go to top icon
Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
Οργάνωση σπιτιού: Tips για τη νέα χρονιά! image

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Οργάνωση σπιτιού: Tips για τη νέα χρονιά!

Οργάνωση σπιτιού: Tips για τη νέα χρονιά!

 

Η νέα χρονιά καταφθάνει και μαζί της έρχονται νέοι στόχοι, αλλά και νέες συνήθειες. Η καλύτερη οργάνωση αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους, που εντοπίζουμε σε κάθε λίστα, αλλά και σε κάθε σπίτι! Γιατί αυτή είναι το κλειδί, ώστε να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο εύκολη, πιο πρακτική και χωρίς έξτρα άγχος!


Η οργάνωση του χώρου σου δεν χρειάζεται να είναι ένα απαιτητικό και χρονοβόρο task! Με απλά βήματα, έξυπνες επιλογές σε έπιπλα με πολλαπλές δυνατότητες και μερικά tips από τους ειδικούς του efdeco.gr, μπορείς και εσύ να έχεις το μυαλό, αλλά και το σπίτι σου σε απόλυτη τάξη όλο τον χρόνο!  


Για να ξεκινήσεις τη χρονιά σου δυναμικά, έχουμε συγκεντρώσει εδώ hacks και tips που μπορείς να εφαρμόσεις σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου και φυσικά προτάσεις επίπλων που συνδυάζουν την απόλυτη εργονομία με το σύγχρονο design! Άλλωστε, τα έπιπλα μας από το 1954 αντιπροσωπεύουν την ποιότητα, τη λειτουργικότητα και την υψηλή αισθητική στον χώρο σας!


Το πρώτο βήμα που εφαρμόζει σε όλα τα tips, είναι φυσικά ένα αρχικό πλάνο. Δες ποιοι είναι οι χώροι του σπιτιού σου που χρειάζονται οργάνωση και ξεκίνα απομακρύνοντας την ακαταστασία. Ένα καλό ξεκαθάρισμα των αντικειμένων σου, θα απελευθερώσει τους αποθηκευτικούς χώρους και φυσικά θα σου δώσει περισσότερο χώρο!

Η οργάνωση κρύβεται κάτω από το κρεβάτι σου!

 

Ένας γενικός κανόνας που εφαρμόζει σε κάθε σύστημα οργάνωσης είναι να αποθηκεύεις τα αντικείμενα και τα πράγματά σου, σύμφωνα με τη συχνότητα της χρήσης του. Αν κάτι δεν το χρησιμοποιείς συχνά ή το χρησιμοποιείς εποχιακά, όπως για παράδειγμα είναι η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, τότε μπορείς να το αποθηκεύσεις σε χώρο που δεν χρειάζεται να έχεις άμεση πρόσβαση. Ερχόμαστε λοιπόν, στην αποθήκευση και οργάνωση κάτω από το κρεβάτι σου! Ένα ιδανικό σημείο για να φυλάξεις εποχιακά αντικείμενα, ρούχα, κλινοσκεπάσματα για φιλοξενούμενους, βιβλία και ό,τι άλλο θέλεις που δεν εντάσσεται στην καθημερινότητά σου! 

Ένα μοντέρνο κρεβάτι που σου δίνει τη δυνατότητα να προσθέσεις αποθηκευτικό χώρο για να έχεις το υπνοδωμάτιο σου τακτοποιημένο, είναι το ντυμένο κρεβάτι Daily Fabric! Κατασκευασμένο από ξύλο επενδυμένο με ύφασμα γκρι αποχρώσεων, προσδίδει μια διαφορετική πινελιά στο υπνοδωμάτιό σου. 

Σχεδιαστικά προσφέρει μια σύγχρονη αισθητική, με φινέτσα και λεπτομέρειες που εντυπωσιάζουν. Αν και οι χρωματικές αποχρώσεις των υφασμάτων είναι έξυπνα συνδυασμένες, μπορείς να επιλέξεις έναν από τους 3 συνδυασμούς αποχρώσεων: γκρι, μπλε και λαδί. Τα υφάσματα είναι αδιάβροχα και αλέκιαστα σε αποχρώσεις του γκρι, του ανθρακί και του γκρι του πάγου.


Απόκτησε εδώ το ντυμένο κρεβάτι Daily Fabric και απόλαυσε άνεση, οργάνωση και αισθητική σε 1!


Δώσε ένα «θέμα» σε κάθε ντουλάπι!

Επίλεξε να οργανώσεις τα αντικείμενα στο σαλόνι σου ανά είδος. Για παράδειγμα μπορείς να αποθηκεύσεις μαζί όλα τα έξτρα κεράκια σου σε ένα συγκεκριμένο ντουλάπι, ώστε να γνωρίζεις πάντα που θα βρεις αυτό που θέλεις. Επίλεξε «κρυφούς» χώρους αποθήκευσης όπως είναι τα ενσωματωμένα ντουλαπάκια στο έπιπλο τηλεόρασης για να μην επηρεαστεί η αισθητική του χώρου σου, ειδικά στο σαλόνι σου!

