go to top icon
Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
Κόκκινος καναπές διακόσμηση – 6 Μοντέρνες Ιδέες image

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Κόκκινος καναπές διακόσμηση – 6 Μοντέρνες Ιδέες

Κόκκινος καναπές διακόσμηση – 6 Μοντέρνες Ιδέες: Οι καναπέδες αποτελούν ένα key item για τη διακόσμηση του χώρου. Το μέγεθος, αλλά και το χρώμα τους, οριοθετούν το σαλόνι, καθορίζουν τα υπόλοιπα έπιπλα και εμπνέουν τη χρωματική τους παλέτα. Για πολλούς από εμάς η επιλογή του καναπέ αποτελεί το σημείο εκκίνησης για τη διαμόρφωση του χώρου, καθώς πρόκειται για ένα έπιπλο με πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινή άνεση και φιλοξενία.

Αν λοιπόν, ανήκετε στην κατηγορία ανθρώπων που έχουν βαρεθεί τους λευκούς, μπεζ, καφέ και μαύρους καναπέδες και ψάχνετε έναν καναπέ statement, έναν καναπέ με τολμηρό και έντονο χρώμα που θα δώσει μια άλλη διάσταση στο σαλόνι σας, τότε ένας κόκκινος καναπές είναι αυτό που ψάχνετε. 

Κόκκινος Καναπές: 5+1 Μοντέρνες Ιδέες Διακόσμησης 

Το κόκκινο χρώμα, ειδικά στους καναπέδες, αποτελεί την τέλεια πινελιά σε ένα μονόχρωμο σαλόνι, αλλά και σημείο εντυπωσιασμού. Σαν χρώμα είναι διαθέσιμο σε άπειρες αποχρώσεις και γι’ αυτό χαρακτηρίζεται από μεγάλη προσαρμοστικότητα σε διακοσμητικούς συνδυασμούς. Η διαχρονική του φύση, το κρατά πάντα στην μόδα ως μια κλασική επιλογή, ενώ καταφέρνει πάντα να προσδώσει μια σύγχρονη ματιά στη διακόσμηση των χώρων.

Ναι, η επιλογή ενός κόκκινου καναπέ είναι μια τολμηρή επιλογή, αλλά καθόλου δεσμευτική. Ο κόκκινος καναπές προσφέρει πολλές και διαφορετικές δυνατότητες συνδυασμών με χρώματα, υφές και υλικά, αλλά και στιλ! Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε μοναδικές ιδέες διακόσμησης σαλονιού με κόκκινο καναπέ και εμπνευστείτε από τις προτάσεις και τα tips μας. 

Συνδυάστε τον κόκκινο καναπέ με ξύλινα και μοντέρνα τραπεζάκια σαλονιού και εμπριμέ μαξιλάρια! 

Ένας κόκκινος καναπές συνδυάζεται υπέροχα με ξύλινα τραπεζάκια σαλονιού. Αν η απόχρωση του κόκκινου στον καναπέ σου είναι ανοιχτόχρωμη, τότε επίλεξε μια ανοιχτόχρωμη απόχρωση ξύλου για το τραπεζάκι. Η ήπια απόχρωση του τραπεζιού θα δημιουργήσει την τέλεια ισορροπία με το κόκκινο χρώμα και ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα για το σαλόνι σας. Ολοκληρώστε τη διακόσμηση του χώρου σας με εμπριμέ μαξιλάρια σε μπεζ, μαύρες ή γκρι αποχρώσεις σε διαφορετικές υφές. Έτσι, ακόμα και αν το χρώμα του σαλονιού σας είναι ουδέτερο, θα καταφέρετε να βάλετε μια ξεχωριστή πινελιά διακόσμησης!  

Συνδυάστε τον βελούδινο κόκκινο καναπέ με ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης! 

Για τους φαν των εντυπωσιακών και μαξιμαλιστικών χώρων, ο συνδυασμός του κόκκινου καναπέ με ένα εντυπωσιακό και πολύχρωμο έργο τέχνης, αποτελεί μια ιδανική προσέγγιση για τη διακόσμηση του σαλονιού! Η βελούδινη υφή του κόκκινου καναπέ προσδίδει την αίσθηση της πολυτέλειας στο σαλόνι σας, ενώ ο συνδυασμός του με ένα μοντέρνο έργο τέχνης με διάφορα χρώματα δημιουργεί ένα σύγχρονο και κομψό αποτέλεσμα. Ολοκληρώστε τη διακόσμηση με φυτά εσωτερικού χώρου με έντονο πράσινο χρώμα που ταιριάζει τέλεια με το κόκκινο χρώμα του καναπέ.

Συνδυάστε τον κόκκινο καναπέ με λευκές αποχρώσεις και μεταλλικό φωτιστικό δαπέδου! 

Αν η έμπνευση σας για τη διαμόρφωση και τη διακόσμηση του σαλονιού σας κινείται σε περισσότερο minimal και κομψές γραμμές, τότε ο συνδυασμός ενός μοντέρνου κόκκινου καναπέ με λευκές αποχρώσεις στους τοίχους θα δημιουργήσει το αποτέλεσμα των ονείρων σας. Ο λευκός τοίχος αποτελεί τον τέλειο καμβά για τον συνδυασμό ενός κόκκινου καναπέ σε μοντέρνα γραμμή με μεταλλικές λεπτομέρειες και έντονες καμπύλες με ένα ιδιαίτερο μεταλλικό φωτιστικό δαπέδου σε αντίστοιχο στιλ! Αυτός ο συνδυασμός είναι απόλυτα σύγχρονος και δίνει μια άλλη διάσταση σε ένα μονόχρωμο και ουδέτερο περιβάλλον! 

Συνδυάστε τον βελούδινο κόκκινο καναπέ σας με navy αποχρώσεις και ξύλινα έπιπλα! 

Ο συνδυασμός κόκκινο με navy είναι κλασικός και διαχρονικός. Ζεστός, αρμονικός και πολυτελής δημιουργεί μια ξεχωριστή αίσθηση στο σαλόνι σας για εσάς και τους καλεσμένους σας. Φροντίστε ο navy τοίχος να βρίσκεται πίσω από τον κόκκινο καναπέ σας, ώστε να πετύχετε αυτή την «αντίθεση», αλλά και το ιδιαίτερο βάθος στον χώρο σας. Ολοκληρώστε τη διαρρύθμιση του χώρου σας με ξύλινο τραπεζάκι σαλονιού και βοηθητικό τραπεζάκι δίπλα στον καναπέ για ένα ακόμα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα! Οι βαθιές αυτές αποχρώσεις εγγυώνται την πιο ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι σας! 

Συνδυάστε τον κόκκινο καναπέ σας με ένα χαλί σε ιδιαίτερο print! 

Αν έχετε κόκκινο καναπέ και ψάχνετε αυτό το κάτι που θα τον αναβαθμίσει, τότε ένα χαλί με ιδιαίτερο print θα απογειώσει το σαλόνι σας! Αν θέλετε να δώσετε μια πιο μοντέρνα πνοή στο σαλόνι σας επιλέξτε ένα χαλί με γεωμετρικό σχέδιο, ενώ αν θέλετε κάτι πιο πολυτελές επιλέξτε ένα χαλί σε πιο κλασικές γραμμές. Μια γκρι απόχρωση σίγουρα θα προσφέρει μια αίσθηση βάθους στον χώρο, ενώ θα είναι εύκολο και στο καθάρισμα! 

Συνδυάστε τον κόκκινο καναπέ σας με πολλά μαξιλάρια σε διάφορα χρώματα και σχέδια! 

Τα μαξιλάρια είναι τα αξεσουάρ του καναπέ. Μπορούν όμως πολύ εύκολα να αλλάξουν την εικόνα του καναπέ σας. Γι’ αυτό αν θέλετε να ανανεώσετε τον κόκκινο καναπέ σας, επιλέξτε πολλά και διαφορετικά μαξιλάρια για να ντύσετε το κάθισμά του. Στρόγγυλα, τετράγωνα, με σχέδια, βελούδινα ή υφασμάτινα, τα μαξιλάρια θα σας δώσουν τη δυνατότητα να αλλάξετε την όψη του, αλλά και να εντάξετε μια νέα παλέτα που θα κολακεύει τον κόκκινο καναπέ σας! Φροντίστε ώστε, η χρωματική παλέτα που θα επιλέξετε για τα μαξιλάρια σας να έρχεται σε αντίθεση με το κόκκινο του καναπέ για μεγαλύτερο βάθος ή να δένουν αρμονικά το χρώμα του καναπέ με το χρώμα του υπόλοιπου σαλονιού σας!