go to top icon
Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
5+1 ιδέες για φωτισμό εσωτερικών χώρων! image

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

5+1 ιδέες για φωτισμό εσωτερικών χώρων!

Ο φωτισμός εσωτερικού χώρου μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει τη διαρρύθμιση και τη διακόσμηση του. Είναι μια λεπτομέρεια που μπορεί να κάνει τη διαφορά, τόσο στο σπίτι μας, όσο και στη διάθεσή μας. Η επίδρασή του είναι σημαντική, γι’ αυτό και χρειάζεται πάντα να λαμβάνουμε υπόψιν μας το πως θα φωτίσουμε τον χώρο μας, ανεξάρτητα από τις φυσικές πηγές φωτός ή παράλληλα με αυτές. 

5+1 ιδέες για φωτισμό εσωτερικών χώρων!

Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα κακοφωτισμένο χώρο. Η ατμόσφαιρά του είναι μουντή, η διακόσμηση του μοιάζει μονοδιάστατη, ενώ χάνεται η ταυτότητά του, αλλά και το προσωπικό μας γούστο. Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πως σε έναν χώρο με περιορισμένο ή κακό φως η διάθεσή σας μεταβάλλεται αντίστοιχα, ή επιλέγετε να μην περνάτε τον χρόνο σας σε αυτό!

Έτσι λοιπόν, για να αναδείξουμε και να χρησιμοποιήσουμε στο έπακρο κάθε χώρο του σπιτιού, φροντίζουμε να επιλέγουμε πάντα τον κατάλληλο φωτισμό για το κάθε σημείο. Από την κουζίνα, μέχρι το σαλόνι, το γραφείο και το υπνοδωμάτιο μπορείτε να επιλέξετε φωτιστικά δαπέδου ή οροφής που θα δημιουργήσουν την τέλεια οικεία και φιλόξενη ατμόσφαιρα, ενώ παράλληλα θα δώσουν αυτή την έξτρα πινελιά design στον χώρο σας! 

Η ομάδα του Efdeco.gr έχει ετοιμάσει τον απόλυτο οδηγό με tips και ιδέες για να επιλέξετε τα κατάλληλα είδη φωτισμού για τον χώρο σας, αλλά και τρόπους με τους οποίους μπορείτε να τα συνδυάσετε με τα υπάρχοντα φωτιστικά στον χώρο σας. Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε πως θα μεταμορφώσετε οπτικά τον χώρο σας και πως θα αναδείξετε τις διάφορες γωνιές σας! 

1.Φωτισμός τραπεζαρίας: Κρεμαστά φωτιστικά που συνδυάζουν μέταλλο και ξύλο! 

Τα εντυπωσιακά κρεμαστά φωτιστικά, που συνδυάζουν μέταλλο και ξύλο, αποτελούν μια στιλάτη επιλογή για το φωτισμό της τραπεζαρίας σας! Οι διαφορετικές αποχρώσεις τους συνυπάρχουν συνδυαστικά, ενώ ανταποκρίνονται μεμονωμένα στις χρωματικές ανάγκες του κάθε χώρου. Η vintage αίσθηση του σχεδιασμού τους αποκτά μια μοντέρνα αίσθηση χάρη στον συνδυασμό των δύο υλικών, ενώ αυτή η ποικιλομορφία τους στα υλικά δίνει ένα πιο παιχνιδιάρικο και ενδιαφέρον στιλ στο χώρο της τραπεζαρίας σας! Το φως διαχέεται τέλεια στην τραπεζαρία, ενώ τα φωτιστικά σας μετατρέπονται σε key design στοιχεία της τραπεζαρίας σας!

Απολαύστε υπέροχες στιγμές με την οικογένεια και τα αγαπημένα σας πρόσωπα υπό το φως των φωτιστικών Ef Deco, που μπορείτε να αποκτήσετε εδώ!

2.Φωτισμός Κουζίνας: Κρεμαστό μεταλλικό φωτιστικό για τον πάγκο της κουζίνας σας! 

Αν θέλετε να αναβαθμίσετε τη διαρρύθμιση της κουζίνας σας και να δώσετε μια μοντέρνα πνοή στον χώρο σας, ώστε να ακολουθεί τη διακόσμηση και την αίσθηση του υπόλοιπου σπιτιού, τότε ένα μεταλλικό μονόφωτο φωτιστικό πάνω από τον πάγκο είναι μια υπέροχη λύση.

Οι χρυσές λεπτομέρειες σε συνδυασμό με το λευκό κυλινδρικό σχήμα του φωτιστικού μπορούν να συνδυαστούν εύκολα και να δώσουν την πολυπόθητη μοντέρνα πινελιά στον χώρο της κουζίνας σας. Με λιτό, αλλά εντυπωσιακό, design προσφέρει την κατάλληλη διάχυση φωτισμού για να απολαμβάνετε το μαγείρεμα, αλλά και τη γενικότερη αίσθηση της κουζίνας σας.

