go to top icon
Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
Συνδυασμοί Χρωμάτων για Φιλόξενο Σαλόνι-Τραπεζαρία! (Φωτογραφίες) image

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Συνδυασμοί Χρωμάτων για Φιλόξενο Σαλόνι-Τραπεζαρία! (Φωτογραφίες)

Χρώματα για Σαλόνι Φωτογραφίες: Χρωματικοί Συνδυασμοί Ιδέες για Σαλόνι-Τραπεζαρία


#Style_Vibes: Χρώματα για Σαλόνι: Συνδυασμοί Χρωμάτων για Φιλόξενο Σαλόνι 

Τα χρώματα για σαλόνι, είναι μόνο η αρχή της ανανέωσης για την υποδοχή του νέου χρόνου! Εάν έχετε τζάκι στο σαλόνι σας, δείτε ιδέες χρωμάτων βαψίματος εδώ.

Ο λόγος είναι απλός και καθόλα πρακτικός. Στην αρχή κάθε χρονιάς δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να αλλάξουμε διάφορα εντός μας, αλλά και γύρω μας; Επειδή η απάντηση στο ερώτημα είναι συντριπτικά θετική και επειδή το μέσα μας θέλει πολύ δουλειά, ας ξεκινήσουμε με το χώρο του σπιτιού. Έτσι, και η διάθεση θα αναπτερωθεί και οι πιθανότητες να προχωρήσουμε στο μέσα μας αυξάνονται εντυπωσιακά! 

Τώρα θα αναρωτιέστε γιατί το σαλόνι και όχι κάποιος άλλος χώρος του σπιτιού. Σίγουρα θα μπορούσαμε να μιλάμε και για τα ιδανικά χρώματα για  το υπνοδωμάτιο-κρεβατοκάμαρα με τον ίδιο ενθουσιασμό, αλλά η ανανέωση στο σαλόνι είναι πιο εμφανής, καθώς αποτελεί το χώρο που μοιραζόμαστε με τους κοντινούς μας ανθρώπους και όχι μόνο με τον/την σύντροφο μας. 

Ξεκινώντας από τα χρώματα γενικά, τα χρώματα σπιτιού, αλλά και τα χρώματα σαλονιού πιο συγκεκριμένα, τα νέα που μας έρχονται από το χώρο του design και της διακόσμησης είναι άκρως απελευθερωτικά. Τέλος οι δεσμευτικοί κανόνες και τα πρέπει. Οι νέες τάσεις προτείνουν χρώματα χωρίς περιορισμούς, ανορθόδοξους και μη συνδυασμούς και τόνους που δεν περιορίζονται στα τετραγωνικά. 

Τολμηροί συνδυασμοί, παιχνιδιάρικες πινελιές και επαναπροσδιορισμός των στεγανών της αισθητικής μας αποτελούν το κριτήριο στην επιλογή των χρωμάτων. Ας απολαύσουμε υπέροχες προτάσειςγια χρώματα για σαλόνι μέσα από φωτογραφίες που πραγματικά εμπνέουν!

χρωματα για σαλονι

Tο λαχανί δεν είναι μόνο για το παιδικό δωμάτιo 

Ένα κατά τα άλλα κλασικό σαλόνι, αποτελούμενο από ένα σετ σαλονιού-καναπέδες σετ με αυστηρές γραμμές και συντηρητικό ύφος, μπορεί να μεταμορφωθεί επιλέγοντας ένα ευδιάθετο λαχανί για τους τοίχους. Αυτόματα και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια το φως πλημμυρίζει τον χώρο δίνοντας μια ανάλαφρη νότα στο σαλόνι. 

Ο ίδιος χώρος, τα ίδια έπιπλα, αλλά δοσμένα με μια φρέσκια ματιά αποτελούν συνδυαστικά το μίνιμουμ της αναμόρφωσης και το μάξιμουμ της ανανέωσης! 

Φυσικά μπορείτε πάντα να πολλαπλασιάσετε την αίσθηση ανάπλασης του χώρου σας αντικαθιστώντας ένα διθέσιο καναπέ με δυο μοντέρνεςπολυθρόνες, δίνοντας έναν mixandmatch αέρα στο σπίτι σας.

χρωματα για σαλονι

Το βερικοκί δεν είναι ένα απλό πορτοκαλί 

Μια πρόταση που κερδίζει έδαφος και όχι άδικα, καθώς αποτελεί ένα από τα χρώματα σαλονιού που μπορεί να απογειώσει αισθητικά το σαλόνι σας, είτε είναι μεγάλο σε τετραγωνικά, είτε όχι. 

Μη φοβηθείτε να το συνδυάσετε με τραπεζάκια σαλονιού μοντέρνα ή κλασικά, δίνοντας έτσι μια πιο κοσμοπολίτικη πινελιά στο χώρο σας.

χρωματα για σαλονι

Το γκριζοπράσινο δεν είναι βαρετό 

Αντιθέτως είναι μια απόχρωση πασπαρτού, η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να παίξετε με τα έπιπλα και τη διακόσμηση σας χωρίς φόβο και δεσμεύσεις. Οι επιλογές είναι πραγματικά αναρίθμητες, καθώς αποτελεί ένα από τα πιο ζεστά χρώματα για σαλόνι που σας επιτρέπει να αναδείξετε τον χώρο σας.

χρωματα για σαλονι

Το γαλάζιο δεν είναι ένα αδιάφορο χρώμα 

Αν έχετε, ή αν σκέφτεστε να αποκτήσετε ανοιχτόχρωμους καναπέδες σαλονιού μοντέρνους (σαλόνια γωνία), μη διστάσετε να επιλέξετε σαν χρώματα σαλονιού τις αποχρώσεις του γαλάζιου. Το συγκεκριμένο χρώμα και οι παραλλαγές του ήταν για πολλά χρόνια συνυφασμένα με αγορίστικα παιδικά δωμάτια, παιδότοπους και παιδιατρεία. Όχι πια! Με τις κατάλληλες πινελιές μπορεί να δώσει ένα μεγαλειώδη χαρακτήρα πολυτέλειας. Εάν πάλι έχετε και τζάκι στο καθιστικό σας αντλήστε περισσότερη έμπνευση από το άρθρο μας για χρώματα σαλονιού με τζάκι.

χρωματα για σαλονι

Το χαρούμενο σκούρο πράσινο δεν είναι μόνο για ζωγραφιές 

Δεν είναι τυχαίο που στις χαρούμενες παιδικές ζωγραφιές κυριαρχεί πάντα αυτό το χρώμα. Κάτι παραπάνω ξέρουν τα παιδιά! Γιατί λοιπόν να μην τολμήσουμε να φέρουμε αυτή τη μαγική απόχρωση από τις ζωγραφιές στο σαλόνι μας, δίνοντας μια εντελώς νέα διάσταση στην καθημερινότητα μας;

χρωματα για σαλονι

‘Οποια κι αν είναι τα χρώματα σπιτιού που θεωρούσατε κατάλληλα για το χώρο σας, η νέα χρονιά επιτάσσει να τα αναθεωρήσετε και να επιλέξετε χρώματα για σαλόνι χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος!


Σχετικές Πηγές: