go to top icon
Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση Κουζίνας ΙΔΕΕΣ image

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση Κουζίνας ΙΔΕΕΣ

Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση κουζίνας είναι για πολλούς μάλλον μια παραμελημένη διαδικασία.

Καθώς οι προτεραιότητες μας συνήθως περιστρέφονται γύρω από το στόλισμα του δέντρου και τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σαλονιού, συνηθίζουμε να αγνοούμε την καρδιά του σπιτιού, που δεν είναι άλλη από την κουζίνα.

Καθημερινά, και ειδικά κατά τη διάρκεια των γιορτών, όλοι παρελαύνουν από την κουζίνα για να δοκιμάσουν γεύσεις και μυρωδιές που μεθυστικά κατακλύζουν το σπίτι!

#Style_Vibes: Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση Κουζίνας: Ιδέες και Λύσεις 

Γιατί λοιπόν να μην δώσετε και σε αυτόν τον χώρο το γιορτινό χρώμα που του αξίζει; 

Οι παρακάτω διακοσμητικές προτάσεις φέρνουν το πνεύμα των Χριστουγέννων, στη πηγή της δημιουργίας, την κουζίνα σας.  

Τοποθετήστε ένα μικρό δέντρο 

Για τα περισσότερα νοικοκυριά, το δέντρο κυριαρχεί στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σαλονιού. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να έχετε κι ένα στη κουζίνα. Αληθινό ή μη, βρίσκει άψογα τη θέση του σε κάποια γωνιά σκορπίζοντας το αγαπημένο πράσινο του χειμώνα.

χριστουγεννιατικη διακοσμηση κουζινας

Πείτε το με μια ζωγραφιά 

Αυτή η πρόταση για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση κουζίνας, κλέβει τις εντυπώσεις με την πρωτοτυπία της. Έχοντας ανανεώσει πολύ έξυπνα τον χώρο μετατρέποντας τον ένα τοίχο της κουζίνας σε μαυροπίνακα, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αξιοποιεί απίθανα την επιφάνεια αυτή για να ζωγραφίσει με κιμωλία ένα πανέμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η πλαισίωση της εισόδου με εορταστική γιρλάντα ολοκληρώνει το σκηνικό. Αν θέλετε μια δημιουργική ανανέωση με πολλαπλές χρήσεις, τολμήστε το!

χριστουγεννιατικη διακοσμηση κουζινας

Σκορπίστε γιορτινό χρώμα 

Απλά πράγματα όπως τυλιγμένα δωράκια, μια κούπα με γλειφιτζούρια ή βάζα γεμάτα κανέλα, αποξηραμένα φρούτα και καρπούς, κάνουν την κουζίνα σας εορταστική. Σκορπίστε μικρές γιορτινές λεπτομέρειες σε διάφορα σημεία του χώρου για μια ανεπιτήδευτη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση κουζίνας. 

χριστουγεννιατικη διακοσμηση κουζινας

χριστουγεννιατικη διακοσμηση κουζινας

Χριστουγεννιάτικο φως παντού 

Εάν η κουζίνα σας έχει γάντζους για να κρεμάτε τις κούπες ή τα μαγειρικά σας σκεύη, τοποθετήστε μερικά φωτάκια και αφήστε τα να λάμπουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ζεσταίνοντας την ατμόσφαιρα.

χριστουγεννιατικη διακοσμηση κουζινας

Κίτρινα χριστουγεννιάτικα φώτα και λευκά κεριά θα δημιουργήσουν μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα. Καθήστε αναπαυτικά στις μοντέρνες καρέκλες κουζίνας - τραπεζαρίας και απολαύστε το γιορτινό γεύμα με τους αγαπημένους σας υπό το γλυκό, γιορτινό φως. Τι πιο απλό και όμορφο!

χριστουγεννιατικη διακοσμηση κουζινας

Δημιουργήστε έξυπνα 

Αναρωτιέστε τι να κάνετε εκείνες τις κούπες Άι Βασίλη που ξέμειναν εδώ και χρόνια στο ντουλάπι της κουζίνας; Αξιοποιήστε τις για να δημιουργήσετε τα πιο παιχνιδιάρικα χριστουγεννιάτικα γλαστράκια με τον αγαπημένο Άγιο.

χριστουγεννιατικη διακοσμηση κουζινας

Βγάλτε τις λιχουδιές στο προσκήνιο 

Μόλις βγάλατε από τον φούρνο την αγαπημένη συνταγή της γιαγιάς για κουλουράκια. Τι καλύτερο από ένα… φαγώσιμο décor; Επιπλέον, η μυρωδιά από τα φρεσκοψημμένα καλούδια σηματοδοτεί την έναρξη της πιο γλυκιάς περιόδου του χρόνου.

χριστουγεννιατικη διακοσμηση κουζινας

Τι θα λέγατε να έχετε τον δικό σας προσωπικό «οικοδεσπότη»; Ο μολυβένιος στρατιώτης στέκεται περήφανος πάνω σε μια βάση κέικ, έτοιμος να φιλέψει κάθε επισκέπτη της κουζίνας.

χριστουγεννιατικη διακοσμηση κουζινας

Δείτε επίσης και τα σχετικά άρθρα:

Για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού παίξτε με χρώμα, υλικά και φως. Δημιουργήστε χώρους και «γευτείτε» κάθε τους στιγμή με τα παιδιά και την οικογένεια σας. Φέτος πείτε ναι στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση κουζίνας και προετοιμαστείτε για εμπνευσμένα μαγειρέματα!