EXTRA TIP: Συνδυάζεται τέλεια με κρυφό φωτισμό κάτω από τα ντουλάπια σας! Μπορείτε να το αποκτήσετε εδώ!

3.Φωτισμός Σαλονιού: Επιδαπέδιο μεταλλικό φωτιστικό! 

Οι μεταλλικές λεπτομέρειες πάντα δίνουν έναν αέρα μοντέρνας πολυτέλειας στο σαλόνι σας! Ακολουθήστε λοιπόν, αυτό το tip και στην επιλογή του φωτιστικού για τον χώρο σας. Ένα επιδαπέδιο φωτιστικό με μεταλλικό design εγγυάται ένα λαμπερό αποτέλεσμα, τόσο στη διαρρύθμιση του σαλονιού, όσο και στον φωτισμό του. Συνδυάζεται υπέροχα με ξύλινες και φυσικά μεταλλικές επιφάνειες, αλλά και όποια απόχρωση έχετε επιλέξει για τον χώρο σας!

Μπορείτε να το τοποθετήσετε δίπλα από τον καναπέ σας ή δίπλα σε κάποια πολυθρόνα, για να απολαμβάνετε το διάβασμά σας!

EXTRA TIP: Αποφύγετε να τοποθετήσετε το επιδαπέδιο φωτιστικό σας κοντά σε κάποιο κρεμαστό φωτιστικό οροφής. Έτσι, το κάθε φωτιστικό θα έχει τη δική του ξεχωριστή θέση στο σαλόνι σας! 

4.Φωτισμός Led Κρεβατοκάμαρας: Φωτιστικό οροφής για το υπνοδωμάτιό σας! 

Τα led φωτιστικά οροφής αποτελούν την απόλυτη τάση για φωτισμό! Πρωταγωνιστούν στους πιο μοντέρνους χώρους, χάρη στον εντυπωσιακό σχεδιασμό τους και φυσικά την πρακτικότητά τους. Τα σχήματά τους ποικίλουν, όπως και τα μεγέθη τους! Συνδυάζονται τέλεια με μεταλλικές επιφάνειες, αλλά και γκρι ή λευκές αποχρώσεις! Προσφέρουν απαλό φωτισμό, κατάλληλο για το υπνοδωμάτιό σας!

 Το efdeco.gr διαθέτει μεγάλη γκάμα σε led φωτιστικά οροφής που ανταποκρίνονται σε κάθε σας ανάγκη και μπορείτε να βρείτε εδώ

5.Ψάθινα φωτιστικά για natural αίσθηση στον χώρο σας! 

Η ψάθα τα προηγούμενα χρόνια ήταν συνυφασμένη με την boho αισθητική. Ωστόσο, τελευταία χρησιμοποιείται σε χώρους με unique αισθητική που συνδυάζουν υπέροχα διάφορες τάσεις! Αν σκέφτεστε λοιπόν, να δώσετε μια μοναδική και πολυσυλλεκτική αίσθηση στο χώρο του υπνοδωματίου σας, τότε ένα ψάθινο φωτιστικό είναι η ιδανική λύση για εσάς.

Συνδυάζεται άψογα με ξύλινες επιφάνειες, κάθε χρωματική παλέτα, διαφορετικές υφές, ενώ καταφέρνει να εντάξει στον χώρο σου μια πιο natural αίσθηση και φυσικά φως!

Το ψάθινο φωτιστικό είναι ένα διαφορετικό, αλλά και διαχρονικό statement piece! 

6.Φωτιστικό διαδρόμου με pop of color! 

Τα φωτιστικά πέρα από το φως μπορούν να δώσουν και μια ξεχωριστή πινελιά χρώματος στον χώρο σας! Επιλέξτε ένα κρεμαστό φωτιστικό σε μια εντυπωσιακή ή μια παλ απόχρωση και δώστε στον διάδρομό σας έναν πολυδιάστατο χαρακτήρα!

Το χρώμα είναι χαρά, όπως άλλωστε και το φως. Με μικρές και στρατηγικές τοποθετήσεις, όπως αυτή σε ένα φωτιστικό, μπορεί να αλλάξει αμέσως την αίσθηση του χώρου και να δέσει όλες τις μικρές λεπτομέρειες του προσωπικού σας γούστου!

EXTRA TIP: Το ξύλο στο συγκεκριμένο φωτιστικό εκτός από διακοσμητικό ρόλο σας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξετε τη φορά του φωτός και να διαμορφώσετε τη σκίαση που επιθυμείτε. 

Μπορείτε να το βρείτε εδώ!