go to top icon
Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
Μίνιμαλ Διακόσμηση για Μοντέρνα Σπίτια: 3 Ιδέες! image

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Μίνιμαλ Διακόσμηση για Μοντέρνα Σπίτια: 3 Ιδέες!


Μίνιμαλ Διακόσμηση Εσωτερικού Χώρου για Μοντέρνα Σπίτια





Ρίξτε μια ματιά στο σπίτι σας. Κοιτάξτε προσεκτικά όλα τα έπιπλα και τα διακοσμητικά σε κάθε δωμάτιο. Πιστεύετε πως όλα πρέπει να είναι εκεί; Ή μήπως πολλά από αυτά πρέπει να φύγουν; O μινιμαλισμός είναι ακριβώς αυτό. Αν λοιπόν ήρθε η ώρα για μια αλλαγή ή απλά μισείτε την ακαταστασία και σας αρέσει να έχετε αυστηρή οργάνωση στα πράγματα σας, η μινιμαλιστική διακόσμηση είναι για εσάς. Η μινιμαλιστική διακόσμηση έχει σκοπό να δώσει έμφαση στα απολύτως απαραίτητα, αφού αποκλείει κάθε περιττό στοιχείο το οποίο δεν έχει να προσφέρει κάτι στη γενικότερη σύνθεση.

Η μίνιμαλ διακόσμηση για μοντέρνα σπίτια δημιουργεί ένα χαλαρωτικό, ήρεμο και γαλήνιο χώρο με μοντέρνα αίσθηση, και αυτός είναι ο λόγος που όλο και περισσότεροι στρέφονται σε μινιμαλιστική διακόσμηση για έναν αναζωογονητικό τρόπο ζωής.



Μονοχρωμία για μινιμαλιστική εμφάνιση





Το λευκό κυριαρχεί στη μινιμαλιστική διακόσμηση και αποτελεί τη βάση για οποιοδήποτε άλλο χρώμα. Εναλλακτική στο λευκό δίνουν τα ουδέτερα χρώματα όπως το γκρι, τα παστέλ ή ακόμα και ψυχρά χρώματα όπως το γαλάζιο και το πράσινο. Αν και μπορείτε να προσθέσετε φωτεινότερα χρώματα σας προτείνουμε να το περιορίσετε σε ένα ή δύο και να περιορίσετε τις έντονες λεπτομέρειες.

 


Κενά σημεία και σημεία ενδιαφέροντος




Στη μίνιμαλ διακόσμηση μοντέρνου σπιτιού το “κλειδί” είναι να δοθεί έμφαση σε μερικά πράγματα και όχι σε πολλά στοιχεία. Ο κενός χώρος θεωρείται σημαντικό στοιχείο στο minimalinteriordesign, καθώς ο χώρος αλληλεπιδρά με τα αντικείμενα και καθορίζει την εικόνα του.

Η οπτική ισορροπία είναι σημαντική και μπορεί να επιτευχθεί έχοντας μόνο ένα σημείο εστίασης. Ο σχεδιασμός ενός μινιμαλιστικού σπιτιού δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποφύγετε τις διακοσμήσεις και τα φωτεινά χρώματα.

Ο κανόνας είναι να χρησιμοποιείτε απλά διακοσμητικά στοιχεία ως τόνους και να μην κατακλύζετε το σπίτι σας με πολλά πράγματα. Ομοίως και για τα έργα τέχνης, επιλέξτε ένα κεντρικό κομμάτι αντί για μια ομάδα μικρών. Σε αυτό το σαλόνι ένας μεγάλος πίνακας ενάντια σε έναν γυμνό τοίχο γίνεται σημείο εστίασης χωρίς να αποσπά την προσοχή.




Less is more


Σε έναν μίνιμαλ εσωτερικό χώρο κυριαρχούν οι απλές, μοντέρνες γραμμές και ελάχιστα έπιπλα. Ένα μινιμαλιστικό δωμάτιο θα περιέχει μόνο μερικά βασικά έπιπλα. Ένα σαλόνι, για παράδειγμα, μπορεί να έχει μόνο έναν γωνιακό καναπέ, μια ακόμη πολυθρόνα, ένα τραπεζάκι σαλονιού, ένα απλό και μοντέρνο έπιπλο TV/τηλεόρασης και φωτισμό.

Θα μπορούσε ακόμη και να έχει λιγότερα. Μια κρεβατοκάμαρα μπορεί να έχει ένα απλό κρεβάτι (ή ακόμη και ένα στρώμα), ένα μόνο κομοδίνο, και ίσως ένα ράφι βιβλίων. Προτιμήστε τα χαμηλά έπιπλα ώστε να φαίνονται λιγότερο ογκώδη και ενισχύουν το καθαρό και ανάλαφρο ύφος του σαλονιού.


Πώς θα δημιουργήσετε μια μίνιμαλ διακόσμηση για μοντέρνο σπίτι; 



  • Ξεκινήστε με τα έπιπλα. Ο μεγαλύτερος όγκος σε έναν χώρο είναι τα έπιπλα, γι΄αυτό ξεκινήστε με το να απομακρύνετε ότι δεν είναι απαραίτητο.
  • Κρατήστε μόνο τα βασικά. Είτε πρόκειται για τα έπιπλα ή για κάποιο διακοσμητικό, κρατήστε μόνο αυτά που απολαμβάνετε και σας χρειάζονται.
  • Καθαρίστε όλες τις επιφάνειες. Απομακρύνετε οτιδήποτε έχει βρει το μέρος του στο πάτωμα σας.
  • Αδειάστε τους τοίχους και κρατήστε μόνο ένα ή δύο έργα τέχνης.
  • Βρείτε μέρος για το κάθε τι.Φροντίστε να συνυπάρχουν όλα σας τα αντικείμενα αρμονικά και τακτοποιημένα.
  • Απλά διακοσμητικά. Ένα βάζο με λουλούδια ή ένα φυτό εσωτερικού χώρου είναι κλασικά παραδείγματα. Εάν το υπόλοιπο δωμάτιο έχει ουδέτερα χρώματα, οι πινελιές αυτές θα προσθέσουν τη φωτεινότητα και ενέργεια που θέλετε.


Σχετικό άρθρο: