go to top icon
Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
Φενγκ Σούι Προσανατολισμός Σπιτιού για Υγεία/Θετική Ενέργεια image

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Φενγκ Σούι Προσανατολισμός Σπιτιού για Υγεία/Θετική Ενέργεια

 

Ο αγχωτικός τρόπος ζωής της σύγχρονης καθημερινότητας έχει οδηγήσει τη στροφή του δυτικού κόσμου προς την Ανατολή, σε μια αναζήτηση ενός εναλλακτικού τρόπου προσέγγισης και αντιμετώπισης των καθημερινών προβλημάτων. Και καθώς η κατοικία είναι η επέκταση του κάθε ανθρώπου δεν μπορούμε παρά να μην μιλήσουμε για φενγκ σούι προσανατολισμό σπιτιού!

Τι είναι όμως το γνωστό FengShui;

Άλλοι το χαρακτηρίζουν φιλοσοφία, άλλοι το βλέπουν ως ένα είδος “θρησκείας¨ ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούν πως είναι μια “ενεργειακή απάτη¨. Τι είναι όμως το φενγκ σούι σπιτιού; Το fengshui είναι μια αρχαία και συγκροτημένη ασιατική επιστήμη που βασίζεται σε μαθηματικούς τύπους και στην παρατήρηση της φύσης, αποσκοπώντας να προσεγγίσει τη θεώρηση του χώρου και του χρόνου.

Οι επιστήμονες της τότε εποχής βρήκαν πως ο άνθρωπος είναι αλληλένδετο κομμάτι της φύσης και πως το κάθε στοιχείο της επηρεάζει το άλλο, ανάλογα με τη θέση του. Από αυτή τη παρατήρηση προέρχεται και η κυριολεκτική σημασία των λέξεων “feng” και “shui” που είναι “αέρας” και “νερό” αντίστοιχα, με άλλα λόγια τα δύο βασικά στοιχεία που χαρίζουν στη Γη τη μορφή της. Το φενγκ σούι λοιπόν είναι μια επιστήμη που σκοπό έχει να τοποθετήσει τον άνθρωπο και το οικοδομημένο περιβάλλον του στα σημεία που έχουν την καλύτερη ενεργειακή δομή σύμφωνα με τη φύση, το χώρο και το χρόνο.

 

Βασικοί Κανόνες για Φενγκ Σούι Προσανατολισμό Σπιτιού

Αρχικά να πούμε ότι το φενγκ σούι θεωρεί πως κάθε άτομο και χώρος έχει τη δική του ξεχωριστή ενεργειακή ταυτότητα και πρέπει να αντιμετωπίζεται ανάλογα.  Βασικός κανόνας όμως είναι πως πρέπει να υπάρχει αρμονία μεταξύ του χώρου και του ανθρώπου που ζει σε αυτόν, ώστε αυτός να μπορεί να ενεργεί θετικά και αποτελεσματικά. Για να δούμε λοιπόν τους βασικούς κανόνες για φενγκ σούι προσανατολισμό σπιτιού!

Αρχικά για να ευνοείται ένα σπίτι, το σχήμα του πρέπει να είναι συμμετρικό και με απλό σχέδιο ορόφων καθώς και καθορισμένα επίπεδα. Το φενγκ σούι προτείνει πως καλύτερο είναι τα κτίρια να βλέπουν πως το Νότο, γιατί αυτός είναι το πιο ευοίωνο σημείο του ορίζοντα, καθώς επίσης το σπίτι να κοιτάζει προς άνοιγμα και όχι προς το βουνό. Σπουδαίο ρόλο παίζουν φυσικά ο σωστός φωτισμός και αερισμός του σπιτιού καθώς όχι μόνο εξασφαλίζουν καλές συνθήκες υγιεινής αλλά μεταφέρουν μαζί τους μια ωφέλιμη ροή ενέργειας σε όλο το χώρο.

Βάσει του φενγκ σούι προσανατολισμού σπιτιού ένα άνοιγμα δεν πρέπει να βρίσκεται ακριβώς απέναντι από κάποιο άλλο, όπως για παράδειγμα μια πόρτα και μια μπαλκονόπορτα, καθώς και η κύρια είσοδος δεν πρέπει να είναι στην ίδια ευθεία με κάποια άλλη δευτερεύουσα είσοδο ή μεγάλα παράθυρα. Το σπίτι δεν πρέπει να έχει μακριούς και στενούς διαδρόμους ή κλιμακοστάσια αλλά πλατιά και καλά φωτισμένα. Κατά γενικό κανόνα, τα περισσότερα αρνητικά γεωμετρικά σχήματα, γεωενέργεια και χωροενέργεια είναι οι προεξέχουσες ευθείες και  οι γωνίες.

Το λεγόμενο “armchairconfiguration” επιτάσσει πως σε κάθε χώρο ή τοποθέτηση επίπλου πρέπει να έχει από πίσω την ασφάλεια δλδ το “στήριγμα” και μπροστά το άνοιγμα. Για το λόγο αυτό προτείνει πως στην εσωτερική διαρρύθμιση φενγκ σούι οι γωνιακοί καναπέδες(ή άλλοι) στο σαλόνιπρέπει να έχουν την πλάτη στον τοίχο. Επίσης, καλό θα ήταν να μην υπάρχουν εμπόδια στην εξώπορτα όπως πχ. κάποιο δέντρο.

Όσον αφορά την εσωτερική διακόσμηση φενγκ σούι πρέπει να χρησιμοποιούνται όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικά υλικά, και όχι συνθετικά, ενώ οι τοίχοι  πρέπει  να βάφονται σε απαλά χρώματα. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στο σχήμα και την τοποθέτηση των καθρεφτών. Το σχήμα τους καλύτερα να είναι στρογγυλό ή οβάλ και να τοποθετούνται σε σωστό ύψος και  θέση μέσα στο σπίτι, καθώς αν τοποθετηθούν πολύ ψηλά προκαλούν δυσφορία, ενώ αν είναι χαμηλά πονοκέφαλο. Τέλος, ένας από τους βασικότερους κανόνες του φενγκ σούι, τη σημασία του οποίου όλοι αντιλαμβανόμαστε στην καθημερινότητα μας, είναι πως οι προσωπικοί χώροι πρέπει να διατηρούνται σε απόλυτη τάξη και να αποφορτίζονται από άχρηστα αντικείμενα.

Ξεκινήστε να εφαρμόζετε τους βασικούς κανόνες για φενγκ σούι προσανατολισμό σπιτιού και επιλέξτε τα κατάλληλα έπιπλασαλονιού, έπιπλα κρεβατοκάμαρας και διακοσμητικά σπιτιούώστε να δημιουργήσετε μια φένγκ σούι διακόσμηση που θα προωθεί τη ροή της θετικής ενέργειας, αποτρέποντας τη διαρροή και διακοπή της.