go to top icon
Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
Τί να Βάλω στη Γωνία του Σαλονιού! image

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Τί να Βάλω στη Γωνία του Σαλονιού!

Ρώτησες τον εαυτό σου «πως να διακοσμήσω τη γωνία του σαλονιού μου;». Στο άρθρο αυτό σου έχουμε μοντέρνες ιδέες και λύσεις για την αναβάθμιση του χώρου στο σαλόνι σου, και συγκεκριμένα για το ερώτημα του τι να βάλεις στις γωνίες του!

Γωνία σαλονιού: πρωτότυπες ιδέες διακόσμησης 

Οι γωνιές του σπιτιού, μικρές, χαριτωμένες και πολυχρηστικές είναι ιδανικές για να εξελίξεις τη διαρρύθμιση του σπιτιού σου, εκφράζοντας τη δημιουργικότητα και το προσωπικό σου γούστο. Αντιμετώπισε τον περιορισμένο, αλλά πολύ χρήσιμο χώρο τους, ως έναν μικρό καμβά για πρωτότυπη και μοντέρνα διακόσμηση και φυσικά ως μια ευκαιρία για να δημιουργήσεις έξτρα αποθηκευτικούς χώρους στο σπίτι σου.

Οι γωνιές αυτές ιδιαίτερα στον χώρο του σαλονιού, είναι τα σημεία που μπορούν πραγματικά να αλλάξουν ή να ολοκληρώσουν τον χαρακτήρα της διακόσμησής σου. Γι΄αυτό μην τις αφήνεις ανεκμετάλλευτες, κενές και άδειες λόγω του μεγέθους τους.

Η ομάδα του efdeco.gr είναι εδώ για να σου δώσει έμπνευση και έξυπνες λύσεις για το πως μπορείς να εκμεταλλευτείς διακοσμητικά και πρακτικά την γωνία του σαλονιού σου! 

Τα φυτά είναι πάντα μια καλή ιδέα! 

Τα φυτά είναι ένα αγαπημένο στοιχείο διακόσμησης. Το έντονο πράσινο χρώμα τους και η φρεσκάδα τους πάντα χαρίζουν στον χώρο μια νέα πνοή και πολλές φορές αυτό το pop of color που μας λείπει. Αν η γωνία στο σαλόνι σου είναι αρκετά περιορισμένη, τότε μπορείς πολύ εύκολα να δημιουργήσεις μια γωνιά αφιερωμένη στα αγαπημένη σου φυτά, τοποθετώντας τα μάλιστα σε μια υπέροχη ραφιέρα από ξύλο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να τοποθετήσεις περισσότερα μικρότερα φυτά στον χώρο σου και να παίξεις με τις αποχρώσεις και τα είδη τους. 

Ιδανικά φυτά για αυτόν τον σκοπό είναι τα παχύφυτα, τα κακτάκια, αλλά και μερικά αναρριχώμενα. Για να πετύχεις ένα ακόμα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα, μπορείς να επιλέξεις πολύχρωμα, ψάθινα ή κεραμικά κασπό για να δώσεις μια άλλη νότα στη διακόσμηση της γωνίας σου.


Για τους λάτρεις της boho διακόσμησης, έχουμε ακόμα μια πρόταση που πραγματικά θα απογειώσει τη διαρρύθμιση της γωνίας στο σαλόνι! Συνδυαστικά με τα φυτά μπορείς να επιλέξεις και μια κρεμαστή κούνια με μακραμέ λεπτομέρειες. Έτσι, θα έχεις φτιάξει την τέλεια boho – cozy γωνιά για χαλάρωση, ξεκούραση και γιατί όχι ακόμα και διάβασμα! 

Μία ραφιέρα θα οργανώσει και θα διακοσμήσει τέλεια τη γωνία σου! 

