Style_Vibes: Σαλόνια Γωνία: 4 Τips για να τα Αναδείξετε!

Προσφέροντας το ιδανικό σημείο χαλάρωσης μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, οι γωνιακοί καναπέδες είναι αναμφίβολα το κομμάτι επίπλωσης που ταιριάζει σε κάθε σαλόνι και παίζει καθοριστικό ρόλο στην εσωτερική διακόσμηση.

Ωστόσο, προτού αποφασίσετε ποιο γωνιακό σαλόνι θα αγοράσετε, υπάρχουν πολλά που πρέπει να εξετάσετε. Από την άνεση του καθίσματος, μέχρι το που θα τοποθετηθεί αλλά και τους συνδυασμούς χρωμάτων με τους οποίους θα “παίξετε¨ ώστε να αναδείξετε πλήρως την νέα σας αγορά δημιουργώντας την επιθυμητή ατμόσφαιρα στο χώρο.

Δείτε τα παρακάτω top tips για να αναδείξετε τον καναπέ γωνία σαν επαγγελματίες διακοσμητές!

Επιλέξτε το επιθυμητό αισθητικό ύφος

Για να βεβαιωθείτε πως το γωνιακό σαλόνι σας θα λειτουργήσει σε αρμονία με την υπόλοιπη διακόσμηση, το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναλογιστείτε είναι ο χώρος σας. Ρωτήστε τον εαυτό σας αν το ύφος του σαλονιού σας είναι -ή θέλετε να δείχνει- χαλαρό, κλασικό ή μοντέρνο.

Έχετε επιλέξει ένα μινιμαλιστικό ύφος ή μια ανάμειξη ειδών, τεχνοτροπιών, χρωμάτων και επίπλων για να εκφράσετε την αισθητική σας ταυτότητα;

Ομοίως, αν έχετε συγκεκριμένο χρωματικό θέμα το καλύτερο σχέδιο δράσης είναι να περιορίσετε τις επιλογές σας σε τρεις βασικές δευτερεύουσες αποχρώσεις.

Για παράδειγμα, οι ελαφριές αποχρώσεις του πράσινου, του γκρι αλλά και του κρεμ είναι ιδανικές για τη δημιουργία του σύγχρονου Σκανδιναβικού design, ενώ το σκούρο γκρι, οι βαθιές κόκκινες αποχρώσεις και τα καφέ δημιουργούν μια ζεστή country style διακόσμηση.

Αν δεν είστε σίγουροι για το χρώματικό θέμα σας, ή θέλετε να ανανεώσετε εντελώς το ύφος του χώρου σας, μια ματιά στο Pinterest θα σας εμπνεύσει με πολλές, ευφάνταστες διακοσμητικές ιδέες για σαλόνια γωνία.

Tip: Μην φοβηθείτε να προσθέσετε έντονα δευτερεύοντα χρώματα στον περιβάλλοντα χώρο. Για παράδειγμα σε ένα μινιμαλιστικό και μοντέρνο καθιστικό το λαμπερο κίτρινο δένει σε ένα χώρο με αρκετά ουδέτερα χρώματα, ενώ το μουσταρδί δίνει μια κλασική όψη.

Επιλέξτε προσεκτικά τα μαξιλάρια

Τα μαξιλάρια είναι στην κυριολεξία αυτό που λέμε “make it or break it” πάνω στα γωνιακά σαλόνια, γι’ αυτό αξίζει να επενδύσετε χρόνο για να βρείτε τα σωστά.

Με τις κατάλληλες επιλογές ο καναπές σας θα μοιάζει σαν να βγήκε από περιοδικό εσωτερικής διακόσμησης. Πιστέψτε μας είναι πιο εύκολο από ότι νομίζετε!

Πόσο μαξιλάρια χρειάζομαι για τον γωνιακό καναπέ μου;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι πόσα μαξιλάρια χρειάζεστε. Αν ο καναπές γωνία είναι για τρια άτομα, 3-6 μαξιλάρια είναι ένα καλό νούμερο, ενώ τα μεγαλύτερα σαλόνια γωνία μοιάζουν φανταστικά με περίπου 9 μαξιλάρια. Δείτε κάποιες συμβουλές μας για γωνιακά σαλόνια και καναπέδες γωνία εδώ.

Τip: Καθώς οι γωνιακοί καναπέδες έχουν 3 κεντρικά σημεία εστίασης, ο αριθμός των μαξιλαριών πρέπει να είναι πολλαπλάσιο του τρια: ένα μαξιλάρι για κάθε άκρη και ένα για το γωνιακό τμήμα.

Αυτή η τοποθέτηση εστιάζει το μάτι στα σημεία-κλειδί του γωνιακού καναπέ σας.

Τι χρώμα μαξιλάρια να επιλέξω;

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε όταν “ντύνετε” τον καναπέ σας είναι να διαλέξετε απολύτως ταιριαστά μαξιλάρια. Επιλέξτε χρώματα που θα δημιουργήσουν μια εντυπωσιακή αντίθεση με το χρώμα του καναπέ σας.

Αν ο καναπές γωνία είναι μαύρος, επιλέξτε ένα φωτεινό χρώμα, όπως ανοιχτό μπλε για να προσθέσετε χρώμα. Σε μπεζ καναπέ δοκιμάστε σκούρες αποχρώσεις.

Tip: Ένας καλός κανόνας είναι τα μαξιλάρια σας να ακολουθούν το χρώμα ή το μοτίβο της κουρτίνας σας.

Βρείτε τον ιδανικό καναπέ γωνία μέσα από την συλλογή μας και εφαρμόστε έξυπνα mix and match για να δημιουργήστε το τέλειο spot χαλάρωσης στο σπίτι!