go to top icon
Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
Σαλόνι και Τραπεζαρία Μαζί – Διάταξη Επίπλων για Μικρό Χώρο image

Σάββατο 07 Ιανουαρίου 2023

Σαλόνι και Τραπεζαρία Μαζί – Διάταξη Επίπλων για Μικρό Χώρο

Ο νέος χρόνος ήρθε και μαζί του έφερε όρεξη και έμπνευση για ανανέωση και αναδιάταξη! Είναι η εποχή που σκεφτόμαστε πως μπορούμε να δώσουμε μια φρέσκια πνοή στο σπίτι μας, ειδικά μετά τον μαξιμαλισμό των γιορτών, πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τον χώρο μας, αλλά και πως μπορούμε να αλλάξουμε τη διαρρύθμισή εύκολα και γρήγορα! Ειδικότερα, όταν έχουμε μικρό χώρο η ανάγκη για ανανέωση είναι εντονότερη, καθώς πάντα θέλουμε να δείχνει ο χώρος μας μεγαλύτερος και η διαρρύθμισή του πιο λειτουργική. 

Σαλόνι και Τραπεζαρία – Διάταξη Επίπλων Σαλονοτραπεζαρίας για Μικρούς Χώρους 

Αν σκέφτεσαι ότι μικρός χώρος έχει περιορισμένες επιλογές στη διάταξη των επίπλων στο σαλόνι και την τραπεζαρία, είμαστε εδώ για να σου αποδείξουμε με τις προτάσεις μας πως μπορείς να κερδίσεις πολύτιμα τετραγωνικά μέτρα και φυσικά έξτρα πόντους στο design και τη διακόσμηση του χώρου σου.

Ακολούθησε λοιπόν, τις συμβουλές μας και μάθε πώς μπορείς να δημιουργήσεις μια υπέροχη σαλοτραπεζαρία με στιλ, πρακτικότητα και άνεση ακόμα και στους πιο μικρούς χώρους! 

Οι μικροί χώροι συνήθως χαρακτηρίζονται από το open space planning, δηλαδή ανοιχτά και ενιαία δωμάτια, τα οποία συνδυάζουν διαφορετικές χρήσεις. Αυτό το open space είναι κατάλληλο για να δημιουργήσεις ζώνες με τα έπιπλά σου, οριοθετώντας τον χώρο σου σύμφωνα με τις ανάγκες σου.

Μια ζώνη θα μπορούσε να είναι η τραπεζαρία και άλλη μια θα μπορούσε να είναι το σαλόνι σου. Τις δύο αυτές ζώνες μπορεί να χωρίσει με πολύ στιλ ο καναπές σου.

Τοποθέτησε λοιπόν, έναν γωνιακό καναπέ – αν στο επιτρέπει το μέγεθος του διαθέσιμου χώρου σου- ή έναν μικρότερο καναπέ με την πλάτη στο σημείο, όπου θα αποτελέσει τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στα δύο ξεχωριστά δωμάτια. Η συγκεκριμένη διάταξη των επίπλων θα κάνει τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος, αλλά και πιο εντυπωσιακός.

Πίσω από τον καναπέ, μπορείς να τοποθετήσεις την τραπεζαρία σου, δημιουργώντας μια εξολοκλήρου νέα διαρρύθμιση στο συγκεκριμένο κομμάτι της σαλονοτραπεζαρίας σου. Για να ενώσεις τα δύο κομμάτια του χώρου σου, μπορείς να συνδυάσεις τα υφάσματα του καναπέ σου με τα υφάσματα στις καρέκλες της τραπεζαρίας σου, όπως επίσης και το ξύλο του τραπεζιού με το ξύλο στα πόδια του καναπέ σου! 


Αν ο χώρος σε περιορίζει ιδιαίτερα και έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι πως μια τραπεζαρία αποτελεί πολυτέλεια, μπορείς να επενδύσεις σε μια υπέροχη στρόγγυλη τραπεζαρία, η οποία εξοικονομεί χώρο, ενώ παράλληλα δίνει έξτρα πόντους στο design του χώρου σου!

Πώς θα σου φαινόταν αν τοποθετούσες μια στρόγγυλη τραπεζαρία δίπλα από τον καναπέ σου; Κι όμως αυτή η διάταξη μπορεί να μεταμορφώσει ακόμα και τον πιο μικρό χώρο, με την προϋπόθεση όμως πως θα κρατήσεις τον καναπέ σου μακριά από τον τοίχο

Τοποθέτησε λοιπόν, την τραπεζαρία σου παράλληλα με τον καναπέ σου και δίπλα σε ένα φωτεινό παράθυρο – αν διαθέτει φυσικά ο χώρο σου-. Εναλλακτικά, μπορείς να τοποθετήσεις την τραπαζερία σου δίπλα σε μια εντυπωσιακή λάμπα δαπέδου!

Όπως έχεις καταλάβει στα λίγα τετραγωνικά το 2 σε 1 είναι το κλειδί της αποτελεσματικής διάταξης στην σαλονοκουζίνα σου! Και σε αυτό μπορούν να σε βοηθήσουν οι εντυπωσιακές πολυθρόνες ή/και καρέκλες, καθώς μπορούν να οριοθετήσουν πολύ όμορφα το χώρο σου και να δημιουργήσουν ένα αναπαυτικό χώρισμα ανάμεσα στο σαλόνι και την τραπεζαρία σου! 

Ειδικά, αν το σαλόνι σου και η τραπεζαρία σου είναι μικρά και εσύ θέλεις να έχεις την ευχέρεια να φιλοξενείς περισσότερο κόσμο, τότε οι πολυθρόνες θα σου λύσουν τα χέρια. Μπορείς να τις τοποθετήσεις αντικριστά ή δίπλα από τον καναπέ σου και την τραπεζαρία σου.

Και μην ξεχνάς πως και με τις πολυθρόνες μπορείς να δημιουργήσεις πολύ εύκολα τις ζώνες που αναφέραμε στην αρχή και να διαχωρίσεις το δωμάτιο σου, διατηρώντας τις πολλαπλές χρήσεις του. Σκέψου το ως εξής σε ένα χώρο συνδυάζεις σαλόνι, καθιστικό και τραπεζαρία!

Αν ο χώρος που έχεις είναι μικρός και μακρόστενος, μια λύση για τη διάταξη των επίπλων σου είναι το να κρατήσεις τον καναπέ και το σαλόνι σου στο κέντρο του χώρου και γύρω από αυτό να αναπτύξεις τα υπόλοιπα κομμάτια του!

Βάζοντας τα έπιπλα στη μέση δημιουργείς μια απολαυστική ζώνη ζεστασιάς και φιλοξενίας για τους καλεσμένους. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο μπορείς να δημιουργήσεις πολύ όμορφες γωνιές στο σπίτι σου, που συνδυάζουν την πρακτικότητα με το προσωπικό γούστο και στυλ! Για παράδειγμα μπορείς να συνδυάσεις τον καναπέ σου με μικρό τραπεζάκι σαλονιού και την ξύλινη τραπεζαρία σου με ένα εντυπωσιακό σύνθετο.

Οι συνδυασμοί που μπορείς να κάνεις είναι ατέλειωτοι! Φρόντισε όμως, να κρατήσεις τους τοίχους σου σχετικά μίνιμαλ, χωρίς πολλά έπιπλα να ακουμπούν σε αυτούς και διακόσμησέ τους με καδράκια, πίνακες και ό,τι μπορείς να φανταστείς για να δέσεις συνολικά την εικόνα του χώρου σου! 

Τέλος, ένα ακόμα trick που μπορεί να μεταμορφώσει τη διάταξη των επίπλων σου ακόμα και στους πιο μικρούς χώρους, είναι το φως και τα φωτιστικά! Τα φωτιστικά πράγματι μπορούν να απογειώσουν τη σαλοτραπεζαρία σου, καθώς σου δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσεις διαφορετικά επίπεδα με το κρέμασμά τους. Για την τραπεζαρία σου μπορείς να επιλέξεις ένα πιο χαμηλό φωτιστικό, ή ένα πραγματικά εντυπωσιακό φωτιστικό και να φωτίσεις διαφορετικά τον χώρο σου! 

Δίπλα στον καναπέ σου, μπορείς να τοποθετήσεις ένα stylish φωτιστικό δαπέδου με καμπυλότητα ή πιο μίνιμαλ σχεδιασμό και με αυτόν τον τρόπο κάνεις αμέσως τον χώρο σου να φαίνεται ξεχωριστός, αλλά και μεγαλύτερος!