go to top icon
Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
Τι να βάλω πάνω στην τραπεζαρία μου;  4+1 Ιδέες image

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Τι να βάλω πάνω στην τραπεζαρία μου; 4+1 Ιδέες

Έχεις αναρωτηθεί «τι να βάλω πάνω στην τραπεζαρία μου;». Η διακόσμηση τραπεζαρίας είναι μια τέλεια ευκαιρία για να αναδείξεις το προσωπικό σου γούστο, αλλά και να δημιουργήσεις ακόμα μια στιλάτη γωνιά στον χώρο του σπιτιού σου. Πολλές φορές μπορεί να παραμελείς τη διακόσμησή της, εξαιτίας του εντυπωσιακού όγκου της, ωστόσο μην ξεχνάς πως το μέγεθός της είναι που την καθιστά σε έναν τέλειο καμβά διακόσμησης! 


Πριν ξεκινήσεις το brainstorming για τη διακόσμηση της, υπάρχουν μερικές παράμετροι που πρέπει να έχεις υπόψιν σου! Η χρηστικότητά της είναι μια από αυτές! Αν ανήκεις στην κατηγορία που χρησιμοποιεί την τραπεζαρία αποκλειστικά σε ειδικές και γιορτινές περιστάσεις, τότε έχεις μεγαλύτερη ευχέρεια στην ποσότητα των αντικειμένων που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τη διακόσμησή της. Αν πάλι ανήκεις στους ανθρώπους που βλέπουν κάθε γεύμα σαν ιεροτελεστία και χρησιμοποιείς τακτικά την τραπεζαρία σου, τότε φρόντισε να επιλέξεις αντικείμενα που δεν θα σε περιορίζουν στο καθημερινό στρώσιμο του τραπεζιού!


Άλλη μια παράμετρος στην οποία θα πρέπει να δώσεις έμφαση για να πετύχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα διακόσμησης, είναι το υλικό κατασκευής της τραπεζαρίας σου. Έχεις επιλέξει ξύλο, γυαλί ή μεταλλικές λεπτομέρειες; Το υλικό της τραπεζαρίας θα σε καθοδηγήσει στις επιλογές διακόσμησης, ενώ θα σου δώσει έμπνευση και για ιδιαίτερους ή περίτεχνους συνδυασμούς! Παράλληλα, φρόντισε να ακολουθήσεις και διακοσμητικά το ύφος της τραπεζαρίας σου για ένα ομοιόμορφο αισθητικό αποτέλεσμα.

Η ομάδα του Efdeco.gr έχει συγκεντρώσει τις πιο stylish ιδέες για τη διακόσμηση του τραπεζιού, αλλά και προτάσεις που θα αναβαθμίσουν τον χώρο της τραπεζαρίας σου. Για μια τραπεζαρία βγαλμένη από τις σελίδες των περιοδικών συνέχισε να διαβάζεις! 


Τοποθέτησε λουλούδια πάνω στην τραπεζαρία σου! 


Ποιος δεν αγαπάει τα λουλούδια;! Μας φτιάχνουν τη διάθεση, δίνουν χρώμα στον χώρο, ενώ καταφέρνουν πάντα να ανανεώσουν την ατμόσφαιρα. 

Τα λουλούδια που θα επιλέξεις για να τοποθετήσεις πάνω στην τραπεζαρία σου, μπορούν να είναι είτε φρέσκα είτε αποξηραμένα σύμφωνα πάντα με τις δικές σου ανάγκες. Δίνουν την τέλεια πινελιά φυσικής, αλλά και ρομαντικής διακόσμησης ειδικά σε τραπεζαρίες – ροτόντες. 

Οι συγκεκριμένες τραπεζαρίες έχουν επιστρέψει ανανεωμένες στους χώρους μας, εναρμονίζοντας το στρογγυλό καπάκι με το γεωμετρικό σχήμα των ποδιών. Η ροτόντα Brazil κατασκευασμένη από επένδυση φυσικού ξύλου δρυ στη φυσική του απόχρωση, ντύνεται υπέροχα με πολύχρωμα λουλούδια στο κέντρο της. Κομψότητα, ρομαντική διάθεση και υπέροχο design για εσένα που ψάχνεις κάτι ξεχωριστό για τη διακόσμηση της τραπεζαρίας σου! 

