go to top icon
Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
Φενγκ Σούι Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας Ιδέες και Λύσεις image

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Φενγκ Σούι Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας Ιδέες και Λύσεις

 

Αν σκέφτεστε το πώς θα κάνετε το υπνοδωμάτιο σας έναν πιο φιλόξενο χώρο που προάγει την ηρεμία, τον καλό ύπνο και τις όμορφες προσωπικές σας στιγμές, τότε βασιστείτε στις αρχές του φενγκ σούι για διακόσμηση κρεβατοκάμαρας!

Η αρχαία κινέζικη παράδοση βασίζεται στην ενσωμάτωση μιας αίσθησης ισορροπίας, οργάνωσης και υγιών πρακτικών στο σπίτι σας,  οι οποίες τελικά μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του καθημερινού τρόπου ζωής σας.

Φενγκ Σούι Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας:  Στόχος ένα γαλήνιο περιβάλλον 

Ανεξάρτητα από το στυλ διακόσμησης σας, στόχος πρέπει να είναι να δημιουργήσετε ένα γαλήνιο υπνοδωμάτιο. Το σημαντικό πράγμα για το φενγκ σούι είναι το πώς ένας χώρος  σας κάνει να αισθάνεστε. Ένα υπνοδωμάτιο με καλό φενγκ σούι σας κάνει να νιώθετε άνετα, αναζωογονητικά και υποστηρικτικά. Να θυμάστε πως το περιβάλλον σας έχει πολύ μεγάλη επίδραση στην ευημερία σας, τόσο σωματικά αλλά κυρίως ψυχολογικά.

Μην τοποθετείτε το κρεβάτι σας σύμφωνα με την πόρτα

Η φενγκ σούι διακόσμηση κρεβατοκάμαρας επιβάλλει  ένα κρεβάτι διαγώνια από την πόρτα.Όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι θα πρέπει να μπορείτε να βλέπετε την πόρτα χωρίς όμως να είστε στην ευθεία με αυτήν. Δεν θέλετε ούτε τα πόδια σας, ούτε το κεφαλάρι να είναι τοποθετημένα στην ευθεία με την πόρτα.

Επιλέξτε ένα κρεβάτι με στιβαρό κεφαλάρι 

Επιλέξτε σετ κρεβατοκάμαρας με κεφαλάρι που δεν είναι διάτρητο, και βεβαιωθείτε ότι είναι σωστά προσαρμοσμένο στο κρεβάτι. Σύμφωνα με τους ειδικούς του φενγκ σούι το κεφαλάρι συνδέει εσάς με τον σύντροφο σας ή τον μελλοντικό σας σύντροφο. Αποφύγετε τα μεταλλικά κεφαλάρια καθώς συχνά είναι σχεδιασμένα σαν μπάρες και εκπέμπουν την αίσθηση της φυλάκισης. Προτιμήστε ντυμένα κρεβάτια με κεφαλάρι ή ξύλινα μασίφ κρεβάτια με κεφαλάρι.

Μην τοποθετείτε τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο 

Η απόφαση για το αν θα συμπεριληφθεί ή όχι τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο εξαρτάται φυσικά από τον τρόπο ζωής σας, ωστόσο αν αντιμετωπίζετε δυσκολία στον ύπνο, αφήστε την έξω από το δωμάτιο σας ή κρύψτε την με ένα ξύλινο ή υφασμάτινο πλαίσιο. Καθώς ζούμε σε μια εποχή όπου περιβαλλόμαστε παντού με ηλεκτρονικές συσκευές και δεχόμαστε συνεχώς ακτινοβολία, σκεφτείτε έξυπνους τρόπους για να την κρύψετε από το υπνοδωμάτιο σας αν δεν θέλετε να την απομακρύνετε εντελώς, προκειμένου να μην σας αποσπά από έναν ήρεμο ύπνο.

