go to top icon
Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
Διακόσμηση Εισόδου Σπιτιού Ιδέες (6+1!) image

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Διακόσμηση Εισόδου Σπιτιού Ιδέες (6+1!)


Μοντέρνες ιδέες για την διακόσμηση εισόδου σπιτιού: Η είσοδος του σπιτιού αποτελεί έναν ιδιαίτερο χώρο. Είναι η πρώτη μας εικόνα, όταν επιστρέφουμε στο σπίτι, αλλά και το σημείο υποδοχής των αγαπημένων μας προσώπων. Η διαρρύθμιση και η διακόσμηση της εισόδου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ατμόσφαιρας του σπιτιού μας, ενώ είναι μια μοναδική «γωνιά» όπου μπορούμε να αποτυπώσουμε το προσωπικό μας γούστο και στιλ! 

6 +1 Ιδέες για να διακοσμήσεις την είσοδο του σπιτιού σου! 

Ακόμα και αν ο χώρος της εισόδου μοιάζει περιοριστικός, μικρός ή δύσκολος στην διακόσμησή του, με δημιουργικότητα και φαντασία μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε έναν υπέροχο χώρο υποδοχής, χωρίς να χάσει τον λειτουργικό και πρακτικό χαρακτήρα του! Οι δυνατότητες του συγκεκριμένου χώρου είναι απεριόριστες, τόσο στη διακόσμησή του, όσο στην αποθήκευση αντικειμένων καθημερινής χρήσης!

Η ομάδα του Efdeco.gr έχει συγκεντρώσει τις πιο μοντέρνες προτάσεις για να δημιουργήσεις την είσοδο των ονείρων σου, αλλά και την πιο οικεία ατμόσφαιρα υποδοχής! Με πρακτικά tips και πολλή έμπνευση, ετοιμάσου να αλλάξεις τον χώρο σου, δίνοντάς του μια φρέσκια αισθητική πνοή! 

1.Τοποθέτησε έναν μεγάλο καθρέφτη στην είσοδο! 

Ο καθρέφτης είναι ένα must – have αντικείμενο διακόσμησης, ειδικά για μικρούς χώρους. Η αντανάκλαση που δημιουργεί στην επιφάνειά του, αμέσως μεγαλώνει την είσοδο του σπιτιού σου, ενώ σου επιτρέπει να ρίξεις την τελευταία πολύτιμη ματιά για να βεβαιωθείς πως το outfit σου είναι τέλειο, λίγο πριν βγεις από το σπίτι! 

Τα υλικά και το μέγεθος που θα επιλέξεις για τον καθρέφτη σου είναι σαφώς προσωπική υπόθεση. Ωστόσο, ένας μεγάλος στρογγυλός καθρέφτης με ξύλινες ή μεταλλικές λεπτομέρειες αποτελεί μια διαχρονικά μοντέρνα λύση! Ο καθρέφτης αποτελεί μόνο την αρχή της διακόσμησης της εισόδου, καθώς αποτελεί το τέλειο πλαίσιο γύρω από το οποίο μπορείς να δημιουργήσεις μια ιδιαίτερη γωνιά σύμφωνα με το προσωπικό σου γούστο! Συνδυάζεται υπέροχα με μπαούλα αποθήκευσης, αλλά και μεγάλα βάζα!

2.Τοποθέτησε ένα χρήσιμο κάθισμα/παγκάκι στην είσοδο του σπιτιού σου! 

Η είσοδος του σπιτιού χρειάζεται να είναι λειτουργική και να μας βοηθά στην καθημερινότητά μας. Τι πιο βοηθητικό λοιπόν, από ένα μοντέρνο παγκάκι ή κάθισμα για να βάζεις και να βγάζεις άνετα τα παπούτσια σου. Πρόσθεσε και μερικά μαξιλαράκια σε διάφορα χρώματα για να πετύχεις ένα ακόμα πιο φιλόξενο και οικείο αποτέλεσμα. 

EXTRA TIP: Φρόντισε το ξύλο του επίπλου σου να ταιριάζει με το ξύλο του καθρέφτη για μια ομοιόμορφη εικόνα εισόδου και για ακόμα περισσότερη πρακτικότητα, τοποθέτησε ψάθινα ή υφασμάτινα καλαθάκια σε διάφορα μεγέθη κάτω από το παγκάκι, ώστε να έχεις γρήγορη πρόσβαση σε καθημερινά αντικείμενα. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεις την ακαταστασία, αλλά και το άγχος! 

3.Τοποθέτησε μια ιδιαίτερη ταπετσαρία! 

Αν ψάχνεις μια ιδιαίτερη πινελιά για την είσοδο του σπιτιού σου, τότε η τοποθέτηση ταπετσαρίας αποτελεί την ιδανική λύση για εσένα! Η ταπετσαρία δίνει αυτόματα μοναδικό στιλ σε κάθε χώρο. Διάλεξε τις αποχρώσεις, τα prints και τις υφές που σου αρέσουν και ταιριάζουν με τα υπόλοιπα έπιπλα του χώρου σου και δημιούργησε την πιο stylish είσοδο για εσένα και την οικογένειά σου! 

Αν είσαι φαν της minimal αισθητικής, μπορείς να κάνεις την ταπετσαρία αποκλειστικό πρωταγωνιστή του χώρου σου. Αν πάλι προτιμάς τους πιο ζεστούς και «πλούσιους» χώρους συνδύασε την ταπετσαρία σου με ένα κάθισμα, ένα μοντέρνο καθρέφτη και φυσικά ένα εντυπωσιακό φωτιστικό! 

4.Φτιάξε τη δικιά σου σύνθεση με κάδρα και φωτογραφίες! 

Η είσοδος ενός χώρου συχνά δεν μας δίνει την ευχέρεια του μεγάλου χώρου, μας δίνει όμως την ευχέρεια του μεγάλου τοίχου! Ένας μεγάλος τοίχος είναι ο τέλειος καμβάς για να «φιλοξενήσει» το δικό σου έργο τέχνης με κάδρα και φωτογραφίες! 

Διάλεξε τις αγαπημένες σου φωτογραφίες, τύπωσε τες έγχρωμες ή ασπρόμαυρες σύμφωνα με τη δική σου αισθητική και επίλεξε τις κορνίζες σου! Έτσι κάθε φορά που θα μπαίνεις ή θα βγαίνεις από το σπίτι θα θυμάσαι τις πιο γλυκές στιγμές με τους φίλους και την οικογένειά σου! 

Ακόμα, μπορείς να επιλέξεις τα αγαπημένα σου prints στην χρωματική παλέτα που ταιριάζει με τον χώρο σου και να δημιουργήσεις έναν ιδιαίτερο τοίχο με έργα και illustrations που σε εμπνέουν καθημερινά!

Μια ωραία ιδέα είναι να επιλέξεις quotes ή φράσεις που σε εκφράζουν, σου δίνουν κίνητρο και έμπνευση και να τα τοποθετήσεις και αυτά στον τοίχο σου! Οι επιλογές είναι άπειρες! 

5.Τοποθέτησε ένα ιδιαίτερο χαλί! 

Τα χαλιά είναι μια ιδιαίτερη επιλογή διακόσμησης. Πάντα και ανεξάρτητα από τις εποχές, δίνουν μια ζεστή και φιλόξενη αίσθηση στον χώρο σου! Διάλεξε το χαλί που συνδυάζεται με την είσοδο του σπιτιού σου, τόσο χρωματικά όσο και αισθητικά και δημιούργησε έναν διάδρομο «καλωσορίσματος»!  

6.Κάνε το ποδήλατό σου κομμάτι της διακόσμησης της εισόδου σου! 

Αν έχεις επιλέξει το ποδήλατο ως ένα περισσότερο eco friendly μέσο μετακίνησης, τότε μπορείς πολύ εύκολα να το φυλάξεις στην είσοδο του σπιτιού σου, και γιατί όχι να το μετατρέψεις σε ένα διακοσμητικό στοιχείο. Θα δώσει στον χώρο σου αμέσως μια urban και μοντέρνα αίσθηση, ενώ παράλληλα θα φυλάσσεται κατάλληλα και με ασφάλεια. Αξιοποίησε λοιπόν, την είσοδο του σπιτιού σου σύμφωνα με τις καθημερινές ανάγκες σου! 

7.Διακόσμησε την είσοδό σου με φυτά! 

Τα φυτά είναι η τέλεια επιλογή για να δώσεις στην είσοδο του σπιτιού σου μια φρέσκια πνοή. Το χρώμα τους ολοκληρώνει την χρωματική παλέτα της εισόδου, ενώ παράλληλα δίνουν στην ατμόσφαιρα έναν άλλον αέρα! 

Συνδύασε τα φυτά που σου αρέσουν και τοποθέτησέ τα σε διάφορα κεραμικά κασπό για έξτρα στιλ και ένα πιο ενδιαφέρον οπτικό αποτέλεσμα. Τα λευκά κασπό ταιριάζουν τέλεια με το πράσινο των φυτών, αλλά και με όλες τις ξύλινες λεπτομέρειες που υπάρχουν στον χώρο σου! Πάντα βέβαια, έχεις την ελευθερία και τη δυνατότητα να προσαρμόσεις τις προτάσεις μας στο δικό σου γούστο και ανάγκες!