοπάν) - επένδυσης μελαμίνης

Πρόκειται για ένα παράγωγο ξύλου κατασκευασμένο από κομματάκια ξύλου, πριονίδι και ότι περισσεύει από την επεξεργασία του ξύλου, που σε συνδυασμό με ένα ρητινούχο συνδετικό υλικό μετατρέπεται υπό υψηλή πίεση σε πλάκες διαφόρων διαστάσεων. Πιο οικονομικό από το MDF, λιγότερο πυκνό και με λιγότερη αντοχή στην υγρασία.

Η μοριοσανίδα επενδύεται συνήθως με συνθετικά υλικά, όπως μελαμίνη. Μεγάλες επιφάνειες, κατάλληλες για ντουλάπες, γραφεία, βιβλιοθήκες, τραπέζια, είναι κατασκευασμένες από επενδυμένη μοριοσανίδα.

Μελαμίνη

Είναι ένα συνθετικό πολυμερές υλικό σε φιλμ, το οποίο είναι ανθεκτικό στα γρατσουνίσματα, στην τριβή και τα διαβρωτικά. Με μελαμίνη επενδύεται η μοριοσανίδα και το MDF για την κατασκευή επίπλων, καθώς είναι οικονομική, ανθεκτική και παράγεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Σημαντικό για την μελαμίνη είναι η σωστή επεξεργασία, το «φινίρισμα» στα τελειώματα της επιφάνειας, τα «σόκορα». Συνήθως τα «σόκορα» επενδύονται με ταινίες μελαμίνης η PVC.

Χρωμιομένος Μεταλλικός σκελετός

Ο μεταλλικός σκελετός πολλών επίπλων υποβάλλεται σε μία επεξεργασία που ονομάζεται χρωμίοση. Μία λεπτή στρώση χρωμίου επικολλάται στο μέταλλο για να του δώσει ελκυστική εμφάνιση αντοχή στη διάβρωση και στα χτυπήματα.

Καρέκλες και τραπέζια χρωμίου, πόμολα, καρέκλες γραφείου,σκαμπό και άλλα έπιπλα έχουν σκελετό χρωμιομένο.

Ηλεκτροστατική βαφή

Αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες διεθνώς επιφανειακές κατεργασίες του αλουμινίου. Στηρίζεται στο συνδυασμό κατάλληλης χημικής επεξεργασίας που διασφαλίζει αντοχή έναντι της διάβρωσης και εφαρμογή μεγάλης ποικιλίας αποχρώσεων πολυεστερικών πουδρών που βελτιώνουν τις αντοχές και το αισθητικό αποτέλεσμα του τελικού προϊόντος.

Γυαλί ασφαλείας - tempered glass

Το γυαλί ασφαλείας είναι γυαλί το οποίο έχει υποστεί θερμική επεξεργασία για να αυξηθεί η αντοχή του σε σύγκριση με το απλό γυαλί. Με αυτόν τον τρόπο η αντοχή του αυξάνεται 4-6 φορές. Ακόμα και αν σπάσει, θα θρυμματιστεί σε μικρά κομμάτια που δεν είναι πιθανό να προκαλέσουν τραυματισμούς. Χρησιμοποιείται σε τραπέζια, γραφεία, έπιπλα τηλεόρασης κ.ά.