go to top icon
Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
Διακόσμηση Τραπεζιού Σαλονιού: Τι βάζουμε πάνω στο τραπεζάκι; image

Τρίτη 01 Ιουνίου 2021

Διακόσμηση Τραπεζιού Σαλονιού: Τι βάζουμε πάνω στο τραπεζάκι;

Διακόσμηση Τραπεζιού Σαλονιού Ιδέες!


Το τραπεζάκι του καφέ είναι το κέντρο του καθιστικού, και παρόλο που μπορεί να είναι συνήθως το μέρος για τηλεχειριστήρια και περιοδικά, είναι επίσης ένα μέρος όπου το στυλ σας μπορεί να ζωντανέψει! Για την εντυπωσιακή λοιπόν διακόσμηση τραπεζιού σαλονιού υπάρχει ένα είδος τέχνης θα λέγαμε, αλλά η μαγεία προέρχεται κυρίως από ένα καλαίσθητο “πάντρεμα” απροσδόκητων αντικειμένων. Σε γενικές γραμμές οι κανόνες για τη διακόσμηση τραπεζιού σαλονιού μας προτείνουν κάτι με ύψος, κάτι ζωντανό, κάτι με υφή, ένα δίσκο, κεριά, βιβλία και φυσικά κάτι προσωπικό, κάτι που θα θέλατε να βλέπετε όλη μέρα ή που θα σας κάνει να χαμογελάτε. Εδώ λοιπόν, επισημαίνουμε κομψούς τρόπους για να διαμορφώσετε το τραπεζάκι του καφέ σας σαν επαγγελματίες!



Χρησιμοποιήστε δίσκο



Όπως είπαμε, το τραπεζάκι του καφέ πρέπει να χρησιμοποιείται για κάτι περισσότερο από ένα τραπέζι για πίτσα το βράδυ της Παρασκευής ή για να αποθηκεύσετε όλα τα τηλεχειριστήρια. Όταν λοιπόν προσθέτετε ένα δίσκο για να αποφύγετε το χάος, έχετε παράλληλα το τέλειο θεμέλιο για στυλ και οργάνωση. Η τοποθέτηση ενός διακοσμητικού δίσκου μπορεί να έχει πολλές όψεις και στυλ. Μπορείτε να επιλέξετε δίσκο ίδιου σχήματος με το τραπεζάκι σαλονιού ώστε να έχετε ομοιομορφία, είτε να κάνετε ένα γεωμετρικό “παιχνίδι”. Από θέμα υλικού οι επιλογές πολλές, αφού εύκολα θα βρείτε δίκους από ξύλο, μέταλλο, ρατάν ή και ψάθα. Σε κάθε περίπτωση προσπαθήστε να επιλέξετε υλικό και χρώμα που να ταιριάζει με το τραπέζι, και μέγεθος δίσκου που να καλύπτει όχι περισσότερο από το ⅓ του τραπεζιού. 


Τοποθετήστε βιβλία


Δύο ή τρια βιβλία θα θέσουν το background για τα υπόλοιπα αντικείμενα διακόσμησης και θα σας βοηθήσουν να τα έχετε σε τάξη. Και καθώς μπορεί να έχετε δεκάδες βιβλία, όταν μιλάμε για ιδέες για διακόσμηση τραπεζιού σαλονιού, επιλέξτε αυτά με ουδέτερο ή έντονο χρώμα εξωφύλλου. Όσον αφορά το περιεχόμενο τους, καθώς τα βιβλία είναι κάτι πολύ προσωπικό και μαρτυρούν στοιχεία του χαρακτήρα σας, επιλέξτε είτε αγαπημένα βιβλία ή βιβλία συναρπαστικού περιεχομένου, ή ακόμη και κάτι που θα θέλατε να νομίζουν οι άλλοι ότι διαβάζετε. 


Μην ξεχάσετε τα λουλούδια 



Διακοσμήστε με φρέσκα λουλούδια για άμεσο στιλ. Προσθέστε μερικές στοίβες βιβλίων και προσωπικών αντικειμένων για να του δώσετε μια εκλεκτική πινελιά. Εναλλακτικά, αν δεν έχετε την άνεση για φρέσκα λουλούδια κάθε βδομάδα, επιλέξτε μικρόφυτα εσωτερικού χώρου για να δώσετε ύψος και ζωντανή παρουσία στο τραπέζι. Κάκτοι, παχύφυτα, αερόφυτα αλλά και ψεύτικα φυτά σε γλαστράκι ή κασπώ είναι μερικές από τις επιλογές σας για να δημιουργήσετε διαφορετικά οπτικά επίπεδα στην επιφάνεια του τραπεζιού.


Δημιουργήστε ένα σετ


Τέλος, μην σταματήσετε σε ένα (ή δύο) μικρά τραπεζάκια σαλονιού. Συγκεντρώστε τρία τραπέζια σε όλο το σαλόνι σας και επιλέξτε μια διαφορετική ταυτότητα για το κάθε ένα: ας πούμε, ένα βιβλίο, ένα κερί και ένα φυτό. Δημιουργήστε μια μικρή καλαίσθητη ομάδα, όπου κάθε μεμονωμένο στοιχείο έχει να προσθέσει το δικό του touch!


Όταν λοιπόν αναζητάτε ιδέες για διακόσμηση τραπεζιού σαλονιού, αρκεί απλά να σκεφτείτε το τραπεζάκι σαν μια αρένα όπου μπορείτε να αναδείξετε την φαντασία σας. Διακοσμητικός δίσκος, βιβλία, λουλούδια και πράσινο, σουβέρ, αλλά και κεριά, αγαλματίδια ή και αγαπημένα souvenirs είναι αντικείμενα που αξίζει να χρησιμοποιήσετε για να του δώσετε πνοή!


Σχετικοί Σύνδεσμοι: