go to top icon
Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
Ιδέες για Οργάνωση Ντουλάπας Υπνοδωματίου και Εξοικονόμηση Χώρου image

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Ιδέες για Οργάνωση Ντουλάπας Υπνοδωματίου και Εξοικονόμηση Χώρου

H σωστή οργάνωση του χώρου ξεκινά από μέσα προς τα έξω!


Για την ακρίβεια από το εσωτερικό της ντουλάπας μας, ειδικά στον χώρο του υπνοδωματίου, όπου αποθηκεύουμε και φυλάσσουμε τα ρούχα μας και τα κλινοσκεπάσματά μας. Η οργάνωσή της πολλές φορές μοιάζει σαν ένα δύσκολο και χρονοβόρο έργο, ωστόσο με μερικές απλές συμβουλές και tricks μπορεί να γίνει το κλειδί για την πολυπόθητη εξοικονόμηση χώρου, την εύκολη καθαριότητα και την σωστή αποθήκευση των ρούχων!

Αν βρίσκεσαι σε διαδικασία αναζήτησης για νέα ντουλάπα κατάλληλη για την κρεβατοκάμαρά σου ή σε διαδικασία αναδιοργάνωσης του αποθηκευτικού χώρου σου, τότε συνέχισε να διαβάζεις, καθώς η ομάδα του Ef Deco μοιράζεται μαζί σου εύκολα και ανέξοδα tips οργάνωσης, αλλά και προτάσεις για ντουλάπες ιδανικές για κάθε ανάγκη! 

Ας βάλουμε παρέα τα πράγματα σε τάξη!

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που καθιστούν μια ντουλάπα ιδανική επιλογή για τον χώρο σου; 


Συρόμενες Πόρτες


Έχεις περιορισμένο χώρο; Τότε, μια ντουλάπα με συρόμενες πόρτες θα εφαρμόσει άψογα στην κρεβατοκάμαρά σου, χωρίς να σου δεσμεύσει πολύτιμο χώρο. Η εξοικονόμηση και η σωστή διαχείριση του χώρου, προστάζει έξυπνες λύσεις και δυνατότητες εξατομίκευσης. Κάνε λοιπόν, την έξυπνη επιλογή και διάλεξε τη Ντουλάπα Side με δύο συρόμενες πόρτες και inox λεπτομέρειες. Φτιαγμένη από οικολογικό ανακυκλωμένο ξύλο με μελαμίνη, προσφέρει δυνατότητα εξατομίκευσης στο χρώμα της, ώστε να ταιριάξει τέλεια με τα υπόλοιπα έπιπλα της κρεβατοκάμαράς σου. 

Συνδυασμός συρταριών και ραφιών 


Περισσότεροι αποθηκευτικοί χώροι, περισσότερη εξοικονόμηση. Διάλεξε μια ντουλάπα που να προσφέρει πολλαπλούς τρόπους αποθήκευσης (συρτάρια, ράφια και σωλήνα) για να οργανώσεις καλύτερα την γκαρνταρόμπα σου. Διάλεξε τη ντουλάπα Dark με δύο πόρτες και δύο συρτάρια εξωτερικά και εσωτερικά ένα ράφι και έναν σωλήνα για κρέμασμα ρούχων και δυνατότητα επιλογής του χρώματος ή την ντουλάπα Far με τρεις πόρτες, δύο συρτάρια εξωτερικά και εσωτερικά τρία ράφια και έναν σωλήνα για κρέμασμα ρούχων. 

Ντουλάπες με Πόρτες με Καθρέφτη 


Μια ντουλάπα με καθρέφτη πάνω στις πόρτες της συνδυάζει απόλυτα την αισθητική και τη λειτουργικότητα. Ο καθρέφτης προσφέρει άλλη διάσταση στον χώρο και αποπνέει μια αίσθηση άνεσης, αλλά και ομορφιάς. Τοποθετώντας τον καθρέφτη πάνω στην πόρτα της ντουλάπας, εξοικονομείς χώρο και παράλληλα απολαμβάνεις τη διαδικασία επιλογής κάθε outfit. H συρόμενη Ντουλάπα Vita αποτελεί μια ξεχωριστή ντουλάπα με μεγάλο εξωτερικό καθρέφτη και μοντέρνο σχεδιασμό με 2 εσωτερικούς χώρους, με ράφια στον έναν και ράγα για κρεμάστρες στον άλλον!

Συχνά το εσωτερικό της ντουλάπας μας μπορεί να θυμίζει πεδίο μάχης! Πώς συμβαίνει αυτό; Στην ροή της καθημερινότητας ξεχνάμε ή αποφεύγουμε να τοποθετούμε τα ρούχα μας στις αρχικά σωστές τους θέσεις, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται και να χάνουν τη φρεσκάδα τους. Άλλες φορές πάλι, τα συχνά ψώνια μας οδηγούν στο να συγκεντρώνουμε υπερβολικές ποσότητες ενδυμάτων, που είναι αδύνατο να αποθηκεύσουμε σωστά. Πώς οργανώνουμε, τακτοποιούμε σωστά και εξοικονομούμε χώρο; 


Tip 1: Εποχιακή Αποθήκευση 


Οι εποχές αλλάζουν, όπως και τα ρούχα που φοράμε. Ξεκίνα λοιπόν, με το σωστό διαχωρισμό των ρούχων ανάλογα με την εποχή. Κράτα στην ντουλάπα σου τα ρούχα, παπούτσια και πανωφόρια που φοράς συχνά, και απομάκρυνε αυτά που δεν είναι κατάλληλα για την εποχή. Τα υπόλοιπα ρούχα μπορείς να τα τοποθετήσεις σε κουτιά αποθήκευσης ή σακούλες κενού αέρος ανάλογα με το είδος τους και τη χρήση τους με τις αντίστοιχες ετικέτες, ώστε να γνωρίζεις τι περιέχει το κάθε κουτί. 


Tip 2: Ξεκαθάρισμα


Υπάρχουν κάποια ρούχα που αγαπάς περισσότερο και φοράς συχνότερα. Δεν χρειάζεται λοιπόν, να κρατάς ακόμα αυτό το παντελόνι ή πανωφόρι που έχεις να βάλεις εδώ και δύο χρόνια. Δεν εξυπηρετεί πλέον το σκοπό του και απλά πιάνει χώρο στην ντουλάπα σου. Το ξεκαθάρισμα μπορεί να σου φαίνεται βουνό. Σε μερικά απλά βήματα όμως μπορεί να αλλάξει το σύστημα αποθήκευσής σου, αλλά και τη διάθεσή σου!

- Ξεκίνα λοιπόν, βγάζοντας όλα τα ρούχα από την ντουλάπα.

- Χώρισέ τα σε στοίβες ανάλογα με το πόσο τα φοράς και με το αν υπάρχει πιθανότητα να τα ξαναφορέσεις.

-Αφού χωρίσεις τις στοίβες σου, επανατοποθέτησε τα ρούχα που θέλεις στην ντουλάπα (κρεμασμένα και διπλωμένα) και κράτησε τα υπόλοιπα για να τα δωρίσεις. 


Tip 3: Αξεσουάρ Οργάνωσης 


Χρησιμοποίησε γάντζους, κουτιά, λεπτές κρεμάστρες και σακούλες κενού αέρος για να κρεμάσεις και να αποθηκεύσεις τα ρούχα σου. Μπορείς να κρατήσεις κρεμασμένα τα ρούχα που φοράς συχνότερα και να διπλώσεις τα υπόλοιπα. Παράλληλα, μπορείς να προμηθευτείς κουτιά με διαχωριστικά, ώστε να τοποθετήσεις αξεσουάρ, τσάντες, εσώρουχα και κάλτσες. Τα συγκεκριμένα κουτιά τοποθετούνται στα εσωτερικά ράφια της ντουλάπας ή σε συρτάρι και κρατούν τα αντικείμενά σου τακτοποιημένα. Παράλληλα, μπορείς να μεταφέρεις τα αντικείμενα που είναι για special περιστάσεις σε ψηλότερα ράφια, ενώ μπορείς να επαναχρησιμοποιήσεις τα κουτιά των παπουτσιών σου ως έξτρα χώρο αποθήκευσης. 


Tip 4: Συντήρηση 


Όχι δεν έχουμε μεταφερθεί σε άλλο δωμάτιο! Βρισκόμαστε στο υπνοδωμάτιό σου και στη ντουλάπα σου, εκεί που θα αφιερώνεις 15 λεπτά την εβδομάδα για να τακτοποιήσεις και να επανατοποθετήσεις τα ρούχα σου στις σωστές τους θέσεις! Για να μη μαζεύονται όλα μαζί, πραγματοποίησε μικρά εβδομαδιαία sessions συντήρησης και κράτα τα πάντα σε τάξη! 


Tip 5: Διατήρηση Φρεσκάδας 


Αφού ολοκληρώσεις την οργάνωση της ντουλάπας σου με το σύστημα που ανταποκρίνεται καλύτερα στις δικές σου ανάγκες, τοποθέτησε στο εσωτερικό των ραφιών και των συρταριών αρωματικά πουγκιά για να αρωματίσεις τα ρούχα σου! Μπορείς να προμηθευτείς από το εμπόριο έτοιμα αρωματικά πουγκάκια, αλλά και να φτιάξεις το δικά σου με λεβάντα και ποτ πουρί! 

Για ντουλάπες που ανταποκρίνονται σε κάθε ανάγκη αποθήκευσης, οργάνωσης και αισθητικής κάνε μια περιήγηση στη συλλογή του Ef Deco και απόκτησε την ιδανική για εσένα! Σε όποιο χερσαίο ή νησιώτικο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα, Λάρισα, Κοζάνη) το Ef Deco φέρνει το πακέτο στην πόρτα σου! 


Δες τα προϊόντα μας: Μοντέρνες ντουλάπες κρεβατοκάμαρας συρόμενες - Ντουλάπες υπνοδωματίου ανοιγόμενες μοντέρνες