Σχετικοί σύνδεσμοι

  1. Ιδανικοί συνδυασμοί χρωμάτων για κρεβατοκάμαρα/υπνοδωμάτιο
  2. Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας ρομαντική
  3. Κρεβατοκάμαρα μασίφ ξύλο
  4. Συρταριέρα κρεβατοκάμαρας ξύλινη
  5. Feng shui διακόσμηση σπιτιού



Επιλέξτε τα σωστά φυτά

Το να περιβάλλεστε από τη φύση είναι πάντα χαλαρωτικό, οπότε σκεφτείτε να φέρετε λίγη από την ύπαιθρο  δίπλα σας, κάνοντας τα φυτά εσωτερικού χώρου μέρος της διακόσμησης. Ωστόσο, δεν πρεσβεύουν όλα τα φυτά τη φιλοσοφία της φενγκ σούι διακόσμησης κρεβατοκάμαρας. Προτιμήστε φυτά με μαλακά και στρογγυλεμένα άκρα, όπως παχύφυτα με φύλλα σε σχήμα καρδιάς, ή ¨φυτό του φιδιού¨ όπως η σανσεβιέρια, τα οποία είναι γνωστό ότι εκπέμπουν περισσότερο οξυγόνο τη νύχτα, κάνοντας έτσι έναν χώρο πιο χαλαρωτικό.

Επενδύστε σε ένα ¨οργανικό κρεβάτι¨ 

Επιλέξτε κλινοσκεπάσματα και ανατομικό στρώμα από οργανικό βαμβάκι. Το “βιολογικό κρεβάτι¨ θα λέγαμε, είναι η καλύτερη  επιλογή για ένα υπνοδωμάτιο που συμμορφώνεται με τις αρχές του φενγκ σούι, καθώς η διαδικασία και τα υλικά παραγωγής ενός αντικειμένου είναι συνυφασμένα με την ενέργεια που αυτά κουβαλούν. Οι ειδικοί προτείνουν λοιπόν να  κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε οικονομικά για να αγοράσετε τα λιγότερο τοξικά/συνθετικά υλικά, που έχουν παραχθεί με τον πιο οικολογικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Όσον αφορά τα χρώματα, το λευκό σχεδόν μονοπωλεί, καθώς λειτουργεί σαν ένας κενός καμβάς ο οποίος είναι έτοιμος να υποδεχτεί διαφορετικές πινελιές, όπως τα μαξιλάρια. Ωστόσο, αν θέλετε να προσεγγίσετε έναν σύντροφο μπορείτε να επιλέξετε ρόζ κλινοσκεπάσματα, ενώ αν  θέλετε να έχετε περισσότερο πάθος για τη ζωή ή το σύντροφό σας, μπορείτε να επιλέξετε κόκκινο χρώμα.

Ενσωματώστε τα αγαπημένα σας  χρώματα

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι μια ουδέτερη χρωματική παλέτα είναι το κλειδί για μια καλή φενγκ σούι διακόσμηση κρεβατοκάμαρας, ωστόσο οι ειδικοί λένε ότι μπορείτε να διακοσμήσετε με τις αποχρώσεις που αντηχούν τον χαρακτήρα σας. Τα ουδέτερα  χρώματα τείνουν να είναι πιο γήινα και να αντιπροσωπεύουν τη γη, δηλαδή την υποστήριξη τη σταθερότητα και τη φροντίδα. Αν λοιπόν αυτό σας ελκύει και είναι ότι χρειάζεστε, τότε τα ουδέτερα χρώματα είναι φανταστικά. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι θέμα “γούστου” και των “θέλω” σας.

Στοχεύστε στην ισορροπία 

Εάν θέλετε να προσελκύσετε έναν σύντροφο ή είστε σε μια σχέση, η αρχή της ισορροπίας είναι πολύ σημαντική σε ένα υπνοδωμάτιο. Το να έχετε χώρο και στις δύο πλευρές του κρεβατιού και δυο κομοδίνα είναι απλώς μερικά παραδείγματα. Ο σκοπός είναι να δημιουργήσετε αρκετό χώρο για εσάς και τον/την σύντροφό σας, καθώς η ισορροπία δίνει περισσότερη ελευθερία.

Ο φωτισμός είναι το κλειδί 

Το φως φέρνει σαφήνεια, λάμψη και “ζωή” σε πολλούς τομείς της ύπαρξής μας. Ο σωστός φωτισμός είναι κλειδί στη φενγκ σούι διακόσμηση υπνοδωματίου ειδικά εάν κάποιος έχει κατάθλιψη. Και φυσικά τα κεριά είναι ακόμα ένα αγαπημένο αντικείμενο, καθώς δημιουργούν ένα άλλο επίπεδο οικειότητας που δεν μπορεί να επιτευχθεί με άλλες επιλογές φωτισμού.