go to top icon
Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
Διακόσμηση Τοίχου Πάνω από Καναπέ Ιδέες & Συμβουλές image

Πέμπτη 03 Μαρτίου 2022

Διακόσμηση Τοίχου Πάνω από Καναπέ Ιδέες & Συμβουλές

Διακόσμηση τοίχου πάνω από καναπέ: Πολλές φορές ο τοίχος πάνω από τον καναπέ αποτελεί μια διακοσμητική πρόκληση. Είναι ένας χώρος που παραμένει κενός, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να λειτουργήσει ως ο συνδετικός κρίκος των στοιχείων του σαλονιού και φυσικά ένας μοναδικός καμβάς έκφρασης της δημιουργικότητας και της αισθητικής σου. Δες τα διακοσμητικά σπιτιού μας.

7 μοντέρνες ιδέες για να διακοσμήσεις τον τοίχο πάνω από τον καναπέ! 

Ο τοίχος πίσω από τον καναπέ σου, μπορεί να ανανεώσει ριζικά την εικόνα του χώρου σου, δίνοντας αυτή την πινελιά που έλειπε ή ακόμα και να αποτελέσει έναν αναπάντεχο χώρο αποθήκευσης ή «βιτρίνας». Το μόνο που χρειάζεσαι για να αναδείξεις το συγκεκριμένο σημείο είναι έμπνευση και όρεξη! 


Η ομάδα του Ef Deco έχει συγκεντρώσει 7 μοντέρνες και πρωτότυπες ιδέες για τη διακόσμηση του τοίχου πίσω από τον καναπέ σου, που μπορούν να προσαρμοστούν σύμφωνα με τις ανάγκες του χώρου σου και φυσικά του προσωπικού σου γούστου!

Μην αφήνεις λοιπόν, ανεκμετάλλευτο και άδειο έναν τοίχο που μπορεί να γίνει το στολίδι του σαλονιού σου.


Καθρέφτης

Ο καθρέφτης είναι μια διαχρονική επιλογή διακόσμησης και ιδιαίτερα προσαρμοστική. Ο σχεδιασμός του, το υλικό του αλλά και το γυαλί του, κυκλοφορούν σε πραγματικά ατέλειωτες εκδοχές και σχεδιαστικές γραμμές από art deco μέχρι και minimal. Βρες αυτόν που ταιριάζει στο γούστο και στο σαλόνι σου και τοποθέτησέ τον πάνω από τον καναπέ ειδικά αν θέλεις να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο φωτεινός! 

EXTRA TIP: Μπορείς να συνδυάσεις μικρότερους καθρέφτες, δημιουργώντας μια σύνθεση που πραγματικά θα σε εκπλήξει! 

Διακοσμητικά «Πιάτα»

Τα διακοσμητικά πιάτα αποτελούν μια πρωτότυπη προσθήκη για το σαλόνι σου. Κεραμικά, πορσελάνινα, πολύχρωμα ή μονόχρωμα, τα διακοσμητικά πιάτα σε κάθε τους εκδοχή είναι μια stylish επιλογή για εσένα που θέλεις να δώσεις στο σαλόνι σου μια πιο προσωπική νότα. Αν δυσκολεύεσαι να βρεις πιάτα που ταιριάζουν στην αισθητική σου, τότε μπορείς να προμηθευτείς κάποια πιο απλά από το εμπόριο και να τα ζωγραφίσεις/διακοσμήσεις με διάφορες τεχνοτροπίες. Αν πάλι θέλεις να διατηρήσεις το ύφος του σαλονιού σου, επίλεξε πιάτα που ταιριάζουν με τις χρωματικές λεπτομέρειες του χώρου σου. Είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος για να τις αναδείξεις!

 

EXTRA TIP: Οι τελευταίες τάσεις μας προτείνουν ψάθινα πιάτα για το extra stylish boho vibe!

Ρολόι Τοίχου

Πρακτικό, λειτουργικό και statement. Ένα μεγάλο ρολόι τοίχου πάντα τραβάει τα βλέμματα! Ανάλογα με την αισθητική και τον σχεδιασμό του, δίνει στο χώρο μια μοναδική ατμόσφαιρα. Δεν νομίζεις πως ήρθε η ώρα να διακοσμήσεις τον τοίχο του καναπέ με μια τέτοια προσθήκη;

Μακραμέ Συνθέσεις 

Μια πρωτότυπη πλεκτή σύνθεση από κλωστές, σε διάφορα σχέδια και σχήματα μπορεί πολύ εύκολα να γίνει το επίκεντρο του σαλονιού σου. Βρες τα μακραμέ σχέδια στις διαστάσεις που ταιριάζουν στον καναπέ και τον τοίχο σου και αναβάθμισε τον χώρο σου με boho αίσθηση. Αυτή η εναλλαγή στις υφές θα δώσει στο σαλόνι σου ένα πραγματικά ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Πίνακες  

Αν δεν θέλεις ο τοίχος πίσω από το σαλόνι σου να φαίνεται άδειος, τότε ένας πίνακας αποτελεί την ιδανική λύση! Διάλεξε το print ή το τοπίο που σου αρέσει περισσότερο και συνάδει με το ύφος τους χώρου σου και τοποθέτησέ το σε κεντρικό σημείο πάνω από τον καναπέ. Το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό, καθώς ο πίνακας θα δώσει χρώμα, βάθος και στυλ σε έναν τοίχο που μέχρι τότε ήταν άδειος! Μπορείς να ακολουθήσεις την all time classic προσέγγιση ή μια πιο μοντέρνα κατεύθυνση, σύμφωνα πάντα με το γούστο σου. 

EXTRA TIP: Μπορείς εξίσου εύκολα να δημιουργήσεις το δικό σου pattern ή σύνθεση με μικρότερους πίνακες πάνω από τον καναπέ για ένα ακόμα πιο ενδιαφέρον αισθητικό αποτέλεσμα.

Neon Επιγραφή Τοίχου 



Οι neon επιγραφές, ειδικά στον τοίχο πάνω από τον καναπέ, αποτελούν το πιο σύγχρονο trend διακόσμησης. Διάλεξε το χρώμα που σου αρέσει και ταιριάζει στον χώρο σου, το σχέδιο ή τη φράση που σε αντιπροσωπεύει και τοποθέτησέ το πάνω από τον καναπέ για ένα μοναδικά trendy αποτέλεσμα.  

Ο έξτρα φωτισμός θα δώσει μια υπέροχη ατμόσφαιρα στον χώρο σου, ειδικά το βράδυ!

Ταπετσαρία 

Οι ταπετσαρίες, τα τελευταία χρόνια έχουν επιστρέψει δυναμικά στα σαλόνια και ταιριάζουν τόσο σε μίνιμαλ όσο και σε μάξιμαλ διακοσμήσεις. Αν είσαι σε mood αλλαγής λοιπόν, τότε μια νέα ταπετσαρία στον τοίχο του καναπέ σου θα σε ικανοποιήσει απόλυτα.

Αναζήτησε την ταπετσαρία με τα χρώματα και τα σχέδια που συνδυάζονται εύκολα με το στιλ του σαλονιού σου και τοποθέτησέ την στον τοίχο του καναπέ. Ο συνδυασμός print και υφάσματος θα κάνει τον τοίχο σου τον πρωταγωνιστή του σαλονιού σου!  


Σχετικοί σύνδεσμοι: