go to top icon
Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
Μπεζ Γήινα Χρώματα Διακόσμηση Σαλονιού: 5+1 Ιδέες! image

Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Μπεζ Γήινα Χρώματα Διακόσμηση Σαλονιού: 5+1 Ιδέες!

Σαλόνι σε γήινα χρώματα: 5 +1 ιδέες διακόσμησης

Τα γήινα χρώματα, ή αλλιώς οι ουδέτερες αποχρώσεις, υπάρχουν σε κάθε σπίτι, είτε σε μεγάλες επιφάνειες είτε σε διακοσμητικές λεπτομέρειες. Το μπεζ, το χακί, η τερακότα, το κρεμ, το λευκό ακόμα και το γκρι ως αποχρώσεις διακρίνονται από την προσαρμοστικότητά τους σε κάθε εποχή, αλλά και σε διαφορετικά στιλ διακόσμησης.

Οι τόνοι τους προσφέρουν ηρεμία, χαλάρωση, άνεση και φυσικά τη δυνατότητα για κομψούς συνδυασμούς που μπορούν να δώσουν μια άλλη διάσταση στον χώρο σου. Ειδικότερα στον χώρο του σαλονιού, κυριαρχούν σε έπιπλα, τοίχους, υφάσματα και διακοσμητικές πινελιές. Τα φυσικά υλικά και οι πλούσιες υφές τους δημιουργούν μια μοναδική αίσθηση φιλοξενίας και ζεστασιάς, χωρίς να χάνουν την καθαρότητα και τον μοντέρνο χαρακτήρα τους. 

Η διακόσμηση του σαλονιού σε γήινα χρώματα είναι ιδανική για μικρούς και μεγάλους χώρους, καθώς προσφέρει αρμονία, ισορροπία και στιλ! Αν θέλεις να εντάξεις τη συγκεκριμένη χρωματική παλέτα στο σαλόνι σου, ή να την αναδείξεις, συνέχισε να διαβάζεις, καθώς έχουμε συγκεντρώσει υπέροχες ιδέες διακόσμησης και επίπλωσης για το σαλόνι σου!

Εμπνεύσου από τις προτάσεις μας και δημιούργησε το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα διακόσμησης με γήινες αποχρώσεις για το σαλόνι σου! 


Διακόσμηση σαλονιού με πρωταγωνιστή το ξύλο 

Αν είσαι λάτρης της μοντέρνας διακόσμησης και του ξύλου, τότε μπορείς να δημιουργήσεις το τέλειο γήινο αποτέλεσμα στο σαλόνι σου, δίνοντας στο συγκεκριμένο υλικό πρωταγωνιστικό ρόλο. Επίλεξε ένα ξύλινο τραπέζι σε φυσικούς τόνους και συνδύασέ το με ξύλινα ράφια σε πιο σκούρες αποχρώσεις, αλλά και διακοσμητικά από bamboo σε πιο ανοιχτούς τόνους. Αν έχεις παρκέ στο σαλόνι σου, τότε χτίσε την παλέτα σου γύρω από την απόχρωσή του. Για να διατηρήσεις την αίσθηση της άνεσης στο σαλόνι σου, επίλεξε έναν καναπέ σε ανοιχτή μπεζ απόχρωση, καθώς αποτελεί τον τέλειο καμβά για συνδυασμούς. 


Τοποθέτησε στο σαλόνι σου φυτά για να αναδείξεις ακόμα περισσότερο τη natural αίσθηση. Το φρέσκο πράσινο χρώμα τους είναι το τέλειο pop of color! 

Διακόσμηση σαλονιού με luxurious αίσθηση και υφές 

Οι γήινες αποχρώσεις, ειδικά στους τόνους του καφέ και της τερακότα, αναδεικνύονται υπέροχα στις πλούσιες υφές του βελούδου. Δημιουργούν μια μοναδική luxurious αίσθηση και την πιο ζεστή ατμόσφαιρα φιλοξενίας. Αν η αισθητική σου είναι μαξιμαλιστική στα υφάσματα και τις υφές, τότε επίλεξε έναν βελούδινο καναπέ στις αποχρώσεις του καφέ και συνδύασέ το με ένα εντυπωσιακό rug. 

Μη διστάσεις να συνδυάσεις διαφορετικές υφές μεταξύ τους! Οι γήινες αποχρώσεις είναι πραγματικά ευκολοσυνδύαστες! 

Διακόσμηση σαλονιού με φυσικά υλικά και ψάθα 

Τα φυσικά υλικά και ειδικά η ψάθα ταιριάζουν υπέροχα με τις γήινες αποχρώσεις. Ψάθινα χαλιά, φωτιστικά, βάζα ή ότι άλλο μπορείς να φανταστείς ντύνουν το σαλόνι σου με τον πιο bohemian τρόπο! H ψάθα ξεχωρίζει τόσο σε σκούρα όσο και σε ανοιχτά background και σίγουρα μπορεί να βρει τη θέση της στο σαλόνι σου! 


Τόλμησε να κάνεις το δικό σου mix and match στα φυσικά υλικά και το αποτέλεσμα θα απογειώσει το σαλόνι σου! 


Διακόσμηση σαλονιού σε γήινους τόνους και μεταλλικές λεπτομέρειες

Αν είσαι λάτρης των συνδυασμών, τότε η διακόσμηση του σαλονιού σου με γήινες αποχρώσεις και μεταλλικές λεπτομέρειες είναι μια επιλογή που δεν θα σε απογοητεύσει! Η natural αίσθηση των αποχρώσεων συνδυάζονται φανταστικά με μεταλλικά έπιπλα σε rose gold, χρυσές, ή ακόμα και ασημί τόνους. Για να επιτύχεις το συγκεκριμένο στιλ μπορείς να επιλέξεις ένα μοντέρνο στρόγγυλο τραπέζι σαλονιού με γυαλί και μέταλλο ή κάποια σύνθεση - βιβλιοθήκη τοίχου με αντίστοιχα στοιχεία! 

EXTRA TIP: Διακόσμησε το σαλόνι σου με καθρέφτη για να δέσεις τα μεταλλικά στοιχεία και φυσικά για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος. 


Minimal διακόσμηση σαλονιού σε γήινες αποχρώσεις 

Η μινιμαλιστική διακόσμηση του σαλονιού παραμένει στα κορυφαία trends των τελευταίων ετών, και όχι άδικα, καθώς εναρμονίζει τη λειτουργικότητα με το design και την καθαρότητα. Οι γήινοι τόνοι είναι ιδανικοί και για αυτό το στιλ διακόσμησης! Προσδίδουν άνεση και μια χαλαρή διάθεση, χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερα πολλές παρεμβάσεις! 


Για να δημιουργήσεις το δικό σου μινιμαλιστικό σαλόνι, επίλεξε έναν καναπέ σε γκρι απόχρωση και ξύλο σε ανοιχτούς τόνους. Ο χώρος σου θα φανεί αμέσως μεγαλύτερος και προσεγμένος. Να θυμάσαι πως το minimal στιλ είναι statement και χρειάζεται προσεκτικά διαλεγμένα key pieces! 

Διακόσμηση σαλονιού με γκρι και μπεζ 

Ο συνδυασμός γκρι και μπεζ είναι ένας μοντέρνος συνδυασμός, που μπορεί να ενταχθεί σε κάθε σαλόνι σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες του. Τον συνδυασμό αυτό μπορείς να τον εφαρμόσεις τόσο στα υφάσματά σου, όσο και στα έπιπλά σου! Για παράδειγμα, μπορείς να επιλέξεις μια πολυθρόνα από bamboo και να τοποθετήσεις πάνω της ένα ανοιχτό γκρι ριχτάρι για ένα μοντέρνο αποτέλεσμα σε γήινες αποχρώσεις! 

Παράλληλα, μπορείς αν εφαρμόσεις αυτόν τον συνδυασμό και στα υφάσματα που θα επιλέξεις για τον καναπέ και τις πολυθρόνες σου. Οι ουδέτερες αυτές αποχρώσεις δημιουργούν ένα ξεκούραστο και ταυτόχρονα φιλόξενο αποτέλεσμα!