Η ραφιέρα είναι το απόλυτο key έπιπλο για την οργάνωση και τη διακόσμηση της γωνίας του σαλονιού σου. Είναι πρακτική και ταυτόχρονα ένα μοναδικό κομμάτι design, που σου δίνει τη δυνατότητα να το εκμεταλλευτείς και να το «ντύσεις» όπως θέλεις εσύ. Τοποθετώντας τη ραφιέρα στον άδειο τοίχο της γωνίας σου, μπορείς να δημιουργήσεις μια γωνιά για να αναδείξεις κάποια συλλογή σου με διακοσμητικά, προσωπικά αντικείμενα ή ακόμα και φωτογραφίες. 

Πραγματικά, οι επιλογές που σου δίνει μια ραφιέρα είναι απεριόριστες και παράλληλα σε βοηθά να κρατάς τον χώρο σου συμμαζεμένο και οργανωμένο. Ανακάλυψε εδώ μια υπέροχη ραφιέρα για την γωνία του σαλονιού σου!

Μια εναλλακτική της ραφιέρας αποτελούν τα ράφια, τα οποία και αυτά με τη σειρά τους μπορούν να συνδυάσουν την πρακτικότητα με τη διακόσμηση. Τα ράφια μάλιστα, σου δίνουν μεγαλύτερη ευχέρεια για να δημιουργήσεις ακριβώς τη σύνθεση που θέλεις και ταιριάζει τέλεια στις ανάγκες του χώρου σου. Για ένα ακόμα πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα μπορείς να συνδυάσεις ξύλινα ράφια με μεταλλικές λεπτομέρειες στο σκελετό τους. Έτσι, θα έχεις την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο μοντέρνο industrial και το διαχρονικό design. 

Εδώ μπορείς να βρεις μοναδικά ράφια με μεταλλικές λεπτομέρειες!  

Δημιούργησε την τέλεια γωνία για διάβασμα με μια μοντέρνα βιβλιοθήκη. 

Αυτή η πρόταση είναι για τους βιβλιοφάγους της παρέας μας. Αν έχεις μια ανεκμετάλλευτη γωνία στο σαλόνι σου, τότε έχεις την ευκαιρία να φτιάξεις τη δικό σου book nook για διάβασμα με τις ώρες! Επίλεξε μια βιβλιοθήκη στα μέτρα του χώρου σου, τοποθέτησε τα αγαπημένα σου βιβλία και ολοκλήρωσε την γωνιά σου με μια αναπαυτική πολυθρόνα για να διαβάζεις με τις ώρες. Οι βιβλιοθήκες άλλωστε είναι πάντα δείγμα της προσωπικότητας και του γούστου σου! 

Αν πάλι δεν θέλεις κάποια πολυθρόνα, μπορείς να τοποθετήσεις ένα βοηθητικό τραπεζάκι και τα αγαπημένα σου φυτά περιμετρικά της βιβλιοθήκης σου! 

Γωνιά με μοντέρνα πολυθρόνα και τραπεζάκι για τους λάτρεις του minimal! 

Αν θέλεις να αποφύγεις τα πολλά και μικρά διακοσμητικά στις γωνιές σου, γιατί προτιμάς την πιο minimal προσέγγιση στη διακόσμηση, τότε αυτός ο συνδυασμός επίπλων είναι για σένα. Επίλεξε μια εντυπωσιακή πολυθρόνα σε μοντέρνα και λιτή γραμμή και τοποθέτησε μπροστά της ένα επίσης minimal βοηθητικό τραπεζάκι. Έτσι, θα δημιουργήσεις ένα χαλαρωτικό corner για ξεκούραση που θα δώσει έξτρα πόντους στη διαρρύθμιση του σαλονιού σου! 

Φώτισε τη γωνία του καναπέ σου με ένα εντυπωσιακό φωτιστικό δαπέδου. 

Ο σωστός φωτισμός μπορεί πραγματικά να αλλάξει την αίσθηση, αλλά και τη διαρρύθμιση του χώρου σου και εννοείται της γωνίας σου! Πίσω λοιπόν από την γωνία του καναπέ σου αν έχεις ειδικά πολύ περιορισμένο χώρο, μπορείς να τοποθετήσεις ένα εντυπωσιακό φωτιστικό δαπέδου και να δημιουργήσεις την τέλεια γωνία. 

Για να πετύχεις ένα aesthetic αποτέλεσμα, φρόντισε να επιλέξεις ένα φωτιστικό δαπέδου με λεπτομέρειες αντίστοιχες του τραπεζιού ή του καναπέ σου. Τη διαφορά, άλλωστε την κάνουν οι λεπτομέρειες.

Αν παράλληλα ψάχνεις και έναν γωνιακό καναπέ γιατί ξεκινάς τη διαρρύθμιση του σαλονιού σου από το μηδέν εδώ σου έχουμε 3 κορυφαίες επιλογές που συνδυάζουν το μοντέρνο design και τη διαχρονική ποιότητα του efdeco.gr! 

Γωνιακός καναπές Porto για του λάτρεις της άνεσης και των μοντέρνων γραμμών! 

Με υπέροχο σχεδιασμό, αποτελεί μια σύγχρονη πρόταση για το σαλόνι σου, αλλά και την ανάπαυσή σου χάρη στο εργονομικό του κάθισμα. Το ξύλινο τελείωμά του δημιουργεί ένα πολύ ενδιαφέρον οπτικό και αισθητικό αποτέλεσμα, ενώ σου δίνει τη δυνατότητα να εντάξεις πολύ εύκολα και άλλα ξύλινα στοιχεία στο σαλόνι σου! Το ξύλο του προσδίδει μια μοναδική αίσθηση ζεστασιάς στο χώρο σου, ολοκληρώνοντας παράλληλα το minimal design του. 

Στη τέλος της γωνίας του όπως βλέπεις, μπορείς να τοποθετήσεις ένα επιπλέον τραπεζάκι για έξτρα βοηθητικό χώρο, αναδεικνύοντας παράλληλα όλες τις ξύλινες λεπτομέρειες του σαλονιού σου!

 Απόκτησε εδώ τον γωνιακό καναπέ Porto!

All Time Classic γωνιακός καναπές Cherry!

Διαχρονικός σχεδιασμός και πολυμορφικότητα. Αυτά είναι τα δύο βασικά στοιχεία που ξεχωρίζουν στον γωνιακό καναπέ Cherry. Aποτελείται από τρία κομμάτια, προσφέροντας τη δυνατότητα σε όποιον το επιλέξει να αλλάζει τη φορά της γωνίας εύκολα και γρήγορα σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες του χώρου του! Μια διαχρονική λύση για το σαλόνι σας με στιβαρή κατασκευή και άνετο κάθισμα με βαθμό σκληρότητας μέτριο που αγκαλιάζει άρτια το σώμα. Και μην σε αγχώνει η καθαριότητά του, καθώς είναι επενδυμένος με αδιάβροχο ύφασμα σε χρώμα γκρι. 

Απόκτησε εδώ τον γωνιακό καναπέ Cherry!

Σύγχρονο design με συνδυασμό υλικών! Αυτός είναι ο γωνιακός καναπές Sedona!

Αν θέλεις η διαρρύθμιση του σαλονιού σου να είναι σύμφωνη με όλες τις μοντέρνες τάσεις, τότε ο γωνιακός καναπές Sedona είναι για το σαλόνι σου. Με μοντέρνο ύφος με μεταλλικά πόδια που εντυπωσιάζουν. Οι ραφές που διακρίνονται στο μπράτσο δημιουργούν ένα ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα και επιβεβαιώνουν συνολικά τη διαχρονικότητά του. Το χρώμα του υφάσματος, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, είναι γκρι, ενώ το χρώμα του μετάλλου στα πόδια γκρι ανθρακί.

Απόκτησε εδώ τον γωνιακό καναπέ Sedona.