go to top icon
Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
Οδηγός υλικών για τραπεζάκια σαλονιού! image

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Οδηγός υλικών για τραπεζάκια σαλονιού!

Μαρμάρινο ή Φυσικό Ξύλο; Οδηγός υλικών για τραπεζάκια σαλονιού!


Σκέφτεσαι να ανανεώσεις το σαλόνι σου; Ψάχνεις την πινελιά που θα ολοκληρώσει τον χώρο σου, προσδίδοντας έξτρα στιλ και αισθητική στη διαρρύθμισή του; Έχεις τον καναπέ, αλλά θέλεις να δώσεις μια φρέσκια πνοή στο σαλόνι σου, που να συνδυάζει σύγχρονο design, αντοχή και πρακτικότητα; Τότε, το τραπεζάκι σαλονιού είναι αυτό που χρειάζεται ο χώρος σου!


Πώς θα κάνεις όμως, τη σωστή επιλογή για το τραπεζάκι που θα βρεθεί στο κέντρο του σαλονιού σου και θα γίνει κομμάτι της καθημερινότητας και των όμορφων στιγμών με τα αγαπημένα σου πρόσωπα;


Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά! Φυσικά, πρέπει να λάβεις υπόψιν σου το μέγεθος του χώρου σου. Για να καταλήξεις στο κατάλληλο μήκος, πλάτος και ύψος για το τραπεζάκι σαλονιού σου πρέπει να δεις τη μεγάλη εικόνα των επίπλων σου. Θέλεις να κινείσαι άνετα στον χώρο σου, θέλεις να υπάρχει απόσταση μεταξύ των επίπλων σου ή έχεις περιορισμένες διαστάσεις και θέλεις κάτι πιο «μαζεμένο» που θα αναδείξει το γούστο σου χωρίς όμως να μπουκώσει το σαλόνι; Πάρε λοιπόν, το μέτρο και υπολόγισε. Ένα έξτρα tip που είναι καλό να έχεις υπόψιν είναι πως το τραπεζάκι σαλονιού θα πρέπει να βρίσκεται στο ύψος των καθισμάτων του καναπέ σου!


Αφού έχεις μια εικόνα για το μέγεθός του, τότε σειρά έχει η πιο δημιουργική πλευρά της αισθητικής και των υλικών, που πραγματικά θα απογειώσουν το design του σαλονιού σου! Εδώ λοιπόν, σου έχουμε έναν οδηγό με υλικά και στιλ που θα σου δώσουν την έμπνευση που ψάχνεις για την επιλογή σου, αλλά και τη λύση για τον χώρο σου! Φυσικό ξύλο, μαρμάρινο, κεραμικό, επένδυση μελαμίνης… είναι όλα τους υπέροχα!


Μάρμαρο: Σύγχρονη πολυτέλεια με υπέροχα νερά!

 

Τα τραπεζάκια σαλονιού με μάρμαρο στο «καπάκι» τους μπορούν να ενταχθούν άψογα σε μίνιμαλ, αλλά και πιο κλασικούς χώρους. Το μάρμαρο άλλωστε, είναι ένα υλικό διαχρονικό, εντυπωσιακό και ανθεκτικό που μπορεί να πάρει την αισθητική κατεύθυνση που θα του δώσεις! Για σένα λοιπόν που θέλεις ένα υλικό που να αποπνέει σύγχρονη πολυτέλεια, να κάνει εντυπωσιακούς συνδυασμούς με διαφορετικά υλικά, και παράλληλα να είναι πρακτικό, marble is the way to go!  


Metallic & Marble

 

Η ισορροπία στα διαφορετικά υλικά, αναδεικνύεται και από τα διαφορετικά σχήματα που διαθέτουν τα τραπεζάκια. Το τετράγωνο τραπεζάκι έχει καπάκι από φυσικό μάρμαρο, το στρόγγυλο έχει καπάκι από ξύλο ευκαλύπτου, ενώ και τα δύο διαθέτουν ανοξείδωτη μεταλλική βάση σε μπρονζέ χρώμα. Αυτή η μίξη υλικών και σχημάτων δημιουργεί ένα πολύ ενδιαφέρον οπτικό αποτέλεσμα, που απογειώνει κάθε minimal χώρο. 

