go to top icon
Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
Τι Τραπεζάκι Σαλονιού να Διαλέξω; image

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Τι Τραπεζάκι Σαλονιού να Διαλέξω;

Αναρωτήθηκατε "τι τραπεζάκι σαλονιού να διαλέξω";


Νέο τραπεζάκι σαλονιού; Πως να Επιλέξετε το σωστό!


Βοηθητικά τραπεζάκια, τραπεζάκια σαλονιού αλλά και coffee tables! Πολλές οι ονομασίες που τους δίνουμε αλλά η σημασία μία! Τα τραπεζάκια σαλονιού αποτελούν μια must have προσθήκη που τραβάει το βλέμμα, αφού βρίσκονται στο επίκεντρο και όλα τα άλλα πράγματα περιστρέφονται γύρω τους. Φυσικά, δικαίως έχουν κατακτήσει αυτή τη θέση, αφού όχι μόνο χαρίζουν αισθητική αλλά κυρίως είναι άκρως πρακτικά. 

Με μια απλή αναζήτηση θα δείτε πως υπάρχουν δεκάδες διαθέσιμες επιλογές στην αγορά αλλά παράλληλα δημιουργούνται και πολλά ερωτηματικά, αφού η επιλογή γίνεται πιο δύσκολη αν σκεφτείτε πως το τραπεζάκι σαλονιού καλείται να έρθει και να δέσει με όλο τον υπόλοιπο χώρο. Τι να πάρετε λοιπόν; Μεγάλο ή μικρό; Στρογγυλό ή τετράγωνο; Ας δούμε βήμα βήμα τι πρέπει να προσέξετε για να επιλέξετε το σωστό τραπεζάκι σαλονιού.


Σκεφτείτε το σχήμα του


Κάποιες βασικές διακοσμητικές γνώσεις είναι αρκετές για να καταλάβετε ότι η επιλογή του coffee table εξαρτάται από τη διάταξη των επίπλων. Είναι σημαντικό λοιπόν να διαλέξετε το κατάλληλο σχήμα. Τα ορθογώνια και τα οβάλ τραπεζάκια σαλονιού ταιριάζουν με μεγάλους αλλά και μικρότερους καναπέδες, αρκεί να μην υπερφορτώσετε το χώρο. Από την άλλη, οι πολύ μοντέρνοι καναπέδες συνδυάζονται όμορφα με τετράγωνο ή στρογγυλό τραπεζάκι.


Αποφασίστε το ύψος και τον όγκο του


Βεβαιωθείτε πως μετρήσατε σωστά το μήκος και το ύψος του καναπέ σας αλλά και της γύρω περιοχής που θα βάλετε το τραπεζάκι. Η επιφάνεια του τραπεζιού πρέπει να είναι μικρότερη σε μήκος από τον καναπέ και να φτάνει στο ίδιο ύψος με το κάθισμα. Μια καλή ιδέα είναι μόλις αποφασίσετε τις διαστάσεις του coffee table να τοποθετήσετε ένα αντικείμενο αντίστοιχου όγκου στη θέση του για να δείτε πως θα δείχνει και πως θα λειτουργεί μέσα στο σαλόνι σας. Για την αποστολή αυτή μερικά άδεια κουτιά είναι αρκετά! Γενικά να θυμάστε πάντα πως το ζητούμενο στην επιλογή του coffee table είναι η πρακτικότητα και το να έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτό όσοι κάθονται γύρω του.


Επιλέξτε το σωστό υλικό κατασκευής και χρώμα


Σας αρέσει να τρώτε στο καθιστικό και να ακουμπάτε ποτήρια και πιάτα; Θέλετε να είναι χρηστικό το τραπεζάκι σαλονιού ή να έχει πιο πολύ διακοσμητικό χαρακτήρα και να τοποθετείτε πάνω του κεριά και διακοσμητικά; Έχετε μήπως στο σπίτι πιτσιρίκια που χοροπηδούν δεξιά και αριστερά κάνοντας ζημιές; Eπιλέξτε το κατάλληλο υλικό που ταιριάζει στις λειτουργικές σας ανάγκες και εμπνευστείτε μέσα από το χρωματολόγιο μας την ιδανική απόχρωση ξύλου και λάκκας που θα συμπληρώσει την υπάρχουσα επίπλωση.


Διαλέξτε εκείνο που σας εκφράζει


Επιλέξτε το τραπεζάκι σαλονιού που αντανακλά το στυλ και το lifestyle σας. Αν θέλετε ένα διακοσμητικό τραπεζάκι σαλονιού τότε επιλέξτε ένα με συρτάρια για να μπορείτε να αποθηκεύετε μέσα σε αυτά μικροπράγματα, όπως το τηλεκοντρόλ, που σας χαλάνε την αισθητική όταν είναι εκτεθειμένα σε κοινή θέα. Αν αγαπάτε το μοντέρνο, ένα τραπεζάκι σαλονιού με μεταλλικά πόδια και γυάλινη επιφάνεια είναι αυτό που λείπει. Εάν πάλι είστε λάτρεις του παραδοσιακού, ένα τραπεζάκι από καρυδιά ή δρυ θα συμπληρώσει τη διακόσμηση σας. Τέλος, αν είστε καλλιτεχνική φύση τραπεζάκια σαλονιού σε γεωμετρικά σχήματα και ηχηρά χρώματα θα αναδείξουν τον καλλιτεχνικό σας χαρακτήρα με τον πιο πρακτικό τρόπο.


Αναδείξτε το χώρο σας


Κοιτάξτε προσεκτικά το χώρο και κάντε δημιουργικούς συσχετισμούς ανάμεσα στα αντικείμενα σας και το νέο τραπεζάκι σαλονιού. Μήπως υπάρχει στο σαλόνι κάποια γυάλινη βιτρίνα; Ένα coffee table με μεγάλη γυάλινη επιφάνεια ταιριάζει άψογα στο χώρο ενώ ένα τραπεζάκι σαλονιού από μαύρη λάκα θα γίνει ο καλύτερος σύντροφος μιας κονσόλας από σκούρη λάκα.

Νομίζετε πως βρήκατε το ιδανικό τραπεζάκι σαλονιού; Πειραματιστείτε οπτικά μέσα από το χρωματολόγιο Efdeco, βρείτε το κατάλληλο χρώμα ξύλου ή λάκας και αναδείξτε την ομορφιά και την αξία αυτού του κομματιού.


Σχετικοί σύνδεσμοι: