go to top icon
Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
Χριστουγεννιάτικη Σύνθεση για Τραπέζι (DIY) | Χριστούγεννα 2022-23 image

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Χριστουγεννιάτικη Σύνθεση για Τραπέζι (DIY) | Χριστούγεννα 2022-23

Χριστουγεννιάτικη Σύνθεση για Τραπέζι: Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός είναι μια από τις αγαπημένες μας εορταστικές παραδόσεις. Κάθε γωνιά του σπιτιού ντύνεται εορταστικά με πολύχρωμα φωτάκια, γιρλάντες, εντυπωσιακά δέντρα, γιορτινά υφάσματα, διακοσμητικά βγαλμένα από παραμύθια, γλυκά αρώματα και αποπνέει αυτή τη μαγεία που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

Αυτά όμως τα έχουμε κάνει… από νωρίς κιόλας. 

DIY Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές

Σήμερα λοιπόν, θα μιλήσουμε για ένα ακόμα βασικό κομμάτι της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης, αυτό των κατασκευών! Οι χειροτεχνίες και οι συνθέσεις είναι οι πιο προσωπικές και χειροπιαστές πινελιές που δίνουν μια ζεστή και εορταστική νότα στο σπίτι μας. Ειδικά όταν τις έχουμε φτιάξει παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα!

Οι DIY κατασκευές δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκες για να είναι εντυπωσιακές! Με μερικά καθημερινά αντικείμενα και στοιχεία που μας έχουν περισσέψει από το υπόλοιπο χριστουγεννιάτικο décor του σπιτιού, μπορούμε να δημιουργήσουμε με ευφάνταστο τρόπο συνθέσεις που ξεχωρίζουν και να περάσουμε με αυτόν τον τρόπο τον χρόνο μας δημιουργικά!

Αν ψάχνεις λοιπόν ιδέες και έμπνευση για τη DIY σύνθεση που θα στολίσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου, βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος!

Η ομάδα του Ef Deco σου έχει βρει τις πιο ευφάνταστες χειροποίητες συνθέσεις για το τραπέζι σου, που μπορείς να κάνεις εύκολα και γρήγορα! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι πολλή όρεξη, φαντασία και υλικά που έχεις ήδη στο σπίτι! 

Χριστουγεννιάτικη σύνθεση τραπεζιού με κουκουνάρια και κεριά! 

Ξεκίνα συγκεντρώνοντας τα αντικείμενα που θα χρειαστείς. Μερικά κουκουνάρια για να δημιουργήσεις έναν κύκλο στο μέγεθος που θέλεις, μερικά κεριά, κορδέλες σε γιορτινό pattern, σχοινάκι, glitter και μικρές χριστουγεννιάτικες μπάλες. Για να κάνεις την κατασκευή πιο εύκολη μπορείς να κόψεις ένα χαρτόνι σε κύκλο κι να τοποθετήσεις όλα τα υλικά πάνω σε αυτό για μεγαλύτερη στήριξη και αντοχή.

Αφού λοιπόν ετοιμάσεις τη βάση σου, τοποθέτησε περιμετρικά τα κουκουνάρια και τις μπάλες. Τα χρώματα που θα επιλέξεις είναι καθαρά δικής σου έμπνευσης! Στη συνέχεια τύλιξε τα κεριά σου με σχοινάκι και γύρω από αυτά κάνε φιόγκους με την χριστουγεννιάτικη κορδέλα σου. Στο τέλος «πασπάλισε» με glitter για έξτρα λάμψη!

Η σύνθεσή σου είναι έτοιμη να στολίσει το τραπέζι σου! 

Χριστουγεννιάτικη κατασκευή με φαναράκι και γκι! 

Αυτή η σύνθεση είναι τέλεια αν θέλεις κάτι που θα δώσει έξτρα φως στο τραπέζι σου! Θα χρειαστείς μερικά κεριά, φαναράκια και κλαράκια γκι.

Τοποθέτησε τα κεριά μέσα στα φαναράκια σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμα και ρεσώ και «κύκλωσέ» τα με κλαράκια γκι. Τα φαναράκια μπορείς να τα βάλεις κατά μήκος του τραπεζιού και να δημιουργήσεις το απόλυτο cozy, αλλά και φωτεινό αποτέλεσμα!

Είναι μια μοντέρνα προσέγγιση στα κλασικά κεριά και φυσικά αυτό το extra pop of red δίνει μια άκρως εορταστική νότα! 

Χριστουγεννιάτικη σύνθεση σε πιατέλα! 

Κλασική, αλλά αγαπημένη και πάνω απ΄όλα πανεύκολη η γιορτινή σύνθεση σε πατιέλα!

Χρειάζεσαι, μια πιατέλα, έναν δίσκο, ή ακόμα και ένα χριστουγεννιάτικο πιάτο, το οποίο θέλεις να στολίσεις και μερικά διακοσμητικά στοιχεία.

Η δικιά μας πρόταση περιλαμβάνει κουκουνάρια, πευκοβελόνες, μερικά ξύλινα στολίδια, κεριά και μερικά sticks κανέλας.

Τοποθέτησε κεντρικά τα κεριά και γύρω γύρω τα υπόλοιπα στοιχεία. Έτσι θα δημιουργήσεις έναν ευωδιαστό χριστουγεννιάτικο δίσκο που θα διακοσμήσει πολύ όμορφα οποιοδήποτε τραπέζι σου. 

Minimal χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με στεφάνι! 

Μια ιδιαίτερη και εντυπωσιακή χειροποίητη σύνθεση για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζιού είναι το στεφάνι! Για αυτή την κατασκευή χρειάζεσαι μια γιρλάντα ή πευκοβελόνες, ψηλά κεριά και ένα στεφανάκι από οποιοδήποτε υλικό.

Γύρω από το στεφάνι τοποθέτησε τη γιρλάντα ή τις πευκοβελόνες σου και στερέωσε εσωτερικά τα ψηλά κεριά!

Είναι μια υπέροχη λύση διακόσμησης για τους λάτρεις της minimal διακόσμησης και του μοντέρνου χριστουγεννιάτικου décor. Αν θέλεις μια έξτρα λάμψη, μπορείς να επιλέξεις κεριά σε μεταλλικούς χρωματισμούς, εναλλακτικά μπορείς να κινηθείς σε πιο παραδοσιακούς χριστουγεννιάτικους τόνους. 

Χριστουγεννιάτικο βάζο με φωτάκια και κουκουνάρια! 

Όπως έχεις καταλάβει τα κουκουνάρια είναι must – have στις χριστουγεννιάτικες κατασκευές και συνθέσεις και πάντα υπάρχει ένας νέος τρόπος για να τα χρησιμοποιήσεις.

Στη συγκεκριμένη κατασκευή θα χρειαστείς ένα διάφανο βάζο ή δοχείο μερικά μικρά κατά προτίμηση κουκουνάρια και φωτάκια led.

Τοποθέτησέ τα όλα μαζί μέσα στο βάζο και απόλαυσε την υπέροχη ατμόσφαιρα που δημιουργεί η συγκεκριμένη σύνθεση, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες!

Αν έχεις μεγάλο τραπέζι μπορείς να τοποθετήσεις αυτά τα led βαζάκια κατά μήκος του, ενώ αν έχεις περιορισμένο χώρο στο τραπέζι σου μπορείς να τα τοποθετήσεις στο κέντρο του! 

Χριστουγεννιάτικη σύνθεση με βαμβάκι και φωτάκια για τα ποτά! 

Αν θέλεις μια πρωτότυπη σύνθεση για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου, τότε αυτή η πρόταση είναι για σένα.

Για να δημιουργήσεις μια ιδιαίτερη σύνθεση για τα ποτά σου στο τραπέζι, θα χρειαστείς βαμβάκι, φωτάκια led και μερικές χριστουγεννιάτικες μπάλες.

Τοποθέτησε αρκετό βαμβάκι στο κέντρο του τραπεζιού, ώστε να δημιουργήσεις ένα παχύ και πολυεπίπεδο στρώμα μέσα στο οποίο, θα κρύψεις τα φωτάκια led. Ουσιαστικά θα φτιάξεις ένα σύννεφο ή κάτι σαν χιονισμένο τοπίο.

Στα στρώματα του βαμβακιού, τοποθέτησε τις χριστουγεννιάτικες μπαλίτσες και στο κέντρο τους το αγαπημένο σου μπουκάλι για το τραπέζι.

Αν θέλεις να εμπλουτίσεις τη διακόσμηση του, τότε μπορείς να προσθέσεις ότι άλλο χριστουγεννιάτικο στοιχείο θέλεις! 

Καλές και Δημιουργικές Γιορτές από την ομάδα της Efdeco!