go to top icon
Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
Χρωματολόγιο Ef Deco: Επίλεξε το σωστό χρώμα image

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Χρωματολόγιο Ef Deco: Επίλεξε το σωστό χρώμα

Χρωματολόγιο Ef Deco: Επίλεξε το σωστό χρώμα για τα υφάσματα και τα έπιπλά σου με τη βοήθεια των ειδικών! 


Το EfDeco.gr έχει δημιουργήσει την υπηρεσία Ef Design με μία βασική αποστολή: έπιπλα φτιαγμένα αποκλειστικά για τον δικό σου χώρο! Γνωρίζουμε πως η επιλογή ενός επίπλου είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση και γι’ αυτό φροντίζουμε να σου προσφέρουμε τη δυνατότητα εξατομίκευσης στα προϊόντα μας, ώστε αυτό που θα επιλέξεις να εκφράζει το προσωπικό σου γούστο και παράλληλα να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες του χώρου σου.

Βασικός παράγοντας στην εξατομίκευση του επίπλου σου αποτελεί φυσικά το χρώμα!

Το χρώμα αποτελεί πηγή έμπνευσης, αλλά και πηγή έκφρασης. Εκφράζει συναισθήματα, δίνει μοναδική αίσθηση στον χώρο, ενώ αποτελεί έναν υπέροχο καμβά δημιουργίας στο interior design. Είναι αυτό που πολλές φορές καθορίζει τις επιλογές μας στη διαρρύθμιση των χώρων, αλλά και αυτό που μπορεί πανεύκολα να μεταμορφώσει έναν χώρο. Το χρώμα είναι αυτό που δίνει την πρώτη αίσθηση ενός χώρου. Η επιλογή του είναι αυτή που εκφράζει τη ζωντάνια ή την ηρεμία του, την απλότητα ή την πολυτέλειά του!

Στο Efdeco.gr μπορείς να βρεις το Χρωματολόγιό μας με τεράστια γκάμα από χρώματα ξύλων, λάκας, μετάλλων και υφασμάτων, ώστε να δώσεις τον χαρακτήρα που θέλεις σε κάθε επιφάνεια. Βρες την έμπνευση μέσα από δεκάδες αποχρώσεις για το στυλ του σπιτιού σου εύκολα, γρήγορα & δημιουργικά!

Η ομάδα των διακοσμητών μας είναι στο πλευρό σου καθ’ όλη τη διάρκεια επιλογής χρώματος. Μπορείς να απευθυνθείς στους ειδικούς μας, να μοιραστείς τις απορίες σου, να ζητήσεις τις συμβουλές τους και να μας στείλεις φωτογραφίες του χώρου σου, ώστε να σε καθοδηγήσουμε στην καλύτερη επιλογή!

Ας δούμε λοιπόν, ποιες παραμέτρους πρέπει να προσέξεις, ώστε να επιλέξεις το σωστό χρώμα για τα έπιπλά σου!

O χώρος και η θέση του επίπλου σου!

Η θέση του επίπλου σου, αλλά και ο γενικός χώρος που θα το περιβάλλει παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επιλογή του χρώματός του. Αν ο χώρος σου είναι αρκετά μεγάλος και ευρύχωρος και η γενικότερη παλέτα του κινείται σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, τότε μπορείς να δώσεις μια νότα χρώματος και ένα έξτρα βάθος σε αυτόν, επιλέγοντας ένα έντονο χρώμα στο ύφασμα του επίπλου σου. Για παράδειγμα ένας γωνιακός καναπές σε μια φυστικί απόχρωση, θα δώσει νέα πνοή στο σαλόνι σου και επίσης θα οριοθετήσει καλύτερα τον χώρο. 


Αν έχεις κι άλλα χρώματα στο σαλόνι σου, μη φοβηθείς τους έντονους συνδυασμούς! Το color blocking, αλλά και το color combo, αποτελούν διαχρονικές τάσεις στο interior design! 


1.   Το υλικό μετράει!

Ξύλο, μέταλλο ή λάκα; Τα υλικά των επίπλων σου καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο αποτυπώνεται το χρώμα, που θα επιλέξεις. Η υφή τους θα δώσει μια νέα διάσταση στο χρώμα και θα ολοκληρώσει το οπτικό αποτέλεσμα που θέλεις να δημιουργήσεις στον χώρο σου. 


Ανοιχτό ξύλο, μπρονζέ μεταλλικές λεπτομέρειες, μπεζ λάκα; Όπως και να το έχεις φανταστεί το efdeco είναι εδώ για να δημιουργήσει μαζί σου τα έπιπλα των ονείρων σου. Ειδικά, στα έπιπλα που συνδυάζουν πολλά και διαφορετικά υλικά πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες. Για παράδειγμα αν ο καναπές σου έχει μεταλλικές λεπτομέρειες σε μαύρες αποχρώσεις, τότε μπορείς να επιλέξεις την ίδια απόχρωση και για τις μεταλλικές λεπτομέρειες στο τραπεζάκι για το σαλόνι σου. 

Αν πάλι είσαι λάτρης των ξύλινων λεπτομερειών, τότε μπορείς να δημιουργήσεις έναν εντυπωσιακό συνδυασμό στα χρώματα των ξύλων στα έπιπλά σου! 

1.   Με το δικό σου style!

Το είδος της διακόσμησης και η αισθητική του χώρου σίγουρα θα σου δώσουν ένα πολύ καλό πλαίσιο για την επιλογή των χρωμάτων στα έπιπλά σου. Ειδικά, αν υπάρχουν ήδη έπιπλα στον χώρο, τότε έχεις μια πολύ καλή βάση για να κάνεις τους συνδυασμούς που αντιπροσωπεύουν το γούστο σου! 

Αν τα έπιπλα που διαμορφώνουν τον χώρο σου έχουν έντονο χρώμα και χαρακτήρα, τότε η επιλογή ενός εξίσου έντονου χρώματος θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή. Μπορείς να επιλέξεις μια εντελώς διαφορετική έντονη απόχρωση για να δημιουργήσεις ένα πλουραλιστικό αποτέλεσμα, ή μια επίσης έντονη απόχρωση από την ίδια οικογένεια χρώματος για να πετύχεις ένα αρμονικό και ομοιόμορφο αποτέλεσμα. 

Αν πάλι είσαι λάτρης των minimal επίπλων και των ουδέτερων αποχρώσεων, επίλεξε για τα έπιπλά σου διακριτικές αποχρώσεις και άφησε το design τους να πρωταγωνιστήσει. Σίγουρα μπορείς, να βάλεις μερικές νότες χρώματος με τα διακοσμητικά που θα ολοκληρώσουν τον χώρο σου! 

Για τους κλασικούς τύπους, το χρωματολόγιο του efdeco προσφέρει τεράστια γκάμα από διαχρονικές αποχρώσεις για τα έπιπλά σου και αυτά θα σε συντροφεύουν για πολλά χρόνια, χάρη στην ιδιαίτερη αντοχή του χρώματος, αλλά και της κατασκευής τους. Αν πάλι θέλεις να πειραματιστείς, μπορείς να διατηρήσεις το κλασικό design στα έπιπλά σου και να επιλέξεις μια από τις τολμηρές αποχρώσεις που θα βρεις στο χρωματολόγιο μας!

Τέλος, μη φοβηθείς τις τάσεις στα χρώματα! Πάντα μπορείς να τις προσαρμόσεις στο γούστο και τις ανάγκες σου! 

Ανακάλυψε την αγαπημένη σου απόχρωση και συνδύασέ την με τις υπέροχες προτάσεις επίπλωσης Ef Deco!

Και μην ξεχνάς! Θέλεις συμβουλές για την επιλογή σου; Επικοινώνησε μαζί μας και οι εξειδικευμένοι διακοσμητές μας θα σε καθοδηγήσουν για ένα αισθητικό αποτέλεσμα που θα αναδείξει τον χώρο σου!