Η δερμάτινη λεπτομέρεια του το κάνει πραγματικά ξεχωριστό και εξισορροπεί τη μοντέρνα του διάθεση με μια πιο κλασική προσέγγιση που ταιριάζει σε κάθε χώρο. Φυσικά, το μέγεθός του το καθιστά ιδανικό και για μικρότερους χώρους! 

Απόκτησε εδώ το κεραμικό τραπεζάκι σαλονιού Madera. 

Απόκτησε εδώ το μασίφ τραπεζάκι σαλονιού Noce 10!

 

Δρυς με μεταλλικές λεπτομέρειες 

 

Τι συμβαίνει όταν δύο πολύ αγαπημένα υλικά συναντιούνται; Το στρόγγυλο τραπεζάκι σαλονιού Dragon! Κατασκευασμένο από φυσικό ξύλο δρυς και μεταλλική βάση, το Dragon αποτελεί μια minimal προσθήκη στο σαλόνι σου, που όμως έχει αυτή τη μοναδική ζεστασιά του ξύλου! Το ξύλο έχει φυσικό χρώμα, όμως με την υπηρεσία EF DESIGN έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις την απόχρωση που θέλεις, ώστε να δημιουργήσεις ακριβώς το τραπεζάκι σαλονιού σου όπως ακριβώς το έχεις ονειρευτεί. Την ίδια δυνατότητα εννοείται πως έχεις και στη μεταλλική του βάση! 

Καθώς είναι κατασκευασμένο από μελαμίνη, μπορείς να επιλέξεις εσύ την απόχρωση και το εφέ της μέσα από μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων που θα βρεις διαθέσιμα στο efdeco.gr!

Απόκτησε εδώ το τραπεζάκι σαλονιού Tropical!


Μελαμίνη και διαφορετικά σχήματα

Απόκτησε εδώ το τραπεζάκι σαλονιού Vetro!


Λάκα, ξύλο & μέταλλο


Ο απόλυτος συνδυασμός υλικών για απόλυτη ανθεκτικότητα, αλλά και στιλ! Το τραπεζάκι σαλονιού Vespa, από τη μια έχει μια μίνιμαλ οβάλ κατασκευή και από την άλλη πόδια που συνδυάζουν ξύλο & μέταλλο και δημιουργούν ένα πραγματικά πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Αποτελείται από δύο τεμάχια και είναι ιδανικό για μεγαλύτερα σαλόνια, ώστε να αναδειχθεί περισσότερο η διπλή του σύνθεση! Στο συγκεκριμένο τραπεζάκι σαλονιού, μπορείς να επιλέξεις εσύ το χρώμα του μετάλλου, της λάκας και του ξύλου και να δημιουργήσεις ένα μοναδικό τραπεζάκι αποκλειστικά για τον χώρο σου! 

Το τραπεζάκι σαλονιού Prato είναι μια άκρως εντυπωσιακή επιλογή για το σαλόνι σου. Κατασκευασμένο από φυσικό μάρμαρο σε στρόγγυλο σχήμα και υπέροχη μεταλλική και ανοξείδωτη βάση σε χρώμα rose gold, το Prato θα γίνει το επίκεντρο του χώρου σου. Συνδυάζεται τέλεια με θερμές, αλλά και ψυχρές αποχρώσεις, ασπρόμαυρους συνδυασμούς με pop of metallic λεπτομέρειες, αλλά και πιο λιτές γραμμές χάρη στον μοντέρνο σχεδιασμό του. Μπορεί να γίνει το center piece νεοκλασικών, ρετρό, αλλά και τολμηρών σαλονιών! 


Απόκτησε το τραπεζάκι σαλονιού Prato εδώ!

 

Φυσικό Μάρμαρο & Ξύλο

 

Η τέλεια ισορροπία θέλει τον σωστό συνδυασμό. Για τους λάτρεις λοιπόν της σύγχρονης και γεωμετρικής αισθητικής που εναρμονίζει τα υλικά, δημιουργώντας πραγματικά ισορροπημένους συνδυασμούς με design που ξεχωρίζει, το σετ με τραπεζάκια σαλονιού Bucco είναι η ιδανική επιλογή! 


