go to top icon
Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
Όμορφα Σπίτια Εσωτερικοί Χώροι: 5 Ιδέες Διακόσμησης image

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Όμορφα Σπίτια Εσωτερικοί Χώροι: 5 Ιδέες Διακόσμησης

Όμορφα σπίτια και εσωτερικοί χώροι που εντυπωσιάζουν! Η εποχή αλλάζει και μαζί της αλλάζει και ο χώρος μας! Με νέα διάθεση λοιπόν, και όρεξη για δημιουργία και αναδιαμόρφωση, στρέφουμε την προσοχή μας στους χώρους του σπιτιού μας, που χρειάζονται μια μικρή ανανέωση ή και εξ ολοκλήρου νέα διαρρύθμιση! 

Όμορφα Σπίτια - Εσωτερικοί Χώροι που Εντυπωσιάζουν 

Ποιο είναι όμως το πρώτο βήμα, πριν από κάθε μεγάλη ή μικρή αλλαγή στον χώρο σου;

Μα φυσικά η έμπνευση και η έρευνα!


Γι΄αυτό, η ομάδα του efdeco.gr έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο inspiration moodboard με πανέμορφα σπίτια και εντυπωσιακούς εσωτερικούς χώρους, που θα σου δώσει πρωτότυπες ιδέες, λύσεις και όση έμπνευση χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις και εσύ τον χώρο των ονείρων σου. 

Σαλόνι σε μπλε τόνους 

Το μπλε αποτελεί ένα πολύ ευέλικτο και ταυτόχρονα μοντέρνο χρώμα για το σαλόνι σου! Αν θέλεις λοιπόν, να δώσεις μια νότα χρώματος στον χώρο σου, με διαχρονικό και πάντα σύγχρονο αέρα, που δεν θα σε περιορίσει και μπορεί να συνδυαστεί πολύ εύκολα με τα χρώματα και τις υφές των επίπλων σου, το μπλε αποτελεί την ιδανική επιλογή! Οι αποχρώσεις και οι τόνοι του, ταιριάζουν υπέροχα με γήινους τόνους προσδίδοντας έξτρα βάθος και διάσταση, αλλά και με άλλα χρώματα εξίσου έντονα – δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό και μαξιμαλιστικό ύφος διακόσμησης.


Χρησιμοποίησε λοιπόν, το μπλε ως background στο σαλόνι σου βάφοντας έναν τοίχο, ή χρησιμοποίησέ το στα έπιπλά σου και δώσε το τέλειο pop of color στον χώρο σου. Μπορείς να επιλέξεις ένα χαρούμενο τιρκουάζ, ένα πολυτελές navy ή ακόμα και ένα muted baby blue ως δευτερεύον χρώμα στα υφάσματά σου και να δημιουργήσεις ένα μοντέρνο σαλόνι που σε εκφράζει! 

Μην ξεχνάς πως το μπλε ταιριάζει επίσης τέλεια με μεταλλικές αποχρώσεις, που μπορείς να έχεις είτε στα φωτιστικά, είτε στα τραπεζάκια σου, είτε ακόμα και στα διακοσμητικά σου! Με έμπνευση art deco και μοντέρνα διάθεση, το σαλόνι σου σίγουρα θα γίνει ο αγαπημένος σου χώρος για να υποδέχεσαι φίλους και οικογένεια! 

Open Space σαλονοκουζίνα με μοντέρνο ύφος 

Τους ανοιχτούς και ενιαίους χώρους του συναντάμε πολύ συχνά σε μοντέρνα διαμερίσματα, καθώς προσφέρουν πολλές δυνατότητες διακόσμησης και διαρρύθμισης. Ένας ανοιχτός χώρος μπορεί να είναι πολυχρηστικός και παράλληλα πολύ stylish. Αν λοιπόν, έχεις την ίδια διαρρύθμιση και στον δικό σου χώρο, τότε έχεις την τέλεια ευκαιρία για να δημιουργήσεις ένα πραγματικά πολύ μοντέρνο αποτέλεσμα! 

Επίλεξε να κρατήσεις τα φωτεινά χρώματα στο σαλόνι σου και δώσε έξτρα βάθος στην κουζίνα σου, επιλέγοντας μια πιο σκούρα ή μια αντίθετη απόχρωση! Έτσι, θα διαχωρίσεις τους δύο χώρους πολύ εύκολα, δίνοντας μια διαφορετική αίσθηση στον καθένα.


Οι επιφάνειες στο δάπεδο και στον τοίχο, αποτελούν πολύ σημαντικά κομμάτια της διαρρύθμισης! Μπορείς να επιλέξεις μάρμαρο ή ξύλο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου και να παίξεις με το ίδιο υλικό σε διαφορετική απόχρωση σε κάθε χώρο, ώστε να τους διαχωρίσεις, χωρίς όμως να χαθεί η ομοιομορφία τους! 

Έναν εξίσου αποτελεσματικό και εντυπωσιακό τρόπο διαχωρισμού ενιαίων χώρων, αποτελεί ο γωνιακός καναπές. Με τη γωνία ή την πλάτη του μπορείς να δημιουργήσεις τα όρια της διαρρύθμισης και παράλληλα να κερδίσεις χώρο, ειδικά αν η γωνία του καναπέ είναι αποσπώμενη, δίνοντας σου τη δυνατότητα να την τοποθετήσεις ακριβώς στο σημείο που θέλεις. 

Εντυπωσιακές τραπεζαρίες με ξύλο 

Οι τραπεζαρίες συχνά αποτελούν τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο σαλόνι και την κουζίνα. Δημιουργούν μια ξεχωριστή γωνιά στο σπίτι μας, καθώς είναι συνυφασμένες με αγαπημένες αναμνήσεις και στιγμές. Αν θέλεις να δημιουργήσεις και εσύ μια εντυπωσιακή και πρακτική τραπεζαρία στον χώρο σου, ξεκίνα από το υλικό της! Το ξύλο αποτελεί την πιο διαχρονική και ανθεκτική επιλογή για τραπεζαρία, αλλά μια stylish προσέγγιση για ζεστασιά.  

Αν ο χώρος σου είναι περιορισμένος, τότε μπορείς να επιλέξεις μια ροτόντα ή μια στρόγγυλη τραπεζαρία και να συνθέσεις μια πραγματικά ξεχωριστή γωνιά στον χώρο σου! 

Ιδιαίτερη σημασία στην τραπεζαρία σου έχουν τα φωτιστικά και οι καρέκλες. Τα φωτιστικά, δημιουργούν την τέλεια ατμόσφαιρα, γι΄αυτό φρόντισε να επενδύσεις σε διαχρονικά και εντυπωσιακά κομμάτια, που θα αποτελέσουν τα στολίδια του χώρου σου! Οι καρέκλες σου επίσης, πέρα από το αναπαυτικό τους κάθισμα, οφείλουν να έχουν εντυπωσιακό design και ανθεκτικό ύφασμα. Το βελούδο ή ένα pattern σίγουρα θα προσδώσει έξτρα στιλ και αισθητική στον χώρο σου.  

Σαλόνι με αίσθηση πολυτέλειας 

Θέλεις να δημιουργήσεις ένα σαλόνι που θα αποπνέει πολυτέλεια στην πιο μοντέρνα εκδοχή της; Τότε μπορείς να ξεκινήσεις επιλέγοντας «πλούσιες» αποχρώσεις για τα υφάσματα του καναπέ και των χαλιών σου. Ένα βαθύ πράσινο, ένα χακί ή ένα σκούρο μπλε σε συνδυασμό με χρυσό ή ασημί στις λεπτομέρειες!


Συνδύασε έναν βελούδινο καναπέ και τις αντίστοιχες πολυθρόνες με ξύλο ή ακόμα και γυαλί σε μεγάλες επιφάνειες και δημιούργησε το σαλόνι των ονείρων σου. Οι μεταλλικές συνθέσεις στα φωτιστικά και το μοντέρνο σχήμα του καναπέ σου θα αποτελέσουν τις σημαντικές λεπτομέρειες που θα ολοκληρώσουν την αίσθηση της πολυτέλειας στον χώρο σου! 

Τα χαλιά επίσης, παίζουν σημαντικό ρόλο στην όλη διαμόρφωση του χώρου! Μπορείς να επιλέξεις ένα γεωμετρικό pattern, που θα δημιουργήσει ένα πολύ ενδιαφέρον οπτικό αποτέλεσμα! 

Mix & Match αισθητική στο σαλόνι 

Οι αναπάντεχοι συνδυασμοί που πηγάζουν από το προσωπικό γούστο, είναι πάντα οι πιο μοναδικοί και ιδιαίτεροι! Γι΄αυτό μπορείς να πειραματιστείς, συνδυάζοντας διαφορετικά στιλ επίπλων που σου αρέσουν και να τα δέσεις όλα μαζί με ένα γήινο τόνο στο background. 

Εξέφρασε το προσωπικό σου γούστο με ένα μοναδικό έργο τέχνης, συνδυάζοντας μέταλλο με ξύλο και ανάλαφρα υφάσματα στον καναπέ σου! Μπορείς να επιλέξεις και να συνδυάσεις ό,τι θέλεις, φροντίζοντας πάντα να υπάρχει ένας καθαρός καμβάς για τις συνθέσεις σου!