go to top icon
Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
Στολισμένο Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι: Ιδέες & Φωτογραφίες image

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Στολισμένο Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι: Ιδέες & Φωτογραφίες

Η πιο λαμπερή περίοδος του χρόνου έφτασε. Χριστούγεννα λοιπόν, γεμάτα λάμψη, ζεστασιά, φως και φυσικά απολαυστικές στιγμές γύρω από το στολισμένο τραπέζι. Σίγουρα οι σκέψεις για το εορταστικό μενού που θα δώσει γεύση σε αυτές τις γιορτινές ημέρες έχουν ξεκινήσει ήδη, όπως έχει ξεκινήσει και το ψάξιμο για τη δημιουργία ενός παραμυθένιου τραπεζιού!

Στολισμένο Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι: Μοντέρνες Ιδέες, Λύσεις & Έμπνευση 

Σαν οικοδεσπότης/οικοδέσποινα ξέρεις πως η δημιουργία μιας ζεστής και εντυπωσιακής ατμόσφαιρας γύρω από το τραπέζι είναι must για να νιώσουν οι καλεσμένοι σου τη μαγεία των γιορτών.

Άλλωστε, αυτή η ατμόσφαιρα είναι που περιμένουν κάθε χρόνο μικροί και μεγάλοι. Τι πιο μαγικό να βλέπεις γύρω από το στολισμένο σου τραπέζι φωτεινά χαμόγελα;  

Αν ψάχνεις λοιπόν ιδέες, λύσεις και έμπνευση για να δημιουργήσεις το απόλυτο γιορτινό «τοπίο» στο τραπέζι σου βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος. Η ομάδα μας έχει βρει τις πιο εντυπωσιακές, αλλά εύκολες, ιδέες που θα κάνουν φέτος τη διακόσμηση του τραπεζιού σου το πιο φωτογενές σημείο του σπιτιού σου!

Ας οργανωθούμε! 

Στολισμός τραπεζιού σε λευκούς τόνους! 

Η εορταστική διακόσμηση του τραπεζιού σου μπορεί να ξεκινήσει από την επιλογή του χρώματος, που θα αποτελέσει και τον καμβά πάνω στον οποίο θα μεγαλουργήσεις! Η χρωματική παλέτα του του στολισμού είναι καθαρά προσωπική επιλογή. Δες τι σου ταιριάζει και προς τα που θα ήθελες να κινηθείς.

Πώς θα σου φαινόταν να παίξεις να λευκούς τόνους; Μια σχετικά αναπάντεχη επιλογή, ωστόσο έχει πολλαπλές δυνατότητες διακόσμησης και στολισμού. Είναι κομψό, σοφιστικέ και συνδυάζεται τέλεια με μεταλλικές λεπτομέρειες, αλλά και glitter! 

Κράτησε λοιπόν, λευκό το τραπεζομάντηλό σου και τοποθέτησε στο τραπέζι σου λευκά πορσελάνινα πιάτα με χριστουγεννιάτικες λεπτομέρειες. Λίγο κόκκινο και πράσινο για το καλό! Στο κέντρο του τραπεζιού μπορείς να βάλεις ένα εντυπωσιακό centerpiece με λευκά κεριά, κουκουνάρια και κάποια λευκά διακοσμητικά. Αν πιάνουν τα χέρια σου σίγουρα μπορείς να δημιουργήσεις πολύ εύκολα και το δικό σου! 

I’m dreaming of a White Christmas που λέει και το τραγούδι! Μπορείς να δώσεις έξτρα βάθος στο στολισμό του τραπεζιού σου, επιλέγοντας γκρι πετσέτες και μεταλλικές λεπτομέρειες!

All time Classic Καρό και Έλατα

Για τους λάτρεις του καρό και του cozy στολισμού, αυτή η πρόταση είναι ιδανική, αλλά και πολύ εύκολη! Σίγουρα κάπου μέσα στις κούπες με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση υπάρχουν μικρά έλατα. Αυτά τα έλατα λοιπόν, μπορούν να στολίσουν πολύ όμορφα το γιορτινό τραπέζι! 

Πάνω σε ένα καρό τραπεζομάντηλο σε αποχρώσεις του κόκκινου, μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου μικροσκοπικό ελατοχωριό που θα αποπνέει αυτή τη χειμερινή και μαγική αίσθηση.

Συνδύασε τα έλατα με μερικά κλαδιά και φυσικά τα λατρεμένα γκι και μερικά αναμμένα κεριά στις ίδιες κόκκινες αποχρώσεις και δημιούργησε ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα χωρίς κόπο. Μια κλασική προσέγγιση στον στολισμό, που όμως είναι συνυφασμένη με τις πιο χαρακτηριστικές αναμνήσεις μας από τα Χριστούγεννα!

Το να επαναχρησιμοποιείς διακοσμητικά στοιχεία σε διάφορες γωνιές του σπιτιού σου είναι μια πρακτική συμφέρουσα για σένα, αλλά και για το περιβάλλον. Υιοθέτησέ την λοιπόν και στον στολισμό του τραπεζιού σου! 

Μπισκοτόσπιτα (gingerbread house) στολίζουν το τραπέζι σου! 

Ποιος είπε ότι τα γλυκά δεν μπορούν να αποτελέσουν κεντρικό κομμάτι του στολισμού του τραπεζιού σου;! Τα μπισκοτόσπιτα ή αλλιώς gingerbread houses είναι η πιο γλυκιά προσθήκη στο κέντρο του τραπεζιού! 

Αν θέλεις να διακοσμήσεις το τραπέζι σου με τη βοήθεια των παιδιών ή ακόμα και των φίλων σου, μπορείς λίγες μέρες νωρίτερα να φτιάξετε παρέα τα μπισκοτοσπιτάκια! Ο στολισμός τους είναι μοναδικός, καθώς ο καθένας μας έχει τον τρόπο του και άκρως εντυπωσιακός! Μπορείς μάλιστα, να δημιουργήσεις πολλά μικρά ή και μεγάλα gingerbread house και φτιάξεις μια ξεχωριστή σύνθεση πάνω σε μία πιατέλα για το τραπέζι σου!

Περιμετρικά τοποθέτησε κουκουνάρια ή ακόμα και φωτάκια και ο στολισμός του τραπεζιού σου θα είναι μαγικός!

Και μην ξεχνάς στο τέλος του τραπεζιού, ή στο τέλος των γιορτών μπορείς πάντα να τα απολαύσεις! 

Στολισμένο τραπέζι υπό το φως των κεριών!

Ο φωτισμός είναι ένα βασικό κομμάτι που καθορίζει την ατμόσφαιρα στο και γύρω από το τραπέζι. Πρέπει να είναι χαλαρωτικός, αλλά αρκετός, ζεστός και γιορτινός. Τα αναμμένα κεριά λοιπόν, πάνω στο στολισμένο τραπέζι είναι μια ιδανική επιλογή για τη δημιουργία μιας αξέχαστης ατμόσφαιρας. 

Επειδή όμως τα απλά κεριά είναι πολύ απλά για ένα γιορτινό τραπέζι, σου προτείνουμε την εξής εύκολη κατασκευή:

Διάλεξε τα κεριά στα χρώματα που θέλεις ή ακόμα και σε κηροπήγια και φτιάξε μικρά στεφανάκια από φύλλα ή κλαδιά και τοποθέτησέ τα μέσα σε αυτά. Αν σου έχει περισσέψει γκι από κάποια άλλη κατασκευή ή διακόσμηση, μπορείς να το τοποθετήσεις και αυτό στα στεφανάκια ή ενδιάμεσα από τα κεριά!

Το αποτέλεσμα είναι άκρως εορταστικό και φυσικά άκρως χαλαρωτικό. 

Στολισμός τραπεζιού με λαμπάκια και μπάλες! 

‘Έχεις στολίσει το υπόλοιπο σπίτι και σου έχουν περισσέψει διακοσμητικά στοιχεία που θέλεις να χρησιμοποιήσεις, αλλά δεν ξέρεις πώς; Το τραπέζι σου σου δίνει τη λύση! Κάνε τον δικό σου στολισμό, συνδυάζοντας λαμπάκια, μπάλες που δεν βρήκαν τη θέση τους στο χριστουγεννιάτικο δέντρο – κατά προτίμηση μικρότερες σε μέγεθος- και μερικά γιορτινά γλειφιτζούρια! 

Κατά μήκος του τραπεζιού λοιπόν, τοποθέτησε αυτά τα διακοσμητικά και δημιούργησε ένα μοντέρνο στολισμό χωρίς έξοδα! Πάντα μπορείς να προσθέσεις μερικά κλαράκια ή κλαδάκια με γκι για να ολοκληρώσεις την γιορτινή ατμόσφαιρα! 

Στόλισε το τραπέζι σου με κουτιά δώρων! 

Υποδέξου τους καλεσμένους σου σε ένα τραπέζι γεμάτο με μικρά δωράκια. Ναι τα δώρα μπορούν να αποτελέσουν ξεχωριστό κομμάτι του στολισμού του τραπεζιού σου, ειδικά όταν έχεις επιλέξει για αυτά υπέροχα μικρά κουτάκια! 

Μπορείς να τα τοποθετήσεις δίπλα από τα πιάτα, ώστε ο κάθε καλεσμένος να έχει το δικό του μικρό και συμβολικό δωράκι!

Ποιος άλλωστε δεν αγαπά τα δώρα;!