Το Bucco συνδυάζει εμφάνιση, αλλά και πρακτικότητα χάρη στον κρυφό αποθηκευτικό χώρο που βρίσκεται στο στρόγγυλο τραπεζάκι. Αυτόν τον κρυφό αποθηκευτικό χώρο, μπορείς κάλλιστα να τον χρησιμοποιήσεις και ως κρυφό σημείο της διακόσμησής σου, τοποθετώντας στο εσωτερικό του φυτά για μια πιο natural προσέγγιση στο σαλόνι σου!


Απόκτησε εδώ το σετ με τραπεζάκια σαλονιού Bucco!

 

Κεραμικό & δερμάτινες λεπτομέρειες


Μια υπέροχη εναλλακτική στις επιφάνειες φυσικού μαρμάρου, αποτελούν οι κεραμικές. Το τραπεζάκι σαλονιού Madera αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά δείγματα κεραμικών επιφανειών, καθώς διαθέτει μοντέρνο design και μίνιμαλ μεταλλική βάση. Η στρογγυλή του επιφάνεια αποτελείται από κεραμικό ιταλικής προέλευσης σε μαύρο χρώμα με διακριτικά άσπρα νερά, ενώ το πλαίσιο περιμετρικά είναι φυσικό δέρμα σε ταμπά χρώμα. Η βάση είναι σε μαύρο χρώμα με λεπτομέρειες χρυσού στο τελείωμα. 

Μασίφ Ξύλο: Το υλικό της διαχρονικής αισθητικής!

 

Τα τραπεζάκια σαλονιού από μασίφ ξύλο διακρίνονται για τα έντονα νερά και τους ρόζους τους, αλλά και στο ίδιο το ιδιαίτερο σχήμα τους. Κάθε ένα από αυτά είναι μοναδικό! Για σένα λοιπόν, που θέλεις κάτι μοναδικό για το σαλόνι σου, που να αποπνέει ζεστασιά και φυσική ομορφιά, το τραπεζάκι σαλονιού από ακατέργαστο ξύλο θα γίνει μια εξαιρετική προσθήκη στο σαλόνι σου! Και μην ξεχνάς! Όσα χρόνια και αν περάσουν, το φυσικό ξύλο διατηρεί την αξία του! Παράλληλα, η δυνατότητα επεξεργασίας, αλλά και επαναχρωματισμού που σου προσφέρει, ενισχύει τη διαχρονικότητα και επιβεβαιώνει την οικολογική του κατασκευή. 

 

Μασίφ Ξύλο Καρυδιάς για Rustic αποτέλεσμα


Διαχρονικό, επιβλητικό χάρη στην απλότητα και το υλικό κατασκευής του και ανθεκτικό! Το τραπεζάκι σαλονιού Noce 10 είναι κατασκευασμένο από ακατέργαστο μασίφ ξύλο καρυδιάς. Τα επιβλητικά νερά της καρυδιάς που είναι ο βασιλιάς των ξύλων σε συνδυασμό με το ασύμμετρο και ακατέργαστο τελείωμα στο καπάκι δημιουργούν ένα πολύ ενδιαφέρον οπτικό αποτέλεσμα που δίνει νέα διάσταση σε οποιονδήποτε χώρο. Μπορείς να το συνδυάσεις με γήινα χρώματα στο σαλόνι σου για να πετύχεις μια πιο rustic αισθητική, παλ αποχρώσεις για μια πιο natural προσέγγιση, αλλά και έντονα χρώματα καθώς προσφέρει στον χώρο σου, την ισορροπία που χρειάζεται!

Επίλεξέ το για τον χώρο σου και απόλαυσε καθημερινά στιγμές ζεστασιάς και ξεγνοιασιάς, χάρη στην κορυφαία και ιδιαίτερα ανθεκτική κατασκευή του! 

Απόκτησε εδώ το τραπεζάκι σαλονιού Dragon!


Επένδυση Μελαμίνης: Ανθεκτικότητα και Εξατομίκευση!