Αν πάλι είσαι φαν των games και των gaming consoles μπορείς να αφιερώσεις τους αποθηκευτικούς χώρους του επίπλου σε αυτό, αποφεύγοντας την ακαταστασία! Μπορείς μάλιστα να γίνεις και δημιουργικός/ή με τις θεματικές κατηγορίες οργάνωσης για τα αντικείμενα στο σαλόνι σου – για παράδειγμα ντουλάπι αφιερωμένο στα movie nights σου! Γενικότερα, το μόνο που έχεις να προσέξεις είναι να συντηρείς τους χώρους σου προσεγμένους και οργανωμένους για μεγαλύτερη ευκολία στην καθημερινότητά σου! 

Το έπιπλο τηλεόρασης Message ντύνει με την υπέροχη και διαχρονική αισθητική του τον χώρο σου, ενώ παράλληλα σε βοηθά και στην οργάνωσή του! Με 3 ντουλαπάκια για αποθηκευτικό χώρο, κατασκευασμένο από ξύλο δρυ και επιπλέον δυνατότητες εξατομίκευσης ανταποκρίνεται απόλυτα σε κάθε σου ανάγκη! 

Απόκτησε εδώ το έπιπλο τηλεόρασης Message!


Οι κρυφοί χώροι αποθήκευσης είναι το μυστικό της οργάνωσης!

 

Πόσες φορές έχεις αντικρύσει το τραπεζάκι στο σαλόνι σου και το είδες γεμάτο αντικείμενα που δεν έχουν καμία θέση εκεί; Πόσες φορές θέλεις εύκολα και γρήγορα να αποθηκεύσεις κάτι μέχρι να του βρεις το μόνιμο σπίτι του; Πόσες φορές θα ήθελες να υπάρχει ένας κρυφός χώρος αποθήκευσης, ακόμα και εκεί που δεν το περιμένεις;


Για την καλύτερη οργάνωση του χώρου σου, επίλεξε έπιπλα που σου δίνουν διαφορετικές λύσεις στις ανάγκες σου και είναι πολυχρηστικά! Το τραπεζάκι σαλονιού σου για παράδειγμα μπορεί να σου δώσει αυτόν τον κρυφό χώρο αποθήκευσης που χρειάζεσαι στην καθημερινότητά σου, ώστε να μπορείς να έχεις πολύ εύκολη πρόσβαση σε όλα όσα θέλεις αποφεύγοντας την ακαταστασία!


Στο κρυφό συρτάρι αποθήκευσης στο τραπεζάκι σαλονιού σου, μπορείς να αποθηκεύσεις τηλεκοντρόλ, φορτιστές, καλώδια γενικά που δεν θέλεις να φαίνονται, περιοδικά και αντικείμενα που χρησιμοποιείς αλλά μπορεί ίσως λίγο να διαταράσσουν την αισθητική του χώρου σου.


Το τραπεζάκι σαλονιού Fiona σε μοντέρνο ύφος με κεραμική λεπτομέρεια, συρτάρι αποθήκευσης και εντυπωσιακή λεπτομέρεια από ξύλινες ρίγες αναβαθμίζει την αισθητική του χώρου σου, αλλά και την οργάνωσή του!


Απόκτησε εδώ το τραπεζάκι σαλονιού Fiona!


Κρυφό χώρο αποθήκευσης μπορεί να σου προσφέρει και το σκαμπό με την υπογραφή Ef Deco! Η πολυχρηστικότητα και η πολυμορφικότητα είναι άλλωστε τα χαρακτηριστικά που κάνουν τα έπιπλά μας να ξεχωρίζουν! Το σκαμπό drawer είναι μια εργονομική λύση που συνδυάζει σκαμπό με τραπεζάκι και αποθηκευτικό χώρο. Ιδανικό για χώρο εισόδου, υπνοδωματίου αλλά και σαλονιού. 

Απόκτησε εδώ το σκαμπό drawer!



Όλα τα πράγματα έχουν τη θέση τους!


Ακόμα και όταν δεν θέλεις να τα βλέπεις. Διαχώρισέ τα όπως είπαμε σε κατηγορίες, τοποθέτησέ τα σε μεγάλα κουτιά με την αντίστοιχη ετικέτα – για να μην χρειάζεται κάθε φορά να ψάχνεις τι έχει μέσα το κουτί – και αποθήκευσε τα εκτός του οπτικού σου πεδίου! Κάτω από τον καναπέ δηλαδή. Αντίστοιχα και με τον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού, και στον καναπέ μπορείς να αποθηκεύσεις ό,τι θέλεις. Μια ωραία ιδέα είναι να «φυλάξεις» εκεί λεπτές κουβέρτες και extra fluffy μαξιλάρια που πάντα χρησιμοποιούμε τον χειμώνα για να δημιουργήσουμε την πιο cozy ατμόσφαιρα! 

Ο γωνιακός καναπές Lory σε μοντέρνο ύφος διαθέτει μηχανισμό που επιτρέπει την προσαρμογή του σε κρεβάτι αλλά και σε μπαούλο, κάθε φορά που επιλέγεις δεξιόστροφη ή αριστερόστροφη φορά.


Απόκτησε τον γωνιακό καναπέ Lory εδώ