Εδώ μπορείς να βρεις την τραπεζαρία Brazil:

https://www.efdeco.gr/el/brazil.html


Διακόσμησε την τραπεζαρία σου με ένα υφασμάτινο runner! 


Γιατί να αφήνεις εκτεθειμένο το ξύλο της τραπεζαρίας σου, όταν μπορείς να στρώσεις επάνω του ένα υπέροχο runner. Βρες ένα runner με σχέδια που συνάδουν με την γενικότερη διακόσμηση του χρόνου σου, τοποθέτησέ το πάνω στην τραπεζαρία σου και δώσε έξτρα πόντους στιλ στον χώρο σου! Μην ξεχνάς πως το runner είναι μια stylish επιλογή που προστατεύει το ξύλο της τραπεζαρίας σου, ενώ σε βοηθά και στο καθάρισμά της! Μπορείς μάλιστα, να επιλέξεις θεματικά runners σύμφωνα με την εποχή (χειμώνας – καλοκαίρι) και να δημιουργείς κάθε φορά ένα νέο αποτέλεσμα! 

Τα runners ενδείκνυνται για ξύλινες τραπεζαρίες, καθώς αυτές προσφέρουν μια συμπαγή και όχι διάφανη επιφάνεια. Άλλωστε, μια ξύλινη τραπεζαρία είναι ένα διαχρονικό κομμάτι που θα σε συντροφεύει μια ζωή! Η τραπεζαρία North Melamine σε μοντέρνα γραμμή με πόδια από μασίφ ξύλο ελληνικής καρυδιάς εφαρμόζει αρμονικά σε κάθε χώρο! Με καπάκι από αχάραχτο συνθετικό καμπλαμά στο χρώμα της καρυδιάς είναι ιδανική για καθημερινή χρήση! Η κλίση των ποδιών δίνει μια ιδιαίτερη πινελιά στο μοντέρνο, αλλά διαχρονικό στιλ της. 

Εδώ μπορείς να βρεις την τραπεζαρία North Melamine:

https://www.efdeco.gr/el/tab-0888-0067-trapezi-trapezarias-north-melamine-140cm.html


Διακόσμησε την τραπεζαρία σου με περίτεχνες κατασκευές! 


Αν ψάχνεις αυτό το ένα κομμάτι διακόσμησης που θα αλλάξει αμέσως τον αέρα της τραπεζαρίας σου, τότε μια κατασκευή από ξύλο ή πέτρα θα σε ξετρελάνει. Ιδανικές για minimal τραπεζαρίες, ή ακόμα και για τραπεζαρίες που συνδυάζουν διαφορετικά υλικά, οι κατασκευές αυτές θα δώσουν αμέσως ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. 

Αν είσαι fan του DIY, τότε μπορείς εσύ να δημιουργήσεις αυτό το κεντρικό κομμάτι που θα κλέβει τις εντυπώσεις. Αν πάλι θέλεις κάτι έτοιμο, τότε μπορείς να προμηθευτείς ξύλινες κατασκευές από κλαδιά ή σμιλεμένες πέτρες που έχουν μετατραπεί σε διακοσμητικά αντικείμενα! 

Τοποθέτησε το εντυπωσιακό αντικείμενο κεντρικά του τραπεζιού και δημιούργησε ένα επιβλητικό αποτέλεσμα! Αυτά τα κομμάτια είναι ιδανικά για τραπεζαρίες με διχρωμίες. Η τραπεζαρία Pesaro 2 φυσικού ξύλου με διχρωμία καπλαμά γοητεύει και παρασύρει τα βλέμματα χάρη στον επιβλητικό σχεδιασμό της και την εντυπωσιακή δίχρωμη βάση της.  