 

Τα Τραπεζάκια Σαλονιού με επένδυση μελαμίνης φέρνουν στο χώρο σου τη λειτουργικότητα, την ανθεκτικότητα και τη μοντέρνα αισθητική! Το υλικό αυτό είναι ιδανικό τόσο για επαγγελματικούς χώρους, όσο και για οικιακούς, καθώς  διακρίνεται για την αντοχή του, αλλά και τις πολλαπλές δυνατότητες εξατομίκευσης που σου προσφέρει! Τα τραπεζάκι σαλονιού από μελαμίνη διατίθενται σε ποικιλία διαστάσεων και χρωμάτων για να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει απόλυτα στα μέτρα και στην αισθητική σου!


Τεχνοτροπία μαρμάρου με καρυδί 3D μελαμίνη

 

Μια υπέροχη πρόταση που συνδυάζει το σύγχρονο design με την πρακτικότητα, αποτελεί το τραπεζάκι σαλονιού Tropical! Η επιφάνειά του έχει κατασκευαστεί με τεχνοτροπία μαρμάρου σε συνδυασμό με καρυδί 3d μελαμίνη και τα πόδια του είναι μεταλλικά σε ανθρακί απόχρωση. Το συγκεκριμένο τραπεζάκι σαλονιού πέρα από την υπέροχη αισθητική, έχει και ένα δυνατότητα επέκτασης χάρη στο αποηθκευτικό του συρτάρι. Μια ιδανική επιλογή για σένα που θέλεις τον χώρο σου πάντα συμαζεμένο και σε τάξη, καθώς μέσα στο συρτάρι μπορείς να αποθηκεύσεις ό,τι θέλεις να χρησιμοποιείς καθημερινά, αλλά δεν θέλεις να φαίνεται! 

Ψάχνεις μια οικονομική, ποιοτική και κομψή λύση για το σπίτι, το γραφείο ή το airbnb σου; Το τραπεζάκι σαλονιού More 2 έχει όλα όσα θέλεις! Κατασκευασμένο από μελαμίνη σε ανοιχτό καρυδί χρώμα, έχει τετράγωνο καπάκι με στρογγυλεμένα τελειώματα και μεταλλικά μαύρα πόδια με καμπυλότητα. Η μοντέρνα κομψότητά του ταιριάζει τέλεια σε κάθε χώρο και στιλ, ολοκληρώνοντας το design, αλλά και την πρακτικότητά του! 

Απόκτησε εδώ το τραπεζάκι σαλονιού More 2!


Φυσικός Καπλαμάς: Η οικολογική επιλογή με τις άπειρες δυνατότητες!

 

Τα τραπεζάκια σαλονιού που είναι κατασκευασμένα από φυσικό καπλαμά προσφέρουν δυνατότητα επεξεργασίας και διαμόρφωσης του χρώματός τους. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά, ενώ ακόμα και στην περίπτωση ατυχήματος, μπορούν να ξαναβαφτούν, ενώ σε περίπτωση χτυπημάτων υπάρχουν ειδικά αξεσουάρ κάλυψης. Μια επιλογή που αναδεικνύει την οικολογική προσέγγιση στη διακόσμηση και επίπλωση του χώρου σου, αλλά και στην παραγωγή του επίπλου!


 Λάκα και γυαλί


Το τραπεζάκι σαλονιού Vetro αποτελεί μια πραγματικά πανέμορφη επιλογή για το σαλόνι σου! Ο συνδυασμός της ματ λάκας με το διάφανο γυαλί στην κατασκευή του, το καθιστά σε ένα έπιπλο κλειδί για σαλόνια που έχουν έντονο το στοιχείο του γυαλιού, αλλά και του ξύλου! Το στρόγγυλο καπάκι του και οι διαφορετικές αποχρώσεις λάκας στο σκελετό του, δίνουν έναν διαφορετικό βάθος στο σαλόνι σου, ενώ το διάφανο γυαλί του αναδεικνύει με πρωτότυπο τρόπο και το χαλί σου!  

  Απόκτησε εδώ το τραπεζάκι σαλονιού Vespa!

 

 

Όποιο είδος υλικού και αν προτιμάς στο efdeco.gr θα βρεις αυτό που ψάχνεις! Η ομάδα των ειδικών μας είναι στη διάθεσή σου για να σε καθοδηγήσουν στην καλύτερη επιλογή!