go to top icon
Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
Τι Χρώμα να Βάψω το Σαλόνι με Σκούρα Έπιπλα; image

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Τι Χρώμα να Βάψω το Σαλόνι με Σκούρα Έπιπλα;

#Style_Vibes: Τι χρώμα να βάψω το σαλόνι με σκούρα έπιπλα 

Η ερώτηση είναι μία, αλλά βασική! Τι χρώμα να βάψω το σαλόνι με σκούρα έπιπλα

Η απάντηση είναι άμεση, απλή και απόλυτη. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος! Όσο περίεργο ή αντιφατικό κι αν ακούγεται, οι τάσεις στη διακόσμηση του 21ου αιώνα δεν επιβάλλουν, απλά προτείνουν προκαλώντας και προσκαλώντας όλους εμάς να πάρουμε ιδέες και να τις προσαρμόσουμε στο προσωπικό μας στιλ.

τι χρωμα να βαψω το σαλονι με σκουρα επιπλα

Ίσως έχετε ακούσει ή διαβάσει κάπου πως τα σκούρα έπιπλα ταιριάζουν με ανοιχτόχρωμους τοίχους, ή πως στα ευρύχωρα σαλόνια μπορεί να επιλεχθεί κάποιο σκούρο χρώμα στους τοίχους, ενώ αντίστοιχα για τα σαλόνια λίγων τετραγωνικών τα σκούρα έπιπλα και τα σκούρα χρώματα στους τοίχους είναι απαγορευτικά, γιατί κάνουν το χώρο να δείχνει ακόμα μικρότερος. 

Όλα όμως τα παραπάνω, όπως και πολλά άλλα στεγανά, έχουν καταρριφθεί κι όχι άδικα. Συνεπώς, στην ερώτηση τι χρώμα να βάψω το σαλόνι με σκούρα έπιπλα, η απάντηση μας είναι: 

 

Σκούρο στο σκούρο που συναρπάζει 

Ποιος είπε πως το μπλε είναι ψυχρό χρώμα και δε μπορεί να συνδυαστεί άψογα με σκούρους καναπέδες σαλονιού; Ένας υπέροχος γκρι ανθρακί καναπές περιστοιχιζόμενος από μαύρα μοντέρνα τραπεζάκια σαλονιού δημιουργεί μια πολυτελή ατμόσφαιρα στο χώρο σας με δυναμικό χαρακτήρα.

τι χρωμα να βαψω το σαλονι με σκουρα επιπλα

Μια ακόμη πρόταση που αποτελεί ένα δυνατό statement και απευθύνεται στους πιο εκκεντρικούς είναι ο συνδυασμός γκρι καναπέ με μαύρους τοίχους. Μια εντυπωσιακή εικόνα για όσους επιζητούν να δημιουργήσουν μια πιο μυστηριώδη, ατμοσφαιρική κατάσταση στο σπίτι τους.

τι χρωμα να βαψω το σαλονι με σκουρα επιπλα

Μαύρος καναπές σαλονιού, μαύρες πολυθρόνες και η ερώτηση ξεπροβάλλει και πάλι... τι χρώμα να βάψω το σαλόνι με σκούρα έπιπλα, τα μαύρα μου έπιπλα για την ακρίβεια; Κι όπως φαίνεται η ιδέα του συνδυασμού γκρι και λευκού στους τοίχους έρχεται και αναδεικνύει το totalblack των επίπλων με μια διακριτική γοητεία.

τι χρωμα να βαψω το σαλονι με σκουρα επιπλα

Περνώντας από τη διακριτική γοητεία στην έκδηλη φινέτσα μπορούμε να συνδυάσουμε έναν υπέροχο κυπαρισσί καναπέ με σκούρους γκρι τοίχους. Τολμηρό; Μπορεί! Ασυνήθιστο; Σίγουρα! Το αισθητικό αποτέλεσμα ωστόσο είναι τόσο ευχάριστα ιδιαίτερο που συναρπάζει.

τι χρωμα να βαψω το σαλονι με σκουρα επιπλα

Σκούρο στο έντονο που ξεχωρίζει  

Τι χρώμα να βάψω το σαλόνι με σκούρα έπιπλα, αν όντως έχω σκούρα έπιπλα και ταυτόχρονα μια αδυναμία στα έντονα, ζωηρά και μοντέρνα χρώματα; Η απάντηση και πάλι είναι σύντομη και απλή. Τα συνδυάζεις! Κι όπως φαίνεται το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει δημιουργώντας ένα παιχνιδιάρικο vibe στο σαλόνι. Αν έχετε και τζάκι στο σαλόνι, δείτε τα ιδανικά χρώματα βαψίματος.

Κι αν τα έπιπλα σου είναι σκούρο καφέ και έχεις βαρεθεί όλες τις αποχρώσεις της ώχρας, του μπεζ , της μόκα και αυτό της άμμου; Τι επιλογές έχεις αν δεν αντέχεις πλέον το concept με τίτλο “μια από τα ίδια”; Ανανεώνεις το σαλόνι σου επιλέγοντας να συνδυάσεις το κλασικό λευκό με την παιχνιδιάρικη απόχρωση του λάιμ! Ένα χρώμα δροσερό που δίνει νέα πνοή και φρεσκάδα στο χώρο σου.

τι χρωμα να βαψω το σαλονι με σκουρα επιπλα

Αν πάλι η διάθεση σου είναι πιο σκανδαλιάρικη, τότε μπορείς αντί για λευκό να παντρέψεις το λάιμ με ένα ολοζώντανο οινοπνευματί! Μη διστάσεις και θα δεις πως θα κοιτάς τον καφέ καναπέ σου με άλλα μάτια. 

Μπλε στο μπλε που μαγνητίζει - χρώματα για σαλόνι φιλόξενο

Αν πάλι ο καναπές σου είναι σκούρο μπλε, τότε σίγουρα θα πρέπει να πας στο φάσμα του γαλάζιου και του μπλε και στους τοίχους. Όπως βλέπεις σε συνδυασμό δημιουργούν μια ήρεμη συνέχεια που καλμάρει και μαγνητίζει.

τι χρωμα να βαψω το σαλονι με σκουρα επιπλα

Ιδέες για ιδανικά χρώματα στην κρεβατοκάμαρα σας βρείτε εδώ. Η μοναδική συμβουλή που σας προτείνουμε να κρατήσετε από όλα τα παραπάνω, είναι πως πρέπει να απαντήσετε στον εαυτό σας χωρίς περιορισμούς στην ερώτηση τι χρώμα να βάψω το σαλόνι με σκούρα έπιπλα!