Εδώ μπορείς να βρεις την τραπεζαρία Pesaro 2:

https://www.efdeco.gr/el/pesaro-2.html


Ανανέωσε την τραπεζαρία σου με ένα κεραμικό κασπό με φυτά! 

Αυτή είναι η τέλεια επιλογή για εσένα που θέλεις να εντάξεις στον χώρο σου το φυσικό στοιχείο με εύκολη συντήρηση. Και με το εύκολη συντήρηση εννοούμε τα φυτά που δεν χρειάζονται συχνά πότισμα δηλαδή τα κακτάκια και τα παχύφυτα. Το ζωντανό πράσινο χρώμα τους σε συνδυασμό με την ματ επιφάνεια των κεραμικών κασπό δημιουργούν ένα υπέροχο και μοντέρνο αποτέλεσμα. 

Επίλεξε λοιπόν ένα μεγάλο κασπό μέσα στο οποίο μπορείς να τοποθετήσεις διάφορα φυτά, δημιουργώντας τη δική σου σύνθεση. Η εναλλαγή στις υφές και στα σχήματα καταφέρνει να δημιουργήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα διακόσμηση για το πάνω μέρος της τραπεζαρίας σου!

Ο συγκεκριμένος τρόπος διακόσμησης μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα στοιχεία, ή να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο πάνω στο τραπέζι σου. Ειδικά όταν αυτό είναι κατασκευασμένο από φυσικό ξύλο δρυ, καθώς δίνει την τέλεια βάση για τέτοιες πινελιές!

Η τραπεζαρία Ocean σε μοντέρνο ύφος με γεωμετρική βάση συνδυάζει το ξύλο και το μέταλλο αρμονικά, ενώ ταυτόχρονα το φυσικό χρώμα του ξύλου δημιουργεί μια εντυπωσιακή αντίθεση με το ανθρακί χρώμα του μετάλλου. 

Εδώ μπορείς να βρεις την τραπεζαρία Ocean:

https://www.efdeco.gr/el/ocean.html


Τοποθέτησε κεριά και κηροπήγια πάνω στην τραπεζαρία σου! 


Τι πιο ατμοσφαιρικό από μια τραπεζαρία με αναμμένα κεριά; Τα κεριά και τα περίτεχνα κηροπήγια διαχρονικά μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας για τη διακόσμηση της τραπεζαρίας, καθώς συνδυάζουν πολυτέλεια, ρομαντισμό, αλλά και design! Μπορείς να επιλέξεις κεριά σε διαφορετικό μέγεθος και να τα συνδυάσεις πάνω σε έναν δίσκο, ή λεπτά κεριά και να τα τοποθετήσεις σε εξίσου εντυπωσιακά κηροπήγια. Η επιλογή των χρωμάτων και των υλικών είναι αποκλειστικά δική σου, καθώς θα δέσουν με την υπόλοιπη διακόσμηση που έχεις ακολουθήσει στον χώρο σου!

Αν πάλι θέλεις να αποφύγεις τα κεριά, μπορείς να επενδύσεις σε μερικά ιδιαίτερα κηροπήγια, που από μόνα τους δημιουργούν ξεχωριστές συνθέσεις! 

Τα κεριά αν και μπορούν να ταιριάξουν σε όλους τους χώρους αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο σε κεραμικές τραπεζαρίες ή τραπεζαρίες με λεπτομέρειες από γυαλί ή μάρμαρο. 

Η τραπεζαρία Moderno με κεραμική επιφάνεια είναι το μυστικό κάθε απολαυστικού γεύματος με τα αγαπημένα σου πρόσωπα υπό το φως των κεριών! Μια μοντέρνα πρόταση με μεταλλική βάση σε σαμπανί απόχρωση και κεραμική επιφάνεια ιταλικής προέλευσης με υπέροχα νερά σε τόνους του γκρι και του καφέ.

Εδώ μπορείς να βρεις την τραπεζαρία Moderno:

https://www.efdeco.gr/el/italiki-trapezaria-moderna-trapezi-moderno.html


---


Σχετικοί Σύνδεσμοι: