go to top icon
Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές και Διακόσμηση για Παιδιά  και Μεγάλους! image

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές και Διακόσμηση για Παιδιά και Μεγάλους!


Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές και Διακόσμηση για Παιδιά και Μεγάλους! 


Η πιο μαγική εποχή του χρόνου έχει φτάσει! Τα Χριστούγεννα και η μαγεία τους έχουν «τρυπώσει» στο σπίτι μας, αλλά και στις καρδιές μας. Βασικό συστατικό της εορταστικής διάθεσης και ατμόσφαιρας, αποτελεί ο στολισμός του σπιτιού. Πολύχρωμα φωτάκια, γιρλάντες, εντυπωσιακά δέντρα, γιορτινά υφάσματα, διακοσμητικά βγαλμένα από παραμύθια, γλυκά αρώματα, κατασκευές και χειροτεχνίες με προσωπικές πινελιές, πρωταγωνιστούν σε κάθε χώρο δημιουργώντας την πιο ζεστή ατμόσφαιρα για οικογενειακές στιγμές, αλλά και λαμπερά ρεβεγιόν.

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός είναι μια παράδοση που μοιραζόμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ακόμα και αν κάθε χρονιά αλλάζουμε αισθητική, χρώματα και διακόσμηση. Υπάρχουν όμως μερικά αντικείμενα, τα οποία βρίσκουν πάντα τη θέση τους στο σαλόνι, την τραπεζαρία και τα δωμάτιά μας. Είναι τα αντικείμενα που έχουν μια χειροπιαστή ιστορία, γιατί τα έχουμε φτιάξει εμείς οι ίδιοι με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Συνεχίζοντας λοιπόν, αυτήν την παράδοση ομάδα του Ef Deco μπήκε σε XMAS Mood και συγκέντρωσε για μικρούς και μεγάλους DIY artists τις πιο ευφάνταστες χειροποίητες κατασκευές, που μπορείτε να κάνετε παρέα με τους μικρούς μας φίλους. Με πολλή όρεξη και φαντασία και υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι, μπορείτε να δημιουργήσετε κατασκευές και να φιλοτεχνήσετε αντικείμενα, περνώντας χρόνο με τα παιδιά.


Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές με Χαρτί – Χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα Στολίδια! 



Για τη συγκεκριμένη κατασκευή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλό χαρτί ή ακόμα και χαρτί περιτυλίγματος, κόλλα ή/και σπάγκο. Τυλίξτε τα δύο φύλλα χαρτιού (μέγεθος Α4) σε σχήμα βεντάλιας με εναλλάξ τσακίσεις. Αφού δημιουργήσετε τις δύο βεντάλιες σας, ενώστε τα δύο κατασκευές σας στο κέντρο με κόλλα στιγμής. Εναλλακτικά, μπορείτε να ανοίξετε μια μικρή τρυπούλα στη βάση κάθε βεντάλιας, ώστε να ενώσετε με κλωστή ή σπάγκο τις βεντάλιες σας. Απλώστε λίγο τις τσακίσεις μέχρι να πετύχετε το άνοιγμα που σας ικανοποιεί. Το χρώμα ή το pattern της κατασκευής είναι στην ευχέρεια σας, καθώς μπορείτε να το συνδυάσετε με την χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σας. Μπορείτε μάλιστα να αφήσετε τους μικρούς μας φίλους να επιλέξουν το χαρτί της κατασκευής! 


Τα χριστουγεννιάτικα στολίδια σας από χαρτί μπορούν να διακοσμήσουν το δέντρο σας (ανοίγοντας μια τρυπούλα και περνώντας κλωστή για να κρεμιούνται), την τραπεζαρία, ακόμα και τον τοίχο σας. 

Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές Χειροποίητες - Κάρτες για Δώρα 

Τα δώρα τα Χριστούγεννα έχουν την τιμητική τους! Η δημιουργία καρτών ή tags από χαρτί είναι ένα εύκολο DIY project, που μπορείτε να απολαύσετε μαζί με το παιδί ή και τους φίλους σας. Για τις κάρτες ή τα gift tags χρειάζεστε χοντρό χαρτί ή χαρτόνι, μαρκαδόρους (ή στυλό) και κλωστή. Κόβετε τις καρτούλες σας στο μέγεθος που επιθυμείτε και πάνω τους ζωγραφίζετε ή γράφετε τις ευχές σας ή το όνομα του παραλήπτη. Αφήστε την φαντασία των παιδιών και τη δική σας ελεύθερη στις ευχές και τα σχέδια. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

Με τις κάρτες αυτές μπορείτε πρόσθετα να διακοσμήσετε και το δέντρο στο σαλόνι σας. Αρκεί να ανοίξετε μια τρύπα στο χαρτί και να περάστε μια λεπτή κλωστή στο χρώμα της επιλογής σας! 

Χριστουγεννιάτικο Στεφάνι για την είσοδο του σπιτιού 


Μπαίνουμε σε γιορτινό κλίμα… από την είσοδο! Δημιουργήστε ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι για την είσοδο του σπιτιού σας με την βοήθεια των μικρών μας φίλων. Μαζέψτε μαζί τους κλαράκια γκι, που θα αποτελέσουν τη βάση του στεφανιού. Αν δεν έχετε αυτή τη δυνατότητα, μπορείτε να προμηθευτείτε από το εμπόριο ένα απλό στεφάνι και να το διακοσμήσετε. Αφού ετοιμάσετε τη βάση του στεφανιού, περνάτε στη διακόσμηση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού, κουκουνάρια, κορδέλες με χριστουγεννιάτικα patterns, καρύδια (extra tip – μπορείτε να βάψετε με ένα χρυσό ή ασημί σπρέι) και ό,τι άλλο επιθυμείτε εσείς ή το παιδάκι σας. Κολλήστε με κόλλα σιλικόνης όλα τα αντικείμενα ή εναλλακτικά μπορείτε να τα σταθεροποιήσετε επάνω στο στεφάνι με σπάγκο. Το αποτέλεσμα; H πιο εντυπωσιακή είσοδος! 

Φωτιζόμενο μπουκάλι 

Τα φωτιζόμενα μπουκαλάκια είναι το trend που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Για να φτιάξετε το δικό σας φωτιζόμενο μπουκάλι, χρειάζεστε ένα διάφανο γυάλινο μπουκάλι που έχετε στο σπίτι σας, νερομπογιές και λαμπάκια με μπαταρία. Τα παιδιά σας μπορούν να ζωγραφίσουν το μπουκάλι με τα χριστουγεννιάτικα σχέδια που θέλουν, χρησιμοποιώντας νερομπογιές, ή μαρκαδόρους κατάλληλους για τη συγκεκριμένη επιφάνεια. Αφού, ολοκληρώσουν τις ζωγραφιές τους, τοποθετήστε στο εσωτερικό του μπουκαλιού τα λαμπάκια με τη μπαταρία. Σβήστε τα φώτα και απολαύστε το μαγικό αποτέλεσμα! Με τα φωτιζόμενα μπουκάλια μπορείτε να διακοσμήσετε οποιαδήποτε γωνιά του σπιτιού σας και φυσικά το παιδικό δωμάτιο! 


Σχετικοί Σύνδεσμοι:

  1. Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σαλονιού
  2. Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζαρίας - σαλονιού
  3. Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση-στολισμός εξώπορτας με κορδέλα
  4. Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση κουζίνας μοντέρνα
  5. Μοντέρνα διακόσμηση τζακιού Χριστουγεννιάτικη
  6. Απλή Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού ιδέες
  7. Παιδικό δωμάτιο κορίτσι διακόσμηση
  8. Διακόσμηση νεανικού δωματίου για αγόρια
  9. Διακόσμηση σαλονιού με γωνιακό καναπέ
  10. Διακόσμηση υπνοδωματίου ρομαντικό-μοντέρνο στυλ