go to top icon
Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
Πάγκος Κουζίνας: 5+1 πρωτότυπες ιδέες διακόσμησης! image

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Πάγκος Κουζίνας: 5+1 πρωτότυπες ιδέες διακόσμησης!

Διακόσμηση πάγκου κουζίνας ιδέες: Ο πάγκος της κουζίνας είναι αναμφισβήτητα μια λειτουργική επιφάνεια. Μπορεί όμως, κάλλιστα να μετατραπεί σε μια μοναδική διακοσμητική γωνιά του σπιτιού σου! Με σωστή οργάνωση και διαρρύθμιση, μπορείς να αλλάξεις τελείως την ατμόσφαιρα της κουζίνας σου και το αποτέλεσμα; Περισσότερη έμπνευση για μαγειρική και φυσικά ένα υπέροχο background για να απολαμβάνεις μοναδικές στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα! 


Διακόσμηση Πάγκου Κουζίνας: 5+1 πρωτότυπες ιδέες!

Για να ανανεώσεις λοιπόν τον χώρο της κουζίνας σου, πρώτα χρειάζεται να σκεφτείς ποια από τα αντικείμενα που υπάρχουν πάνω του σε βοηθούν ή έχουν καθημερινή χρήση. Αφού απομακρύνεις τα αντικείμενα που δεν έχουν κάποιο σκοπό ή σε εμποδίζουν, τότε θα δεις τον πραγματικό χώρο τον οποίο μπορείς να εκμεταλλευτείς διακοσμητικά και πρακτικά. Ακόμα και αν αυτός ο χώρος είναι περιορισμένος, υπάρχουν έξυπνες, αλλά μοναδικής αισθητικής λύσεις που θα σε κάνουν να αγαπήσεις κάθε σημείο του. 

Η ομάδα της Ef Deco έχει συγκεντρώσει 7 πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσεις τον πάγκο της κουζίνας σου εύκολα και λειτουργικά! Μην ξεχνάς πως κάθε σημείο του σπιτιού μπορεί να γίνει ένας καμβάς του προσωπικού μας γούστου, χωρίς να χάσει τη λειτουργικότητα και την άνεσή του!


Διακόσμηση με Φυτά


Τα φυτά είναι πάντα μια αγαπημένη ιδέα διακόσμησης. Με την παρουσία τους δίνουν σε κάθε χώρο και σε κάθε σημείο μια νέα πνοή και μια φρέσκια διάθεση. Ειδικά στον χώρο της κουζίνας, μπορείς να τοποθετήσεις το φυτό της επιλογής σου, ακόμα και κάποιο μυρωδικό, σε μια κεραμική ή χρωματιστή γλάστρα και να δημιουργήσεις ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Αν πάλι ο πάγκος σου είναι περιορισμένος, μπορείς να προμηθευτείς μικρά κακτάκια ή πλαστικά φυτά και να προσδώσεις στον χώρο σου αυτό το pop of green! 




Διακόσμηση με κεραμικά βάζα και κουτάλες 

Τα κεραμικά βάζα, που πρωταγωνιστούν στις τάσεις διακόσμησης των τελευταίων χρόνων, είναι η ιδανική λύση για στιλ και αποθήκευση. Προμηθεύσου κεραμικά βάζα σε διάφορα μεγέθη και τοποθέτησε μέσα σε αυτά τις ξύλινες κουτάλες σου. Με αυτόν τον τρόπο, ενσωματώνεις ένα καθημερινό αντικείμενο στη διακόσμηση του πάγκου σου, διατηρώντας παράλληλα τη χρηστικότητα τους και φυσικά την άνεσή σου στο μαγείρεμα! 


Ο συνδυασμός του ξύλου με την πορσελάνη ή την κεραμική ύφη δίνει ένα πολύ ιδιαίτερο οπτικό αποτέλεσμα που ταιριάζει στις περισσότερες κουζίνες! Μη διστάσεις να συνδυάσεις περισσότερα από ένα βάζα, αν έχεις περισσότερες κουτάλες. 

Διακόσμηση με γυάλινα βάζα

Τα γυάλινα βάζα αποτελούν άλλον έναν τρόπο που συνδυάζει την αποθήκευση υλικών με τη διακόσμηση. Προτίμησε να προμηθευτείς γυάλινα βάζα σε διάφορα μεγέθη και με διαφορετικά καπάκια για να σπάσεις την ομοιομορφία του και να δημιουργήσεις μια πιο ενδιαφέρουσα σύνθεση. Μέσα στα γυάλινα βάζα που θα επιλέξεις μπορείς να τοποθετήσεις δημητριακά, μακαρόνια, καφέ και ο,τιδήποτε άλλο που χρησιμοποιείς συχνά! 



Διακόσμηση με δίσκους 

Ο δίσκος είναι ένα must have αντικείμενο σε κάθε κουζίνα. Χρησιμοποίησε λοιπόν, τον δίσκο που έχεις ήδη στην κουζίνα σου και τοποθέτησε σε αυτόν φρούτα εποχής, που μπορούν να συντηρηθούν εκτός ψυγείου, για να δημιουργήσεις μια πολύχρωμη σύνθεση. 


Ένας άλλος τρόπος, με τον οποίο μπορείς να εντάξεις τον δίσκο σου στη διακόσμηση του πάγκου σου είναι να τοποθετήσεις πάνω του μικρά κεραμικά μπολ και βαζάκια, που σε βοηθούν στο μαγείρεμα!

Το μυστικό στη διακόσμηση του πάγκου σου άλλωστε, είναι να οραματίζεσαι αντικείμενα καθημερινής χρήσης ως διακοσμητικά στοιχεία! 

Διακόσμηση γωνιάς καφέ 

Ο καφές είναι μια συνήθεια που λατρεύουμε! Η προετοιμασία του για πολλούς είναι μια τελετουργία που απολαμβάνουν καθημερινά και ο πάγκος της κουζίνας είναι φυσικά ο απόλυτος χώρος για να δημιουργήσεις το δικό σου coffee corner!

Όποια και αν είναι η μηχανή ή συσκευή που χρησιμοποιείς για τον καφέ σου, σίγουρα έχει περίοπτη θέση στον πάγκο σου. Τοποθέτησε λοιπόν, γύρω της φλιτζάνια ή δοχεία για τη ζάχαρη και τον καφέ και απόλαυσε καθημερινά την πιο γευστική συνήθεια! 



Διακόσμηση πάγκου με vintage στυλ 


Αν είσαι λάτρης του vintage ή των αντικών, τότε ο πάγκος της κουζίνας σου μπορεί να γίνει μια ξεχωριστή γωνιά της κουζίνας σου! Επίλεξε παλιά μπολ, βάζα, πιάτα, ζυγαριές και μαγειρικά αντικείμενα, τοποθέτησέ τα στον πάγκο σου και απόλαυσε μια κουζίνα βγαλμένη από άλλη εποχή! Ακόμα και αν δεν τα χρησιμοποιείς, η ομορφιά τους θα σου φτιάχνει τη διάθεση! 


EXTRA TIP: Αν δυσκολεύεσαι να βρεις vintage items του γούστου σου, τότε να θυμάσαι πως η κουζίνα της μαμάς και της γιαγιάς είναι θησαυρός για μοναδικά αντικείμενα άλλων δεκαετιών!